Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са прости, трябва да ги продават на ниска цена, за да се вдигне лирата. Айфоните не трябва да ги купуват. Американците ще им продадат още за чупене, ако искат.
257
8
 
8
 
! Отговори
iPhone преди 5 години
Браво на Ердоган.Показа що за хора са турците.За да не ги обърка някой за хора и да ги вземе в Европа.
256
3
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Ето,дойде време в Турция да се въведе рублата като основна валута - жестока валута е рублата - не мърда! Спомням си преди 40 г. , един долар ( 1 $ ) се разменяше за 60 копейки! Жестоко! Само висшите комунисти можеха да си купуват долари по 4 лв за 1 долар. Днес гледам курса : 1 $ = 75 рубли !!!! Ето ,това е валута!
255
6
 
16
 
! Отговори
НЕМИЛИ НЕДРАГИ преди 5 години
ЗЛАТНИТЕ РЕЗЕРВИ НА ТУРЦИЯ И ПОМОЩТА НА КАТАР ПЛЮС ВАЛУТНИТЕ РЕЗЕРВИ НА ТУРЦИЯ МОГАТ САМО КРАТКОТРАЙНО МНОГО КРАТКОТРАЙНО ДА ЗАДЪРЖАТ КУРСА НА ЛИРАТА :DСПАСЕНИЕ ЗА ТУРСКАТА ЛИРАТА НЯМА
254
5
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Майтап пък в отговор на това всички американци и западно европейци да си анулират резервациите за почивка в Турция ! Да си направят клипчета как си късат резервациите и да ги качат в интернет !
253
6
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Да гориш долари и да трошиш джиесеми е изключително зряла и цивилизована реакция.
252
11
 
5
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Турците са страхливи и отговорни, като бях в казармата нов камион началникът даваше само на турчета, защото знаеше, че ги пазят.
251
2
 
10
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
ехеее ама те били големи и смели герои от еднодневен филмутре на кого пак ще кацнат ?
250
1
 
14
 
! Отговори
Don't worry бе преди 5 години
Като изгладнеят комшувците, сами ще му видят сметката на "султана".
249
5
 
13
 
! Отговори
Нива преди 5 години
Горят КСЕРОКС долари и излезли от употреба айфони
248
2
 
9
 
! Отговори
ГАГАГА преди 5 години
Вече са отпечатали долари на тоалетна хартия, за да обидят американците, по 1 ДОЛАР ролката.
247
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаххав стига си лъгал,абе ей човек МОЖЕ ЛИ НОРМАЛЕН ПАК ПОВТАРЯМ НО-Р-***-ЛЕН ЧОВЕК ПРЕЗИДЕНТ ДА СЛОЖИ РЕЛИГИЯТА НАД ИКОНОМИКАТА И ЗАКОНИТЕ НА ШЕРИАТА НАД ЗАКОНИТЕ НА РАЗВИТИЕТО БЕ ЕЙЙЙ,ЧУКНИ СЕ МАЛКО В ТАЯ ТИ-КВА ФАНАТИЧНА БЕ.Викаш Катар ви дава нефт ЗА БЕЗ ПАРИ ЛИ?А за какви пари ДА НЕ Е ЗА ДОЛАРИ,ИЛИ МОЖЕ БИ ЗА ПАТЛИДЖАН И ПИПЕРКИ нали у Катар има само пясък?
246
3
 
15
 
! Отговори
axaxax преди 5 години
Най големия майтап ще е сега някой от тези като тръгне за Германия да го арестуват и да го изправят пред федерален съд в САЩ за унищожаване на долари, което е федерално престъпление : ))))))
245
3
 
15
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Паленето на долари и чупенето на iPhoni е само предизвестие на палене на американското знаме. От друга страна е толкова ефективно и разумно, колкото атаката на мравки срещу слонски крака. Евала на султана за способноста му перфектно да зомбира райата, качествена манипулация. Турските IT и комуникации сигурно имат по-добра техника, не им трябват Фоуни :-)
244
6
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз пък искам Ердоган да остане още дълго на власт и да им разкаже на турците правилата на играта и на мизерията ! Те си го избраха , хак им е сега да помизеруват докато им дойде акъля в главите !
243
4
 
6
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Гордейа са със братчитата ми
242
11
 
16
 
! Отговори
Дядо Вангю преди 5 години
Ердоан го чака съдбата на Кадаифа.
241
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катар защо обещава заем В ДОЛАРИ БЕ АХАХАХАХАХАХАВИЯ?Защо не ви даде ЗАЕМ В МОНГОЛСКИ БАНКНОТИ НАПРИМЕР?
240
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е истина че Ердоган е продал златния резерв или голяма част от него,думи нямам,сега това успокоение е повече на психологическо ниво,Меркел ги "подкрепяла"-дръжки,Катар им ОБЕЩАЛ 15милиарда ДОЛАРА заем и за момента положението е "стабилизирано"на 6 лири за долар.
239
6
 
12
 
! Отговори
Вярно преди 5 години
От арабите са взаимствали баклавата и кадаифа, а от нас шкембе чорбата и дроб сармата. Просто са били империя на злото, която сега е трансформирана в ислямска република.