Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест

Помощта за бизнеса заради големите сметки за ток била недостатъчна
17 яну 2022 08:45, Нели Христова
104
Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест
Снимка: БГНЕС

Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса и на държавата. Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша.

"Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниска ваксинацията. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", допълни Ричард Алибегов.

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа в студиото сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
беше участвал в протеста срещу зелените неща, а не сега да се тръшка.....Никой специално няма да се обработва със съмнителни течности, за да ходи на ресторант...А що се отнася до Европа, в момента там има масови протести точно срещу всякакви мерки и зелени неща...
32
0
 
18
 
! Отговори
Hex преди 2 години
Да вдигат цените и готово. Защо на тези все трябва да се помага, те ли са най-важните в страната?
31
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната Бацева патерица се готви за протестче. Да не се засечете с тия от ***, че вие искате сертификат, ония не и ще стане забавно. Това ще е битката наглите срещу неумните.
30
1
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
И аз искам пари за заведение. Да дадат купони :-) на всеки желаещ А на всеки ваксиниран тройно :-) и ще се случат нещата.А не да се джавкат по медиите!
29
0
 
43
 
! Отговори
заведение преди 2 години
Заведенията нямали пари, аз нямам пари да ходя на заведения. Дайте ми пари от държавата. Искам да ме финансират да ходя да ям и да пия по курорти.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горки, закъса я. Видях го около НДК да проси стинки за баничка ;)
27
1
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде фалираите и изчезваите писна ми от вас и вашите оплаквания не разбрахте личе така е при капитализма
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека този си изкара данъчните декларации за последните 5-10 г да видим колко данъци е платил! Да не се окаже, че все на загуба е бил или е сменял фирмите да не плаща нищо. Тогава да иска помощ от държаната според приноса си!
25
0
 
34
 
! Отговори
Тоя па преди 2 години
Собственик на най-наглите заведения в София, които не се съобразяват никога с правилата, още много преди Ковид кризата, както и по време на нея.
24
21
 
11
 
! Отговори
sostin преди 2 години
Що ревете бре, нали искахте промяната??? Ето ви промяната. Другия път пак да гласувате за чалгари , *** и учени юпита.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33хил лв това са поне 50 Хил киловатчаса. Или средно над 100 киловата - колко голямо заведение/ колко клиенти трябва да обслужва, за такава сметка? На клиент повече от 2лв няма как да е тока дори да е 300е/мв. Или това значи поне 200-300хил оборот - само от намаленото ДДС ги избиват. Ако нямат клиенти - остава едно отопление, което е далеч по-малко.
22
0
 
28
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Конан Варварина що не се бръкне и ми плати моята сметка за ток, а?
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простест вече имаше в сряда
20
1
 
7
 
! Отговори
,,набивай,, преди 2 години
баира за село
19
0
 
53
 
! Отговори
МП преди 2 години
При капитализма когато не печелиш затваряш и си търсиш нов бизнес.Така правят вече 31 години обикновените хора.Сменят работа след работа .Завършват курсове и се учат на нови професии.Само Вие и бакшишите искате да Ви идва постоянно печалбата.Не разбрахте ли че сте много и парите на хората не стигат за всички Ви.Ще останат най-добрите а другите си търсете ново препитание.Никой не Ви е длъжен че да Ви дава наготово.
18
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С готовност предадохте хората и напирахте за инжектиране, за да може да ви работят заведенията - сега вас няма кой да ви подкрепи. Предателите остават сами.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"туристическият бранш" да се готви за фалит.
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричи, виж ся коп.еле - и аз се готвя за бунт, няма да ви давам пари :) И на бакшишите няма да давам :)
15
1
 
22
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Ричи, поплачи на ортака си Буци - може и да ти даде някое кюлче от шкафа - макар че е съмнително, щото Буци е свикнал само да взема.
14
1
 
6
 
! Отговори
Кервана си върви преди 2 години
Да бе. По-скоро започвайте да мислите за членове на работна група, която да заработи заедно в правителствена комисия и да анализира ситуацията и да мисли над възможните варианти за изход от създалата се ситуация. Премиер-министър Петков вече даде ли ви час за среща?

Спонсорирани публикации