От 21 февруари спира голямото търкане, край с талоните

Радев подписа указа за промените в Закона за хазарта
46
От 21 февруари спира голямото търкане, край с талоните
Снимка: Dnes.bg

От петък, 21 февруари, талончетата на всички частни лотарии като Националната лотария и др. стават незаконни и не може да се продават. Тогава влизат в сила промените в Закона за хазарта, според които лотарийни игри вече могат да се организират само от Българския спортен тотализатор.

Още по темата

“Промените в Закона за хазарта ще бъдат публикувани в следващия брой на “Държавен вестник”, който излиза във вторник”, казаха за “24 часа” от редакцията на официалния орган. Причината да се забави публикуването им била, че не е имало място в броевете на 11 и 14 февруари.

Указът за обнародване на закона е подписан от президента Румен Радев още в четвъртък

По закон нормативни текстове влизат в сила 3 работни дни след публикуването им, освен ако в самите текстове не е упоменато друго.

Талончета за търкане продължават да се продават на много места в страната, показа проверка на “24 часа”, въпреки че самите продавачи предупреждават, че печалби не се изплащат. В новите текстове не се казва нищо за начина, по който ще се изплатят спечелените вече печалби. Валери Симеонов бе предложил всеки организатор на частна лотария да учреди банкова гаранция на стойност, равна на стойността на спечелените залози, но сам оттегли в последния момент предложението си.

Финансовият министър Влади Горанов обясни, че държавата няма как да се меси в частно-правни отношения между спечелилите и самия организатор на лотарията. В общите условия на Национална лотария обаче не се казва нищо за ситуация, при която организаторът е с отнет лиценз, както ще се случи автоматично с влизането на закона в сила. Самите телефони за контакт на лотарията не работят от седмица, не работят и телефоните, обявени за притежателите на хора с печелившите талони

От Държавната комисия по хазарта ги посъветваха да си търсят правата си по съдебен ред. В търговската мрежа остават непродадени талони за над 40 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: талонхазарт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най после ще се изчисти въздухът от финните прахови частици.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
питам се тогава какво ще правят ромите?
13
4
 
15
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Държавата бизнес не може да прави.... това в ясноДруг е въпроса че белетчетата са ала бала а народа е гладен и...става ..От друга страна държавата ще може ли да предложи същия награден фонд както предната лотария....отговора е ясен
12
8
 
25
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Комунизма се завърна с идването на ген.Тиква на власт.Все едно сме 10.09.1944г.Всичко си имаме-терор над богатите и опозицията ,Народен /сега е Специализиран/ съд ,както и повсеместна диктатура на Герб.Изборите са ясни още от сега.Даже и Никола Гешев/този остатък от капитализма/ се е преродил в Иван Гешев.Разлика НЯМА!
11
3
 
19
 
! Отговори
Тираджията преди 4 години
Градския където удари 12 милиона,сегиш ще изпие една студена вода
10
2
 
12
 
! Отговори
Оная Дебелата преди 4 години
Ам ко ше правя цял ден на работа ся?
9
6
 
17
 
! Отговори
КК преди 4 години
Н3, пак можеш да търкаш - тотото има свои лотарийни билети от години. По един на седмица взимам от пролет 2017 защото не исках да правя мутри по-богати мутри. Досега 3 пъти по 50лв и по-малки печалби.
8
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои търкал търкал на мен пък ми писна на касата в магазина да ме питат искаш ли талон!
7
4
 
25
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
И цялото лапане ще остане за Пеевски и Цеките.Дано се задавят тези алчни изедници.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А еврофутбол и еврошанс? Те остават ли?Кажете моля ви, аз играя много еврошанс и чакам да спечеля един милион 12/12 числа!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа ама.. Нека да се обърнете внимание и на хората които са печелили по някой лев и да ги плащат..
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледаме наживо и преживяваме какво се е случило след 9.9.1944г.Очаквам да ремонтират лагерите и който говори против властта да го заточат в Белене.Тази специализирана прокуратура е като Народен съд.Не очаквам да се появи чужд инвеститор в България вече.Няма такива заблудени да инвестират където на власт са комунисти!
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалко,аз обичах да си купувам некво талонче с кафето.не вярвам на делян пеевски да му забранят билетчетата нали той държи 7777 ?
2
2
 
9
 
! Отговори
Асма от Ветрен-28г. преди 4 години
Тръкането на биляти, *** караши дъ съ изприемвъм плъноцену. Сига дисата нимой оди на читмо.
1
3
 
50
 
! Отговори
х преди 4 години
Ам време беше. Писна ми индианци да търкат талони на плотовете в Билла. Целия плот в стърготини и ми замърсяват покупките и чантите.

Спонсорирани публикации