Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тогава Путин успя да ги смачка с атентати? Защо не изловиха руските диверсанти, които избиваха цели автобуси с хора? Просто сега им изглежда лесно и безопасно да плюят по САЩ.
277
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът ако можеше да разбере защо турците горят долари и застават зад президента си нямаше да чакат други да ги освобождават. Щяха да са горд и свободен народ като турците. Не случайно мнението им не се зачита никъде. Обикновени статисти в геополитиката. Каквато им наредят такава поза заемат. Най-често приклекнали или на колене с разтворени бyзки към господаря.
276
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Пожелавам му да движи още дълго :) Както казах имам инвестиции в турски книжа на държавата които имат 17% доходност. Нека дълго управлява и да тегли кредити и каквото иска да прави.
275
3
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААз пък искам да си ползвам каквото пожелая а не каквото ми каже Бойко или Ердо или друг индивид :) Разбираш ли тънката разлика. Никой не може да ми нарежда как да си изживея живота в какво да вярвам дали да си купя iphone / samsung или изобщо да нямам телефон. Това аз и само аз ще го избера.
274
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заслужават си го турците защото гласуват за Ердоган.
273
2
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Цена на акцийте на Apple $209 от понеделник до сряда и днес са $213. Дори не са мръднали напротив нагоре са :)Аз съм заложил освен на apple и на ердо. Все пак турските облигации са на 17% доходност. Никой не дава толкова. Пожелавам му на ердо да управлява поне още 5 години. Аз ще си удвоя инвестицията :)
272
5
 
18
 
! Отговори
НЕНАСИТЕН преди 5 години
ТУРСКОТО ЗЛАТО И ВАЛУТНИТЕ РЕЗЕРВИ НА ТУРЦИЯ ЗАСЕГА КРЕПЯТ НЕЩАТА НО ТЕ ЩЕ СТИГНАТ САМО ЗА ОЩЕ МАЛКО :D
271
1
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До АнонименНяма лъжа в Истанбул не можех да ползвам viber :)Добре,че у дома си работи стария openvpn и конект към България и всичко си ми тръгна дори и торентите :)Това е миналата седмица.А и повечето страници които имат https (дърво) познай защо ?
270
1
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА"ПОЛИТИКАТА НА ЕРДОГАН Е" - не знам каква е точно но от 500 тона злато останаха 300 :)А пък който му се върже не простотията си е за негова сметка. В края на краищата ще му трябват долари или евро за да купи суровини за фабриките :)Пък дори и от Русия да ги купува. Тя също иска гущери бате :П
269
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААБрао, брао готов си каменната ера,ако знаеш какво е това.Мястото ви е там.Приятно прекарване
268
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в момента в Турция дори и viber не може да се ползва..Хаха, стига лъжи де.
267
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега гледам фиксинга на БНБ , 1 лв. вече струва близо 3 турски лири !.А вчера видя ли? Беше 4
266
1
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До $Призова ги по Iphone и то по Skype + Messenger :)А в момента в Турция дори и viber не може да се ползва.Виждаме,че каквото му е изгодно това прави ......От черен турчин какво да очакваш..
265
1
 
6
 
! Отговори
$ преди 5 години
Айде познайте,по време на преврата ,по какъв телефон показваха Ердоган?По какъв телефон ,той призова хората да излезнат на улицата?
264
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй тромпета .. гоУлем бе...Къде са тръгнали..?Янките са най големите разбойници.Все едно язи да отида при "зъркела "наши да му кажа,че аз ще прибирам рекета по морето.А не мой бе!
263
6
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Сега гледам фиксинга на БНБ , 1 лв. вече струва близо 3 турски лири !Всеки час лирата се обезценява !
262
5
 
11
 
! Отговори
Alekseis Tzipras преди 5 години
Защо турците искат да имат парите на гяуррите - НА САЩ И НА ЕВРОПА ? ДОЛЛАРА И ЕВРОТО СА ХРИСТИЯНСКИ ВАЛУТИ .АИДЕ ТУРКЕС- ИМА ЕВРЕИСКИ ШЕКЕЛИ, ИРАНСКИ РЕЗА ПАХЛАВИ, МОНГОЛСКИ УЛАНИ, САВЕЦКИ РУБЛИ ?ЗАЩО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ПАРИТЕ НА *** - АМЕРИКАНЦИ И ЕРОПЕИЦИ ??ММММ ?
261
4
 
13
 
! Отговори
ЗЛОБЕН И НЕНАСИТЕН преди 5 години
УМНИКА ЕРДОГАН НАКУПИ ЗЛАТО МИНАЛАТА ГОДИНА 60 ТОНА И СЕГА ГО ПРОДАВА С 5% ЗАГУБА :D ПЕТРОЛ ДА БЕШЕ КУПИЛ ДА Е СПЕЧЕЛИЛ НО ПОДОБНО НА ИНДИЯ ЗЛАТОТО ИМ Е В ГЛАВАТА НА ТЕЗИ :D
260
3
 
16
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Ще видят комшийте къде cepaт гладните...Ама така е,султана сами си го избраха...
259
7
 
9
 
! Отговори
НЕНАСИТЕН преди 5 години
20 АПРИЛ 2018 ТУРЦИЯ ИЗТЕГЛЯ ЗЛАТНИЯ СИ РЕЗЕРВ ОТ САЩ ПОЛОВИНАТА ИМ ЗЛАТО!!ТУРЦИЯ ИМА 570 ТОНА И ПРОДАВА ЗЛАТО ОТ ЮНИ МЕСЕЦ НЕ СЛУЧАЙНО ОТ ТОГАВА ЗЛАТОТО САМО ПАДА! А ЗА ДА ПАДА ЗНАЧИ ПРОДАВА В 10-КИ ТОНОВЕ :D

Спонсорирани публикации