"Амазон" ще съкрати над 18 000 работници

Това е част от обявено по-рано намаляване на работната сила
5 яну 2023 08:30, Елка Василева
58
"Амазон" ще съкрати над 18 000 работници
Снимка: архив, БГНЕС

Компанията "Амазон" ще съкрати повече от 18 000 длъжности, като това ще бъдат част от обявено по-рано намаляване на работната сила, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на главния изпълнителен директор на компанията Анди Джаси.

Базираната в Сиатъл компания започна съкращения в подразделението си за устройства през ноември.

Тогава източник на Ройтерс заяви, че "Амазон" цели съкращаването на 10 000 работни места в областта на устройствата, както и в отделите за човешки ресурси и търговия на дребно.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американският бизнес бележи успех след успех
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 : Със всяка машина е така, ако не получава адекватна поддръжка. Защо ти не вземеш да си изхвърлиш принтера и да наемеш машинописка? Защото въпреки всичко поддръжката на един принтер е далеч по-евтина от заплата, осигуровки, осигуряване на условия за труд, отколкото един жив работник. Освен това принтера не допуска грешки, и печати страхотни таблички и графики, от които бизнесмените изпадат в екстаз. Затова вече няма машинописки. Следват складовите работници и товарните шофьори.
40
1
 
11
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
На запад обедняват, не купуват вече.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Роботите не мрънкат, не стачкуват, не искат заплата, не се оплакват от работното време и условията на труд, не си пускат фалшиви болнични, не се скатават и спазват стриктни протоколи, и труда им излиза много по-евтино от това на живите бачкатори."-------- И в същото време се развалят, дават брак без да е ясно защо, искат баене и поддръжка. Дори един офис принтер може да ти скъса нервите.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя в американска софтуерна компания. 90% от служителите са некадърни индийски имигранти, които са се добрали до Щатите и не вършат нищо. Има много мъртво тегло за разкарване без да падне продуктивността.
37
3
 
9
 
! Отговори
Чефо преди 1 година
Огромно количество съществена и ключова за сигурността, здравето и социалния мир работа се извършва от т.нар неквалифициран персонал и те заслужават уважение, а не да ги плюете и омаловажавате.
36
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както писаха некои по-долу бъдещето е в базовия доход и възстановяването на строителните войски. Във Германия вече експериментират и раздават базов доход, а във Франция обявиха, че от 2024 се възстановява наборната служба, а на 16 всички деца започват да полагат 9 месеца обществено полезен труд. Нео-либерален социализъм е бъдещето и се вижда, че държави като Австрия, Дания и Швейцария където все още съществува наборната служба са крачка пред всички останали в Европа.
35
1
 
12
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
Бизнес по Амазонски:Фалирваш много производства заради твоите услуги.Хиляди,че милиони остават без работа заради Амазон.После Амазон пък съкращава,ама ония предните производства,няма как да се възстановят!!!
34
4
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Подадох молба в една болница за кухнята в Германия. Трагедия толкова изисквания за никакви пари и сигурно щяха да ме използват за пари, че плащаше бюрото по труда и после да ме изгонят. Отрязах ги. После за кухнята в ресторант на голям магазин. Казаха, че от два месеца ресторанта е затворен напуснали всички до един и търсят работници ама никой не иска. Пълна трагедия е в гастрономията, почистването и във грижите за стари хора по домовете. Белите бягат идват саламите и украйнците мързи ги обаче..
33
4
 
6
 
! Отговори
мосю дон пернион преди 1 година
През велоката френска революция , френските цивилизовани граждани са вързвали тези които са причастни към буржуазията с тел във вързоп от 100 човека и са ги пускали в реката да се давят, реката Лоара е спряла да тече от трупове
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 : Именно защото съм завършен психопат, мозъка ми може да обработи доста повече от другите. Всъщност не е вярно че съм завършен - продължавам да се развивам всеки ден :)
31
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Има голяма пропаст бедни богати, политиците и народа, наука и техника и големият процент неуки и неуспяващи да мислят реално и т.н. това са огромни непреодолими пропасти...
30
0
 
6
 
! Отговори
Някой до 28 преди 1 година
Вие така и не разбрахте, че времената са други и различни също и хората като доста голям процент от тях са завършени психопати. Когато погледнете всичко реално отстрани ще разберете и погледнете от нов ъгъл и това което ще видите ще ви ужаси както не може да ви го обработи и мозъка даже...
29
3
 
6
 
! Отговори
Войната в Украйна? преди 1 година
Не виждам да са написали кой е виновен? Последно време все Русия е отговорна за такива неща!
28
6
 
10
 
! Отговори
31 преди 1 година
Нищо няма да се случи. Защото селячеството ще продължава да приижда към София и да има нужда от апартаменти. А с цените на наемите в момента, по-изгодно е да имаш ипотека.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балон в имотите ще има до последният гражданин на света , сходен еквивалент на войната в украйна, оръжието ще се произвежда докато не съкрати населението според указанията на georgia guidestones
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 000 ипотеки на пазара... после пак разправяйте за ръст на имотите... А когато дойде кризата в София, сещате ли се какво ще се случи?
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крайната цел на елитите е да успеят да си удължат живота по какъвто и да е начин , накрая ще се получи нещо като аватар филма , няма дори да прилича на човек с това биологично програмиране ,което *** на вратата. човекът вече е разграждан като биологичен математически модел, а не в историческо-философски контекст , Бог е отречен, търси се "machine messiah"
24
1
 
0
 
! Отговори
100години 202 преди 1 година
Намаляването на работните часове ще намали и безработицата, но....винаги има едно ,,НО..."
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 : Ти мислиш плоско. Ще има много гладни и безработни, и държавите ще въведат безусловен базов доход за да са тихи и кротки. И тогава предвиждам невиждан ренесанс и възход на науките, изкуствата и спорта. Представи си 4 милиарда сити, и скучаещи хора какво могат да сътворят?