Качването в такси става двойно по-скъпо

Минималната първоначална такса става 1,58 лв.
91
Качването в такси става двойно по-скъпо
Снимка: БГНЕС

С промени в наредба 34 от Закона за автомобилните превози от днес влизат в сила нови и по-високи цени на таксиметровите услуги, съобщава Bulgaria ON AIR.

С промените в наредбата вече се определя минимален и максимален размер на стартовата такса. Тя трябва да е в размер от двоен до троен от минималната цена за един километър пробег по съответната тарифа в населено място.

Така, ако до момента в София масовите цени на първоначалната такса бяха около 70 стотинки, то с промените в наредбата първоначалната такса става минимум 1,58 лева през деня и 1,80 лева през нощта, а в случай, че превозвачът реши да се възползва от пределната цена за стартовата тарифа, то броячът ще започва да отчита от 2,37 лева през деня и 2,70 лева през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: таксиначална цена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
61
 
! Отговори
Бау преди 3 години
отказахте и малкото си клиенти ...
14
4
 
25
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
Ех спомени, спомени- не знам каква им беше началната , но преди години във ВТ за 1(ЕДИН) лев се возиш че и за бакшиш оставаше...
13
8
 
71
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Живея в София, от 10 години не съм се качвал в такси, няма и да се кача, използвам предимно метро и трамваи, имам и кола, която ползвам в определени случаи.
12
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 5 години за последно се возих. Единият път смърдеше на цигари и беше черно от дим. Вторият път колана беше развален и слезнах щом забелязах. Обадих се в централата на компанията. Там много озадачени, че се обаждам за такова нещо, казаха че ще предадат (не казаха на кой). В грАдският транспорт е по-чисто от колкото в такситата.
11
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още когато бях студент през 1991г.на една колежка от Златоград майката пристигнала до Ц.Гара в Пловдив и на стоянката се качила на такси в посока Военна болница някъде до Аграрния университет беше квартирата на момичето. Когато стигнали до адреса такситаджията казал космическа сума. (В интерес на истината не помня точно парите колка са били) Майката се учудила защото не един път е пътувала с такси, но казаха, че поискал около 5 пъти повече от реалното. Конфискувал бурканите-нямала пари жената.
10
7
 
98
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тия сами си режат клона...Абе и най-пияната първокурсничка от УНСС,ще ви каже, че цени се вдигат при благоденствие, а при криза минаваш ниско, сваляш цените и изкарваш от оборота, а не от цена.Имам клиент бакшиш, ама колата му нова, мие я през ден,кара с костюм, знае английски, руски немски, Абе с кеф да му оставиш пари, обаче той е 1 на 100, а иначе масово са *** семкаджии, и като изкарат малко бягат да зануляват в казиното. Да вдигат тройно - дреме ми.Търсят се общи работници
9
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бакшиш не съм се качвал от преди 6 години когато ми напомпи (с помпа от мигача) от началото на кв. Тракия до Бирената 14 лв. Това беше една четвърт от разстоянието, което трябваше да измина наобратно до Кършияка в Пловдив. На отиване сумата беше 4.70лв. Ако случайно не бях погледнал към апарата сумата щеше да е над 30 лв., за услуга, която е бриблизително 5лв. или 6 пъти повече.Свещи да си купят с парите, където лъжат хората!
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюенето по такси остава безплатно
7
3
 
72
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Това с решение на Политбюро ли стана? Някой беше споменал преди години, че пазара определя цените?
6
3
 
45
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
А слизането?
5
3
 
93
 
! Отговори
777 преди 3 години
Пуснете Uber и махнете държавното регулиране. И всичко ще си дойде на мястото. А и Спарк да разширят дейността си!
4
4
 
67
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
да си стоят празни няма да имат клиенти с такива цени с такова качество а в такситата вони а и чалга до дупка
3
14
 
19
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
...отчитайки факта, че поне 30% от шофьорите в София карат без книжки, а един автомобил ( нов внос ) струва 500 лева, то скъпите таксите не би трябвало да са проблем ;) .
2
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Картел мръсен!
1
5
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми... добре, слава Богу поне не са ме задължили да ползвам такси. С удоволствие няма да ползвам, и без това смърдят!