Нов срив на биткойна с близо 13%

Турболенцията започна след изказване на Мъск
23 май 2021 23:00, Нели Христова
144
Нов срив на биткойна с близо 13%
Снимка: БГНЕС

 Изключителната волатилност на биткойна продължи и през уикенда, пише Bloomberg, цитиран от Investor.bg

Дигиталният токен понижи стойността си с близо 13% в неделя, и се търгуваше с 12,3% по-ниско до 3 399 долара към 9:25 ч. местно време в Ню Йорк. Ден по-рано най-голямата криптовалута в света успя да се изкачи отново над 38 хил. долара след туит на Илон Мъск, в който главният изпълнителен директор на Tesla заяви, че подкрепя криптовалутата в битката срещу фиатните валути.

Инвеститорите в биткойн преживяха една от най-бурните седмици до този момент, след като поредица от негативни новини доведоха до големи колебания в цената и до спад с 30%. В сряда биткойнът спадна до цена от 30 016 долара – най-ниската му стойност от януари. Въпреки тези проблеми, през последната година цената на биткойна е скочила с повече от 250%.

Тези турбуленции започнаха, след като Мъск заяви, че Tesla повече няма да приема биткойни за плащане за електромобилите на компанията. В петък, когато Китай повтори предупреждението си, че възнамерява да наложи мерки срещу добива на криптовалути, като част от усилията за контрол на финансовите рискове, цената на биткойна отново се потопи.

Днес и други криптовалути понижиха стойността си. Етерът за кратко се търгуваше под 1900 долара, а доуджкойнът записа 16% понижение според Coinmarketcap.com.

Последното предупреждение от Пекин последва изявление по-рано тази седмица на Китайската централна банка, че финансовите институции нямат право да приемат криптовалути за плащания.

Китай отдавна изразява недоволството си от анонимността, предоставяна от биткойна и други токени. В азиатската страна има голяма концентрация на крипто миньори, които използват огромни изчислителни мощности, за да верифицират трансакциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атомни бомби за оглупялото и алчно човечество !
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срив, срив, колко да е срив: -30% в последния месец и +100% за последните 6 месеца. Това определено НЕ е срив, а слаба корекция. Срив е когато един актив, който няма никаква реална стойност (точно като бития кон и хилядите му деривати) достигне пазарна цена $0 или с други думи 100% спад.
78
0
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 97.8Некои са го прескочили тва ниво эа което говориш, ама ти от де да энаеш...гaню
77
5
 
10
 
! Отговори
очаквана преди 2 години
корекцийка във вълна 4 след откачената помпа без никакви откати до 60 хилкипригответе кошниците на ниво 21-25 К !п.п. лудост е да купуваш "нещо" което е по-скъпо от от 99.99% от всички акции!кой нормален ще купува с 4 нули отзад , с надеждата, че ще се появи по-луд от него на когото да го продаде по-късно ?!битият кон е "изкопан" на 80% от тези, които са го измислили ... всички знаем кои са те!
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г а н.ю. цен з у ри рах а по-долу
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е лаик, но за сметка на това с голяма уста и ще те надплюе с лекота. Не разбира нещата, но се изказва с голямо самочувствие. Това е технология, която си има мястото, но не е за масовия българин. Ние сме на ниво мандри и ниви още.
74
12
 
5
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
Еми то тая игра не е за лаици, то трябва да си попрочел да си попроследил нещата, графиките и да не се алчиш много. Наш *** видял че цената е над 50к и айдеее, юруш на маслините. То се знае че ще има корекция и то голяма и всеки разумен човек не би купувал на най високата цена в историята му.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sostinАко си ги имал както казваш от преди покачването и достигането на цена от 50 к ок,намазал си. Ама нали се сещаш,че има такива които са ги купили на цена 50 к и сега са загубили близо 20 бона. Тъй че за мен това по нищо не се различава от акциите. До един момент печелиш,после някоя голяма риба изведнъж продава и всичко се срива. После друга голяма риба купува и цената се качва,след време продава и пак пада. И малкият човек трябва да се да нацели точния момент кога да купи и продаде.
72
12
 
6
 
! Отговори
е да де ама.. преди 2 години
добре де как от този "въздух" и пирамиди и "нищо" изкарах 60 хиляди за 9 месеца...аз лично нямам против криптовалутите
71
16
 
6
 
! Отговори
sostin преди 2 години
На умниците дето идея си нямат за какво иде реч само ще им кажа , че въпреки срива от близо 50 процента, биткойна за последната година е 308 процента нагоре. Така че пиите си парцуцата там, псувайте си жените и не се занимавайте с неща от които нищо не ви разбират кратунките.
70
2
 
7
 
! Отговори
баба Гицка преди 2 години
Ужас, ойдоа ми биткойнитИ!
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и няма да разбера как работи това чудо, как е възможно след изказване на некой луд цената да се вдигне или падне???? муахаах Това само доказва пълната ненадежност на "продукта". Мъск не е финансист. Все едно утре някой продавач на бонбони да каже, че парацетамолът не е ефективен при главоболие и цената на парацетамола да падне. Безумие и подигравка с всички.
68
12
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
При радеф е така!
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти, 72 я кажи къде инвестира твоите милиони досега, не ми разтягай локуми.Колко кинта си инвестирал в нещо, освен в картинки на монитора?Кажи да знаем.
66
0
 
9
 
! Отговори
oтCиднейAв$тралия преди 2 години
Че той пада вече цяла седмица и 13% бе първия ден още. От гогава си пада с 7-8% на ден, вече е 50% от 60k на 30к. Ама тия ал6ански реотани ако някой разчита на старите им манджи до сега да е фалирал от "новините" им
65
1
 
7
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Инвестират в каквото искаш. Остави нас балъчетата да инвестираме в продукти и услуги, които хората ползват ежедневно и са им от жизненоважно значение, пък ти прави милиони от криптовалута. И още един съвет, щом нещо ти казват, че е супер добро, че със сигурност ще спечелиш много и че сега и само сега е момента, трябва да се замислиш дари е така и защо някой ще иска да те прави милионер. Карданото го знам откакто беше 9 стотинки, ама я ми кажи, ти колко често пазариш с кардано?
64
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, не бъдете злобни. Аз започнах 2017та година. Сега имам над милион в крипто. Да доста загубих от биткойн за миналия месец, но не съм инвестирал само там. Кардано е бъдещата валута.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на мен не ми достигат за едно Мазерати, ти за катъка си заплакал.Всеки с грижите си.
62
1
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
То ако струваше нещо мутрата нямаше да пълни чекмеджетата с пачки и злато а щеше да ги пълни с биткойни!Може да е прос ама не е глупав!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бивши абитуриенти сме.