12 строителни компании бяха отличени с колоната на Хан Омуртаг

Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша
Препоръчан материал | Обновена: 25 окт 2019 14:36 | 25 окт 2019 14:36,
12 строителни компании бяха отличени с колоната на Хан Омуртаг
Източник: Камара на строителите

Дванаседет компании от строителния бранш бяха отличени с колоната на Хан Омуртаг в навечерието на Празника на строителите. Златните статуетки бяха връчени по време на Годишния бал в Зала 3 на НДК, организиран от Камара на строителите в партньорство с Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

"Геострой" АД грабна най-високото отличие за "Цялостен принос в строителството", което КСБ връчва за първи път в историята си пред над 350 гости. Сред официалните лица, уважили тържествената церемония, бяха вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и редица други.

Годишният бал беше открит с приветствия от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и председателя на Управителния съвет на КСБ Илиян Терзиев.

„През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша“, каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. Според него, само така строителният бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция. Терзиев допълни, че през настоящата година секторът бележи ръст, който ще продължи и през 2020 г., заради множеството европейски проекти, които се очаква да бъдат реализирани.

„Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти. Ще се работи по близо 800 км. водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя допълни, че работата по редица големи проекти вече е стартирала и те трябва да бъдат изпълнени качествено и в срок.

По време на събитието бяха връчени и още 2 специални награди от Камарата на строителите. Наградата за "Най-динамично развиваща се компания" отиде при „Микс-Констръкшън“ ООД, а "Инвеститор на годината в човешкия капитал" получи „Парсек груп“ ЕООД.

Златна статуетка в Първа група - строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения получиха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.

12 строителни компании бяха отличени с колоната на Хан Омуртаг
На снимката: Мариана Николова, вицепремиер и Добромир Щилиянов, изпълнителен директор, "Главболгарстрой" АД

В категорията строежи от транспортната инфраструктура, отличени бяха „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

С първи места в група - строежи от енергийната инфраструктура, бяха наградени „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

Златни отличия в групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ“ ООД.

Златен рекламодател на тазгодишния бал е „Каро Трейдинг“. Сребърни рекламодатели са компаниите „Пайп Систем“ АД, „Геострой“ АД, „Джи Пи Груп“ АД  и „Рьофикс“ ЕООД. Бронзови рекламодатели  са: „Виваком“ АД , „Главболгарстрой Холдинг“,  „ИСА 2000“ ЕООД, „Мапеи България ЕООД“, „Хидромат“ ООД, „Планекс“, „Евро Алианс Тунели“ ЕАД, „Нелбо“ ЕАД, „Европейски Пътища“ АД и „Громахолд“ ЕООД.

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации