Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
5
 
12
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Мюмюните кога им сменяхме имената преди 30 години,станаха за смях пред целия Свят как хленчета и се жалваха на всички,ама по вестниците равни нямат.
297
0
 
10
 
! Отговори
Хок преди 5 години
Башибузука проговаря
296
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция съществува от 1921ва година.Преди това такава държава НЯМА..Такава държава няма ама такова робство има. Хахаха
295
13
 
4
 
! Отговори
Turk преди 5 години
Ганчета, Вас македонците Ви правят за смях и не ви бръснат за пет лева, тръгнали сте на турците да се репчите.
294
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на турците. Силни са, така трябва на гадните индиянци(САЩ). Нещо са се убъркали че могат да смачкат Турция
293
4
 
22
 
! Отговори
True преди 5 години
Испания-600 години под мавританско,200 под френско.Италия-300 години под испанско,200 австрийско,200 френско.Турция съществува от 1921ва година.Преди това такава държава НЯМА.
292
2
 
23
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
ГРЪМНА СТАРИЯ,СЧУПЕН АЙФОН,А С НОВИЯ СНИМА.ГОЛЯМ БАБАИТ,ГОЛЯМО НЕЩО.СЕГА ЧАКА МЕДАЛ ОТ ПАДИШАХА.
291
2
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ако е толкова яко да се трошат айфони и да се горят долари, защо самият Ердоган не чупи айфони и защо турската национална банка не си изгори балите с долари от валутния резерв?
290
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема са били гръцките духовници за съжаление .....Истинското робство на българите започва в края на 9 век и завършва в края на 19ти с обявяване на екзархията. Не знам да има друг народ толкова дълго държан под чуждо иго.
289
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблеми с вайбъра съм имал само в Русия. Съобщенията идват със закъснение,а гласова връзка не може да се осъществи изобщо. В Турция вайбърът си работи без проблеми
288
0
 
26
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Според днешния курс на лирата спрямо лева,турската средна заплата е 420 лева.До края на месеца може да удари 250 лева!Ориенталска драма!
287
2
 
28
 
! Отговори
... преди 5 години
Колкото повече лирата се обезценява,писъците на турските *** стават все по-кратки и силни.
286
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ДОКАРА ТУРЦИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА :D.Може, но до сега откакто управлява им е увеличил доходите 4пъти, направим и здравеопазването безплатно и на световно ниво както и безплатно образование. Ти при Тиквоний трети колко ти е пенсията?
285
3
 
17
 
! Отговори
РАД преди 5 години
До ФактТо пък щото бай Реджеб трупа много "приятели".Ако не броим подмазването на Русия и Китай, като гледам, друго май, освен мюсюлманси държави (и то кредитори), няма. Изпозастреля се с всички от ЕС и половината от близкия изток :):)
284
8
 
23
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 5 години
И АЗ ИСКАМ ЕРДОГАН ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА!!!САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ДОКАРА ТУРЦИТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА :D
283
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До Solar Power"В момента си пиша по вайбъра с едни приятели на почивка в Мармарис." - възможно е. Аз редовно ходя и нямам viber. Възможно е да има ограничения в големите градове.....
282
6
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА"В ТУРЦИЯ ЩЕ СПАЗВАШ ЗАКОНИТЕ - ТУРЦИТЕ ТАКА ИСКАТ - ГЛАСУВАНО Е НА РЕФЕРЕНДУМ" - точно това ще изяде главата на Ердо защото той е президент не само на 55% от населението. Когато проумее,че има едни 45% които искат може би друго...... Имам приятели турци които се изселиха в Бургас. Имат си 2 дъщери и искат да живеят нормално. Ти сам си помисли какво е нормално.....
281
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лъжа в Истанбул не можех да ползвам viber :).В момента си пиша по вайбъра с едни приятели на почивка в Мармарис.
280
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да изхвърлим омазаният с кръв петродолар като международна разплащателна валута, в крайна сметка този свят по чи-тски (сатанински) модел ли ще се развива или не?
279
13
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Защо си мислиш,че масата от българи през ония времена са искали свобода ?Повечето казвам повечето са си живеели съвсем нормално. Проблема са били гръцките духовници за съжаление ....

Спонсорирани публикации