Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от Войната в Украйна
Зеленски ще посети Мадрид на 17 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
1
 
! Отговори
бай Бай преди 1 седмица
До Боби изобщо нямаш понятие как се набират хора в БА! БА е професионална, има закон за нея има и как се набират доброволни резервисти. Прочети ги и тогава пиши!! Пред БА и политиците ни стои голям проблем как да попълнят нужните бройки в БА! Тези които са минали наборна служба вече застаряват или са негодни, тия които стават отказват по чисти икономически и идеологически причини. В доброволни ярезерв влизат *** в повечето случаи, негодни за военна служба!!
343
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега руснаците ще покажат на украинците и техните куратори от НАТО и по-специално на САЩ, как се прави контранастъпление,а не като това миналата година дето ще влезе във всички възможни учебници за може би най-глупавото и с най-много жертви и първото контранстъпление в света при което тоя дето напада губи територия...
342
1
 
12
 
! Отговори
Въпросчо преди 1 седмица
Доколкото си спомняме, оганзива готвеха украинците. Какво стана с тяхната офанзива, че сега руснаците ще правят такава ?
341
9
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Малачик-вовачка ке умре преди джулая морниг,тъй,че да не се хаби с планове за доказано ялови офанзиви! Слава на Украйна!
340
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Питам - да, готви! Смята да управлява до 98 години! По готино от това можеш ли да си пожелаеш?
339
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен - 335 - е не е като Руската демокрация, при която ако Путин те погледне накриво - или ГУЛАГ в Сибир, или от 17 етаж или "случаен" инфаркт! Там е само за Вас - отRепаните путинофили чиято единствена надежда е България пак да стане руско блато където всички са еднакво бедни и само от Партийния секретар зависи дали ще те бъде.
338
11
 
6
 
! Отговори
Питам преди 1 седмица
А нещо добро за човечеството готви ли Путин, освем заплахи за войни ?М-ер-за-вец.
337
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 270 - АВганистан?! Това къде е? Това путинофилите сте най неграмотното племе на тоя свят!
336
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ппдб агитират пред празни зали като излъгаха народа по всички линии така ще е. Не гласувайте с машини.
335
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
УКРАИНСКА ЖЕНА СНИМА С ТЕЛЕФАНА КАК МЕСАРИТЕ НА зЕЛЕНСКИ НАСИЛА ОТВЛИЧАТ СЪПРУГА И А ЕДИН ОТ ТЯХ Я БИЕ С ТРЪБА ПРЕЗ КРАКАТА. КОЛКО ДЕМОКРАТИЧНО И ПРИ СПАЗВАНЕ НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА РЪКОВОДИ ОТМЕНИЛИЯ ИЗБОРИТЕ ДИКТАТОР КОМЕДИАНТ. ГЛЕДАЙТЕ КЛИПОВЕТЕ ДА ВИДИТЕ УКРАИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ЧИЕТО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НИ ХАРЧАТ ДЪРЖАВНИТЕ БЮДЖЕТИ. .
334
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Иска ме си лева ! Не иска ме еврозоната. Дания защо не е в еврозоната. Нито Швеция. Нито Чехия нито Полша Унгария Румъния Сърбия Турция Великобритания. Само ние. Като по гупави Така излиза
333
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На хората мнението е отнето но за сметка на това мнението на псевдо анализаторите не е отнето.
332
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мнението за еврозона е на хампарцумян. Как не му е неудобно. Бг народа има ли право на мнение. Не. Сано хампарцумян !!!
331
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СПРЕТЕ СИ ЦЕНЗУРАТА, СПРЕТЕ СИ ЦЕНЗУРАТА, БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ ПАРТИИ КОИТО СА ЖЕРТВИ НА ЦЕНЗУРАТА СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА СА ТОРМОЗЕНИ И ПРАЩАНИ НА ФРОНТА ОТ ИЗМАМНИКА ДОШЪЛ С ЛЪЖИ ЗА МИР ЗЕЛЕНСКИ. ЗЕЛЕНСКИ И ШАРЛАТАНИН И ЛЪЖЕЦ НА НАРОДИТЕ В УКРАЙНА.
330
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИНСТАЛИРАНИЯ ТОТАЛИТАРЕН ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН РЕЖИМ В КИЕВ СЕ РАДВА НА ЖЕНСКАТА ОБИЧ. РЕЖИМЪТ ЗАБРАНИЛ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА Е ДЪНОТО НА РЕЖИМИТЕ ПО СВЕТА.
329
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в Телеграм топ видеото от днес е как украински жени пребиват "месарите", тия търтеии които хващат мъже и младежи по улиците и ги тикат към месомелачката на Зеленски. Пребитите чиновници са толкова ошашавени, че мъжът-жертва на тн мобилизация избягва от автомобила и остава жив. *** НАЕТИ ОТ ЗАПАДА ЗА ДА ЛБЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСТИНАТА Е АСНА, НАПРАЗНО ЛЪЖЕТЕ. Скоро украинските жени ще бият и Радата
328
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Утре ще уведомя Президента за цензурата и издевателствата на модерратора срещу мен
327
6
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 1 седмица
този път за 3-дня ли ще е руската офанзива ... или за повече..ха хаха ха
326
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Готви офанзива в спалнята на Медведев!
325
3
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ не ПУТИН! преди 1 седмица
Заглавието: "Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?" - НВ ВЛАДИМИР ПУТИН, А РУСИЯ ГОТВИ ВОЕННА ОФАНЗИВА ПРЕЗ ЛЯТОТО! ПУТИН НЕ Е РУСИЯ И РУСИЯ НЕ Е ПУТИН!