Руснаците са нежелани гости на икономическия форум в Давос

Китайци също няма да присъстват, но заради COVID
15 яну 2023 15:56, Нели Христова
82
Руснаците са нежелани гости на икономическия форум в Давос
Снимка: БГНЕС

Световният икономически форум в Давос, който ще се проведе от 16 до 20 януари, ще се проведе без руски милиардери, които се превърнаха в нежелани гости заради пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. Това съобщава "Украинска правда", позовавайки се на Bloomberg.

Освен руснаци, тази година няма да има и никой от Китай, тъй като страната все още преживява рязък скок на случаите на COVID и срив на фондовия пазар, който изтри 224 милиарда долара от богатствата на най-богатите хора в страната през 2022 г.

Това, което се увеличава, е броят на милиардерите от Персийския залив, регион, който отново увеличава доходите си благодарение на растящите цени на петрола.

Отбелязва се, че 13 милиардери ще дойдат от Индия в Давос. Американците, както винаги, сформираха най-голямата група, с 33 милиардери, които трябва да присъстват, включително корпоративни титани, които пропуснаха миналогодишното събитие, което беше пренасрочено за май. Уолстрийт ще бъде добре представен, като главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. е сред поканените. Джейми Даймън, Лари Финк от BlackRock Inc. и Стив Шварцман от Blackstone Inc.

Въпреки че е близо до швейцарски ски курорт, само 18 европейски милиардери са регистрирани за пътуването. От засегнатото от рецесия Обединено кралство посещават само индийци: лондонският Лакшми Митал от стоманодобивния гигант ArcelorMittal и неговите деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 - ООоокей Еин Брокович, кротни се малко.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха!!! - САЩ е западна страна, но не е единствената западна страна.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BBC - Blackrock, Blackstone и Chase ... или биг бляк кок ..
31
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
грешка без русия китаи и индия няма нов световен ред каквото и да налагатняма да стане
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** НЕ РАЗБРАХТЕЛИ ЧЕ СВЕТА НЕ Е ЕДНОПОЛЮСЕН И ЧЕ НИКОИ НЕ ЗАЧИТА ВЕЧЕ КРАВАРИТЕ
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световния икономически форум не е някаква държавна или международна организация на държавно ниво, а е едно частно НПО което си присвоява правомощия за които няма никакво право. Те създадоха Ковид и се опитаха да ви поробят с намордници, инжекции и баркодове. Те се кланят на дявола и убиват деца за да им пият кръвта на частни партита. Опитват се да поробят целия свят с едно общо управително тяло. Най-справедливо ще е точно когато са се събрали да ги удари Господ и да свърши мъката на хората
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо имат руските милиардери с конфликта между Русия и Украйна?
27
10
 
3
 
! Отговори
нЕкой си преди 1 година
Варниците са нежелани навсякъде. Не само в давос. Да си седят у изооация при ботоксния бункерен гном
26
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
"благодарение на растящите цени на петрола"Е приказвате си е така с пълна инерция Днес петрола средна 80 долара Иначе му растяла цената
25
4
 
8
 
! Отговори
Хикса преди 1 година
Това значи,че само руснаците ще ни спасяват от решенията взети на тоя "икономически"форум в Давос.
24
12
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Кои сме ние и кои сте вие??? Недей прикача Русия към Китай , чайниците си имат своя политика и си я следват , винаги са били на страната на янките и ако се поровиш из житието и битието на великия кормчия ще забележиш че любовта към съветските хора винаги е била с едно на ум ! Винаги са ги превъзхождали във всяка една сфера , и това го дължат на УСА!
23
8
 
18
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Отклоняват ви вниманието от Източния фронт. А там нещата за нацистите в Артьомовск (Бахмут на украински) и западно от Соледар продължават стават все по зле. Щом нашите наведени медии на Козяк медии не пускат статия за войната, значи бандеровците губят. Нищо че един наркозависим продължава да приказва друго, Соледар е отново руски и повече никога няма да бъде украински ! А можеше просто Украйна да спазва Минските споразумения да не избива деца в Донецк и изгаря хора в Одеса, защото били руснаци !
22
5
 
18
 
! Отговори
Откъс от статията преди 1 година
"Това съобщава "Украинска правда" позовавайки се на Bloomberg." Край на цитата. Пък и какво всъщност ви грее положението на Русия ? Интересно какво спечели Европа от както започна да играе по с. ви.рката на САЩ ? Спряха АЕЦ и ТЕЦ забрани за нормални автомобили Ковид карантини санкции срещу Русия откази от руски газ и нефт война срещу Русия а сега се заяждате с Катар и Китай ?! Не гледайте в чуждото канче.Те Русия Китай все някак ще се справят. Въпросът е дали Европа живее по добре от всичко това
21
10
 
4
 
! Отговори
тва ясно преди 1 година
Ний шумкарити кога ши зимами власта,Путин немало да минава Дунава щот некви Украинци пречели на Световния куманизъм?
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли някой да отгатне какъв ще е следващия "подарък" за простосмъртния електорат.
19
5
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
И какво правят там на този форум, пълнят гушата да швейцарските олигарси? Дреме им на руснаците. Като си вземат област Украйна ще станат икономически независими.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички които присъстват на този форум,са анти хуманисти.Рептилиии.
17
5
 
13
 
! Отговори
какво следва преди 1 година
До Анонимен "В същото време в Европа температурите навсякъде са положителни. Каква я мислеше мисира Путин каква стана. Господ наказа Русия." ------- леле, това кооозяците сте като коне с капаци... да, в европа е топло, да потреблението на газ в европа е спаднало, ама сега хвани се замисли кои са основните потребители на газ в европа! След това хвани виж колко предприятия и заводи пуснаха кепенци. Ако можеш замисли се и защо в европа се продават китайски гоувове! А сега се опитай да познаеш какво
16
1
 
11
 
! Отговори
Грета Тумберг преди 1 година
Ще ви туря гъзомери и глоби щот замърсявате природата
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Клаус Шваабата поканен ли е с жартиерите.Видях го с очите си,хоп след един ден го нямаше в нета.