Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест

Помощта за бизнеса заради големите сметки за ток била недостатъчна
17 яну 2022 08:45, Нели Христова
104
Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест
Снимка: БГНЕС

Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса и на държавата. Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша.

"Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниска ваксинацията. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", допълни Ричард Алибегов.

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа в студиото сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
23
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Фролове, да припомня: Алиб-ов протестираше с/у ГЕРБ. Тогава беше ОК, но сега протестира с/у Радев и комун-истите и не е ОК. Не се ли усещате? И кво иска? Бизнес? Пари? Не, иска да няма сертификати или да има за всички. Кое не е ясно? Какъв ГЕРБ от април 2021 насам, какви 5 лева?
52
0
 
27
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Истина е много пари се спестяват когато пропуснеш мола и кафетата кадето едно кафе струва - 2.5 евро малко повече от заведение в центара на милано
51
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а помощ за мойте сметки , ток , вода, телефони , цените на храните отидоха до небето , аре стига вече
50
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов,Али бегай.Писна ни от теб.
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто спрях да ходя по заведения и молчета толкова пари съм спестил, че чак и инвестицийка малка направих. Да ви кажа не ми липсва нищо, нито комплексарите дето само ти гледат дрешките, нито нацупените сервитьорки, нито прескъпите им буламачи. Чувствам се освободен ако може така да се каже.
48
0
 
20
 
! Отговори
хм преди 2 години
Когато си поръчаш Лоренцо Ламас от Али Експрес.
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто има Ковид, слушаме и паралелно нон-стоп наглия гербер Алибабабов, все за пари пискат, нон стоп за пари се реве. От кога държавата, тоест ние данъкоплатците сме длъжни да издържаме тумба нагляри, които са решили че ще сервират кафенца цял живот и ще си гледат кефа. Другите сума ти бизнеса дето фалираха кой им помогна? Като не ставате, фалирате и правите място на следващите, това е пазарна икономика. Баце лошо ви научи и сега ще ядете дървото.
46
0
 
23
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Като няма клиенти да затваря друг ще заеме неговото мястоВече сме в пазарна икономикаТърсене предлагане
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си стана като някои наши добре познати етноси - почна да го кара само на социални помощи! Разкряка се по медиите и вземе помощи за бълхарниците, които има!
44
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гответе се за протест, ама не за протест тип разходна, а за блокираме на кръстовища и изграждане на барикади, за блокиране на магистрали, ЖП линии и кметства.Трябва да сте наясно, че шайката на Радев и неговите пионки от правителството няма доброволно да се предадат!
43
0
 
19
 
! Отговори
хоп преди 2 години
Изнудвач.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ти плати мутрата за поредния протест?Не можеш насила да караш хората да ти влизат в заведенията,нито държавата да ти плаща за неудобствата.Кризата е на всички и всеки трябва да си поеме своя дял от нея.
41
0
 
10
 
! Отговори
Защо иска и писка?! преди 2 години
Защото тук е уродлив капитализъм - един като него за да е добре, много други трябва да са зле. Защо чака на държавата ли? Защото т. нар. държава е майка за такива, за останали - мащеха. Добрите ресторатни правят разнос до адреси. Малко са.
40
0
 
10
 
! Отговори
Влезе в Затвора... преди 2 години
там попадне на хора, излезе - на всяка цена става ресторантьор! На заплата разчитат наивните (много са), бай Тарикат е все с пълин джоб.
39
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП съсипват държавата. Протести до дупка и оставка!!!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, некъпаният, нали уж сте капиталисти, предприемачи, защо искате държавни субсидии,или когато сте на печалба си е само за вас, че и данъци не плащате а когато има загуби те да са за сметка на държавата, тоест на всички работещи хора. Айде изчезвай.Никой не ви е виновен, че малко хора влизат в скапаните ви кръчми, това всъщност е добре и за здравето и за бюджета на хората,.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този постоянно повтаря едно и също: "Да важат за всички... " Затова оборотите на заведенията ще намаляват!
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя само като му видиш мутрата и му даваш 5 години строг тъмничен.
35
0
 
18
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Алчнико със свинска мутра, щом сте за сертификатите - баряйте меча! Ето този е пример за "агент на матрицата"
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нечистоплътния с немитата коса, пак се пени нещо. Някой няма ли да му зададе въпроса как при бандата ГЕРБ си траеше кротко при 100% затворени заведения и ресторанти с КПП-та ? А сега се е разбеснял като бясно куче така става като ти спрат кранчето същото е и с Гербавата шайка. Вият като гладни кучета от студио на студио и обясняват как трябва да се управлява. Хайде няма нужда за 12 години тяхно управление последни по всичко.