Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
9
 
! Отговори
ОТБОР ХИЕНА преди 5 години
В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ ЕРДОГАН ЩЕ БЪДЕ ИЗЯДЕН АКО НЕ СЕ СДУШИ С *** И СТАНЕ СЛЕДВАЩАТА МУ МАРИОНЕТКА, НО ЗА ТОВА ЩЕ ПРЕДАДЕ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА ТУРЦИЯ НА РУСИЯ И ЩЕ ИМАМЕ ВТОРА СИРИЯ!
237
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави ли ви впечатление че путинолюбците в България наричащи се русофили СА НА СТРАНАТА НА ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН?Иначе дрънкат като подивели за "освобождението от турско робство"и плюят по турците и то съвременните,но сега по линия на връзката Путин-Ердоган защитават Турция!БА,,СИ ***,,ТИТЕ,ЧЕС-НО!Ф-35 отече,дори вече готовите и платени Ф-35 няма да бъдат доставени на Турция,Турция ПРОИЗВЕЖДА ПО СОБСТВЕНА ТЕХНОЛОГИЯ САМО ЛОКУМ,БАКЛАВА И КАДАИФ заимстван от арабите,ВСИЧКО ДРУГО Е ЛИЦЕНЗ НА ЗАПАДА!!!!!
236
1
 
15
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
Ако ще и шалварите да си съдерат, това няма да ги направи човеци.
235
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За турците чест и достойнство не са празни думи . Защо го правят ли ?Защото сащ поиска да ги смачка със санкции, мита ,а турчина няма да позволи някой да се подиграва с тях . това е огромната разлика между тях и вас .Кой познава турците знае за какво говоря
234
6
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Вижте в този сайт фиксинга на БНБ , днес 1 лв. струва 2,9 лири , а само преди ден струваше 2,8 лири ! Тоест лирата всеки ден се обезценява !А турците нека си късат долари , ако иска евро и левове да започнат да късат , това няма да им оправи положението ,а ще го влоши !
233
6
 
18
 
! Отговори
ЗЛОБНО И ГАДНО :D преди 5 години
ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ДОКАРА ДО ФАЛИТ ЩОТО СЕГА ИЗХАБЯВАТ ВАЛУТНИТЕ СИ РЕЗЕРВИ ЗА ДА ДЪРЖАТ КУРСА НА ЛИРАТА 6 ЛИРИ ЗА ДОЛАР!ОБАЧЕ ДОЛАРИ И ЕВРО ЩЕ СА НУЖНИ ЗА НЕЩА КАТО ПЛАЩАНЕ НА ЗАЕМИ И ДРУГИ ВАЖНИ А ПАРИ НЯМА ДА ИМА :DНИКОЙ НЯМА ДА ОТПУСНЕ ПОВЕЧЕ ЗАЕМИ НА ТУРЦИЯ ТЯ ВЗЕ ДОСТАТЪЧНО ОТ МВФ :D
232
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходя често в Истанбул по IT проект. Общувам с интелигентни хора, добре платени, млади, образовани, както и с по-възрастни, но отново образовани и добре платени. Какво да кажем- болно им е, че един диктатор ги управлява и ще ги докара до фалит, гражданска война и крах. САЩ може да срине всяка икономика с щракване на пръста. Срина СССР, Русия едвам крета в момента, същото я чака и Турция. Икономиката върти света, не перченето с оръжия. Това е. Фактите са си факти.
231
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За българина всякакви прояви на чест и достойнство свързани със загуба на пари са непонятни. Затова и такива прояви при другите народи му се струват глупави. Затова и 8 века от 13 той е бил ратай, да не кажа роб.
230
3
 
16
 
! Отговори
42 преди 5 години
До ОсманТи стой без пукната пара само 10 дни пък тогава ще те видя колко си ербап. А тия окрадени лигльовци от кликата на Ердоган вместо да горят пари, да помогнат на някой беден сънародник, това е човещина и патриотизъм.
229
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчаяни безмислени мурафети
228
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво стана
227
2
 
11
 
! Отговори
Лошо нема преди 5 години
Сега с 200-300 долара човек може да си изкара приятно няколко дена в Цариград.
226
5
 
11
 
! Отговори
Влака с критиката преди 5 години
"Не е важно аз да съм добре важно е комшията да е зле"Парадигмата на живот България.Гърците мързеливи,турцит едиви,румънците мамалигари,макетата акита,сърбите македонизирали българите итнт...
225
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименти твойте изгори ли ги бе *** ? И са ти мили че с дюпе си ги заработил ?
224
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булгурът тръпне друг път не видял долар изгорялДолар изгорял за който той дюпе би дал
223
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100лири са 15-тина долара, много по-скъпо е особено в големите градове,а те по малките нагъват кочовско и пилешко и главно зеленчук и чорбасъ,абе не са лоши хора ама за моя изненада се оказва че почти 100 години светско развитие не е повлияло на ПОВЕЧЕТО е това е страшно.При това фанатизмът не е само между необразованите,има и много образовани фанатици.
222
4
 
15
 
! Отговори
Митака преди 5 години
Абе каквото и да правят си остават ***, примитивен и злобен народ
221
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е борба за стандарт на живот обаче българина не може да го разбере защото той се бори за хляба само.
220
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко изпростели диваци
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реджеп Еведик в действие