42% от фирмите с по-ниски приходи през ноември

Най-сериозен е спадът в културата, спорта и развлеченията
9
42% от фирмите с по-ниски приходи през ноември
Снимка: БГНЕС

Близо 42% от предприятията са регистрирали намаление на приходите от продажба на стоки и услуги през ноември спрямо октомври. Данните са от изследване на Националния статистически институт, свързано с последиците от пандемията от Covid-19 върху икономиката.

46 на сто от предприятията, участвали в изследването, декларират, че няма промяна в приходите от продажбите им, а при 11,8% дори има увеличение.

Над 50% е спадът при сектори като култура, спорт и развлечения, както и ремонт на вещи. При търговията, транспорта и ресторантьорството спадът е над 48%, в индустрията 43%, а при строителството е над 36%.

Едва 9,8 на сто от анкетираните са посочили, че се възползват от мерки за подпомагане на работодателите. В повечето предприятия се преминава към дистанционна работа или ползване на платен или неплатен отпуск от служителите.

Около 2% от анкетираните съобщават намерение да прекратят дейността си, а 4,5 на сто да спрат временно работа. Над 92% от фирмите възнамеряват да продължат дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
погромист до ит спец преди 3 години
Ти ако си ИТ спец, аз съм салам. Бил съм програмист и там и тук. Еднакво е. Даже тук ако съм с договор директно към чуждестранна фирма е по- добре. Ходи ти гурбет, помий някоя чиния.
7
3
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
За малко да се просълзя,ама ще отложа.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите 58%са на герб ,така наречения бизнес
5
2
 
3
 
! Отговори
ИТ Спец преди 3 години
До Погромист до 3Има много богати роми ходят пътуват на гурбет. Сериозни пари печелят. Ако не знаеш така се казва Отивам на Гурбет което е Работа в чужбина за печалба или препитание.Ако са по-смели и нашите програмисти трябва да мислят за Гурбет тук само си пропиляват живота от средно ниво до ниско ниво на заплащане и при това нисък стандарт на живот и калпава пенсионна система, здравеопазване и да не изреждам другите калпави неща. Има и *** дори с по-висок доход от учителите и то в БГ
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да, ама престъпниците от тиквената шайка дадоха цели 10 хиляди лева (общо) от парите на данъкоплатците, с което компенсираха напълно всички загуби на бизнесите!
3
3
 
4
 
! Отговори
Погромист до 3 преди 3 години
Hello, World! Но чак пък роми да пращат пари от чужбина на роднини... малко преувеличи.
2
4
 
6
 
! Отговори
Хотели КРЪЧМИ преди 3 години
България се крепи на увеселителният бизнес, туризъм, кръчми, заведения, жрици на любовта, чалготеки. Роми които работят в чужбина и пращат пари в България на многодетните си семейства. Програмистите са капка в океана. Не са нито толкова платени работят като евтина работна ръка за клиенти от чужбина със посредници да не кажа сводници.
1
3
 
5
 
! Отговори
погромист до 1 преди 3 години
Истинските погромисти правят погром. Ти си некъв самозванец уанаби.