Цената на природния газ в Европа отново расте

Общото повишение спрямо петък е близо 8%
30
Цената на природния газ в Европа отново расте
Снимка: БГНЕС

Цената на природния газ в Европа при откриването на борсовите търгове тази сутрин надхвърли 1 300 долара за 1 000 куб. метра за първи път от началото на октомври. Веднага след това стойността му достигна 1 350 долара за 1 000 куб. метра, става ясно от данните на лондонската борса ICE, предаде БГНЕС.

Още по темата
Цената за януарските фючърси на хъба TTF в Нидерландия достигна 1 334 долара за 1 000 куб. метра или 114,3 евро за МВтч.

Общият ръст на цената на газа в Европа спрямо тази при затварянето на търговете в петък е почти 8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
VALE преди 2 години
До ЗлаткаПо скоро поради малоумието на еврозелките,искате спотов пазар ,получавате спотов и после кой ви *** в гащите.Що не си купувате евтиния втечнен демократичен газ от съюзниците отвъд атлантика?!
24
10
 
3
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Цената расте, благодарение на любимата на много българи - русия !
23
1
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
До Анонимен 21 - От, което извода е?! Всички евро чиновници са продадени и грам не им дреме за народи като България.
22
0
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Ми след изказването на новия министър на външните работи на Германия какво очаквате, гледайте само от тъпотията на тази лелка скоро ще ударят тавана. Лошо, че швабите са толкова оядени, че и тройно да им вдигнат тарифите все ще изкарат.
21
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Всички тия русофилски тъпотии са ми втръснали. Този възхваляван гацопровод в същност е бесилка за умъртвяване на независимостта на Украйна и повторното заробване на държави като България която за 30 години не можа да излезе от руската орбита, затова трябва да кажем на такива русофили като вас долу мръсните руски ръце от Украйна
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търкаш ли ве седераски червей кло-зетен, скоро барабар с тримцата ви еднобуквени тартори заминавате в панделата, ако не са ти казали да та светна. Мамата партия си им прибира кинтите и фащате дългата пътека.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на газта в Европа се вдига,защото Европейските чиновници отказват да лицензират готовият нов тръбопровод ,,Северен поток-2".Ивестиция за 10млрд,готов супермодерен тръбопровод,готов за употреба.Той би осигурил на Европа евтина и в голямо количество газ,така необходима в момента на европейските икономики.И за ток за индустрията,и за отопление.Под натиск на САЩ обаче ЕС регулаторите засега бавят лицензирането.Скъпата газ снижава конкурентността на Европейската икономика,и увеличава дълга
18
5
 
5
 
! Отговори
Кирчопетковист преди 2 години
След един час когато тандема Петков-Нинова поеме властта в свои ръце цените на газа рязко ще спаднат, благодарение на нулевата толерантност към корупцията.
17
1
 
14
 
! Отговори
прав си преди 2 години
До Анонимен 17 Прав си, но ние "солидарно" се отказахме от дългосрочните заедно с либера.тите от ЕС! Сега ще си сърбаме попарката - то и с тока е същото, освен че там се намесват родни олигарси и корумпета всякакви!
16
2
 
3
 
! Отговори
Баба Митра преди 2 години
Обяснете ми на мен във Български лева ... Аз каде не виждам ,и тез ми пишат на някаква чужда валута ...срамота ... Какви са тези пари.... не съм ги виждала да ги дават на моята пенсия от 200 лева
15
3
 
18
 
! Отговори
заслужено преди 2 години
И при Сталинград са им замръзвали ушите и носовете на предците им германци, сега май пак ще им замръзват, докато малоумно сами си пречат на газопроводите ръчкани от "демократичните" САЩ! И понеже всячески се опитват да изтрият от историята победата на Русия над фашизма, май си заслужават съдбата заедно с мрънкащите украинци, част от които между другото са били най-страшните помощници на хитлеристите срещу своя народ!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците дават ниска цена за тези които имат дългосрочни контракти с тях за газ по тръбопровод.Такава цена имат Унгария,Сърбия,Австрия,Германия,Словакия,и някои други европейски държави,може би дори и ние.Останалите,които не искат да подписват няколкогодишни договори напред с Газпром,остават да купуват газа на пазарна цена за деня,която днес е 1300 долара и се качва.За дългосрочните цената е да речем 1000 долара надолу,около 300-400.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ден по толкова за гейтаците.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези които с на пелети и се разказа играта от 360 за тон сега е 800лева.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е виновен. Той и за тока е виновен, и за компира не женския........
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Германия Аналена Бербок, зелените които спечелиха голям процент на изборите и са втори в коалицията ще затварят заводите защото вятърните мелници и соларните панели не могат да осигурят дори и 12% от необходимата енергия. Аналена Бербок, втора в коалицията, заяви, че ако не минат на зелена енергия, малките германчета няма да доживеят до 40 години заради климатичните промени. Освен това Аналена се закани да ожесточи санкциите срещу Русия, сега тя е външен министър на Германия.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром обяви нетна печалба от 21$ милиарда за първите 9 месеца на 2021 - нов рекорд за компанията. Инвестициите в Северен поток 2 са изплатени още преди газопроводът да бъде пуснат в експлоатация. Сега може спокойно да го закрие. Дори се обмисля да бъде консервиран и обявен за Паметник на гениалната зелена европейска енергийна политика.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ситуацията е уникална - газопровод за милиарди долари стои празен и не работи, като в същото време носи милиарди печалби на собствениците. А ако газта потече Газпром няма да може да прави такива печалби.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада да го духат. Нали все ревът срещу Русия. Д си вкарат от САЩ на още по висока цена ама няма, САЩ предпочита да го дава на Китай. Европа го духа яко.
6
2
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
До а компенсации/4"Ами тези дето сме на газ, какво духаме ......супата?" - Да. Така и трябва! Никакви компенсации за фосилни горива! Даже като падне лятоска цената, ще увеличим данъците, за да можем да субсидираме слънчевите панели. До 3 години - тройни данъци за потребителите на газ.

Спонсорирани публикации