Рестарт на концесията за Летище София – до месец

До средата на годината може да има подадени оферти
9 яну 2018 17:45, Бойчо Попов
13
Рестарт на концесията за Летище София – до месец
снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 Концесията на Летище София може да бъде рестартирана след месец, каза транспортният министър Ивайло Московски. Днес, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, той откри новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на Летище София.

Новият срок за пускането на концесията на столичното летище е бил изяснен на работна среща с консултантите от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), каза министърът. 

"Най-вероятно не по-рано от месец ще са готови с анализите. Когато са готови, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на председателството да приключим с подаването на офертите", каза Московски. 

Припомняме, че концесията на летището беше прекратена с решение на Министерския съвет по време на служебното правителство на Огнян Герджиков с мотива, че обявената процедура не защитава достатъчно добре публичния интерес. 

Идеята е със средствата от концесията, внесени като еднократна такса, да бъде оздравено финансовото състояние на БДЖ. Тя беше лансирана от втория кабинет "Борисов" и дори заложена в бюджета за 2016 г.

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално! Няма икономика-няма пари! Живота провали от празни обещания -не тьрпи! Докато има пари всичко е 6, но я да свьршат парите и тогава си гледайте сеир.
12
0
 
4
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Просто не трябва да позволяваме това да се случи.
11
0
 
4
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 6 години
Лъжат като за Пирин и *втората кабинка* .Няма такива условия от СВЕТОВНАТА БАНКА и *Европейската Банка за възстановяване и развитие*.Това е Приватизирания на Държавата . Никъде на Сайта на тези *банки* няма такива Проекти .Лъжата е Опашата - Фандъкова и Московски лъжат като дърти Тсиганки , това са последните , предсмъртни скачания на ГЕРБ .
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не остана нищо в тази опоскана държава,сега и летищата ще продават,които са от национално значение за страната и сигурността и.Срама нямате!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летище Белград бе отдадено на концесия за 1,5 Милиарда Евро а е по малко от терминал 2 и има по малък пътникопоток !!!!!!!!!!!!!!
8
6
 
4
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
До Анонимен "Печалбата" на държавата от летището през последните години спадна до 5 млн лв. С тази печалба ще ни трябват хиляди години да си изплатим заемите. Летище София е най-занемареното, неподдържано и зле изгледащо летище в Европа, да не говорим за столиците. Тоалетните миришат, магазините са полупразни, храната безобразно скъпа, паркингът с билети, за да могат да крадат, Проверката на багажа е разположена на най-неподходящото място. да не говорим, че някой отваря багажите и краде.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързат гепаджийте, че може и да не изкарат европредседателството!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мавърът Костов постави началото на това дивашко ограбване с отдаването на концесии на *** и пульо. Някои нежа трябва да си останат държавен приоритет и монопол дори, както е във Франция. Държавата стопанисва процент от имуществото и контролира инвеститора...
5
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Далаверите на Герб отиват при "правилните "
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
знае се кой ще е концесионера ... всичко останало са законови процедури и празни приказки
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А концесията на летище Пловдив, която започна през 2016-та и вече месеци не могат да класират коя от 2-те оферти печели?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), каза министърът.Ние нямаме никакви акции в тези фирми така, че най вероятно лъжат за да продължат да смучат. Това е като комарджия да се откаже от месечния си ваучер за игра на слот машини и ролетки.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срама нямате,бре!!Кое налага отдаването на Летище София на концесия??Ако смятате,че този народ ще връща външни заеми само с данъци без държавата му да ПЕЧЕЛИ от своите все още неръздържавени,активи,имоти и стопанства............определено не сте познали!!Този път води единствено,рано или късно до едно-революция и нов Народен съд!А,тогава.....жална им майка на инвеститори,концесионери и цялата *** наредена на държавният чучур!!