Ще върнат ли работодателите служителите си в офиса?

Украинските бежанци нямало да вдигнат икономиката ни
47

Два дни до края на извънредната епидемична обстановка. В страната предстои много служители да се върнат на работа в офисите. Има ли варианти работата от вкъщи да продължи?

"Има два вида служители - които се чувстват по-добре вкъщи, и други, които искат да се върнат в офиса. Важно е как това се отразява на компанията, но ако служителите са по-продуктивни от вкъщи, биха могли да останат", посочи председателят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на "България сутрин".

Факторите, които работодателите вземат предвид, решавайки дали да прекратят хоум офиса, са най-вече продуктивността на служителите, как се чувстват те и ограничаването на разходите. "За тях е определено много важно сметката им да излезе", категорична е Василева.

От конфедерацията по заетостта правят на всеки 6 месеца проучване, като в последното има интересно откритие - много компании ще искат да назначават, но въпросът е дали ще има кого.

"Знаем колко украинци са дошли в България, но не знаем колко са наети на работа. Не искам да се заблуждаваме, че украинските граждани ще помогнат на нашата икономика, защото едно е човек да си търси работа, друго е да бяга от война. Не можеш да интегрираш хора, които не искат да работят", изтъкна председателят на Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ България ще спечели, само ако целенасочено привлече хора от трети страни навън за работа.

"Или ако няма такива готови, да се превърнем в обучителен център, където да идват тези хора. Част от тях да остават и други да продължат своята кариера навън", предложи Василева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: офисхоум офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Изнежен преди 2 години
До Цецо - Ами аз ще ти кажа - покачих печалбите на един завод, дето е пълен с "мъже", като теб, както и жени с цели 25%, просто като направих по-добър маркетинг и после с data science екипа успяхме да намалим разходите с 10% и избегнахме няколко потенциално лоши сделки. Благодарение на тези оптимизации, никой не си изгуби работата и управата ще вдига заплатите с 15% на всички, за да изпреварим инфлацията. О да, забравих - ако не въртя мотиката, не съм мъж. Отивам си сложа лосион на белите ръце!
13
3
 
4
 
! Отговори
пецо преди 2 години
Украинските бежанци ще вдигнат само ръста на разводите у нас....
12
4
 
6
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Не се правете на оборотни. В момента и ние ходим, ако искаме. Някои по желания са си там, защото им писна от вкъщи. Но като ви кажат всички във офиса, ще започнете чинно да ходите. Какво, ще откажете ли? Може, но с предизвестието в ръка.
11
12
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
Само женоря и жендъри работят на компютър. Това е дамска работа. Истинските мъже работят в заводи, строят, създават продукти. Някой ако успее да ми обясни тези с изнежената бяла кожичка какво вършат на компютър освен да цъкат по клавиатурата като секретарки, ще го призная.
10
2
 
7
 
! Отговори
ПротивоЕпидемик преди 2 години
НЕ, кой е луд са диша издишаното от нечистоплътните си колеги?! тая работа с офиса - приключи!!
9
1
 
11
 
! Отговори
София преди 2 години
Нас ни връщат, което, аз лично, смятам за тъпотия и излишен разход след като толкова време работим дистанционно, но за жалост не съм аз този, който решава и определя правилата.
8
4
 
2
 
! Отговори
печи преди 2 години
Като задължат всички дето работят от вкъщи с 8 часов работен ден , ще запеете двуга песен . 8 часов трудов договор -8 часа . Само че работа не е само цъкане пред монитора .
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укронацистите са дошли не да работят, а да грабят и да ни поробват. Не чакайте нищо добро оттях. Толкова из-мет дойде за 1 месец, не е истина.
6
10
 
3
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Откога говeдото стана акционер във фирмата която работи . Собственика казва - всички в офиса и това е . А и нивото пада на тия дето работят от вкъщи .
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По мои наблюдения - не. Даже това вече стана придобивка в обявите за работа.
4
3
 
10
 
! Отговори
До пепи преди 2 години
Ще се изненадаш, колко голям брой глави от стадото всъщност имаме избор и то немалък. Не всичко е да клатиш крака в офиса или да спиш на бюрото в работно време.
3
5
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Да ги връщат, че много качиха категорията вкъщи.
2
1
 
17
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
Подписах миналата година анекс ,че съм хоум офис изцяло...познайте как ще ни върнат нормалните хора. Който има 3 деца в тях или съседи които вдигат шум да му мислят
1
11
 
10
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Откога говeдото решава дали да бъде изкарано на паша или не .

Спонсорирани публикации