Летище София вдигна цената за паркиране на 5 лв. за час

Увеличението е с един лев
2 мар 2024 14:29, Петър Бойчев
15
Летище София вдигна цената за паркиране на 5 лв. за час
Снимка БГНЕС

Летище София вдигна цената за паркиране от 4 на 5 лв. за час, съобщи TravelNews. За цял ден вече се плаща 40 лв. Таксите са валидни и за двата терминала. От концесионера „СОФ Кънект“ потвърдиха увеличението и обясниха, че актуалните цени са обявени на сайта на летището. Плащането може да става и с банкови карти на самите бариери. При платена такса на автомат, бариерите се отварят сами, защото разполагат с камери за разпознаване на регистрационните номера.

Всички пътници и посетители трябва да знаят, че ниво B1/ -1 на паркинга на Терминал 2 е временно затворено за ремонт. Останалите парконива работят.

С проект на стойност близо 24,5 милиона лева се реновира покритият паркинг на Терминал 2 на летище София. Операторът на летище София "СОФ Кънект" и "ГБС-Инфраструктурно строителство" наскоро подписаха договор, който предвижда ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг на Терминал 2 да продължат около една година.
Teztour

Междувременно се очаква "ГБС-Инфраструктурно  строителство" да приключи строежа на открития паркинг с капацитет над 1000 места. Така пътниците на летище София ще имат възможност да паркират на открития паркинг, докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа.

Операторът на летище София съобщи още, че заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще внедри нова система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници, ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Този проект включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището.

Актуални цени за паркиране на Летище София

До 1 час – 5,00 лв.

До 2 часа – 10,00 лв.

До 3 часа – 15,00 лв.

До 4 часа – 20,00 лв.

До 5 часа – 25,00 лв.

До 6 часа – 30,00 лв.

До 7 часа – 35,00 лв.

От 8 до 23 часа – 40,00 лв.

До 1 ден – 40,00 лв.

До 2 дни – 55,00 лв.

До 3 дни – 70,00 лв.

До 4 дни – 85,00 лв.

До 5 дни – 90,00 лв.

До 6 дни – 100,00 лв.

До 7 дни – 110,00 лв.

От 7 дни на всеки следващ ден по 8,00 лв. допълнително

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Пропаднало летище преди 1 месец
Летището в София е може би едно от най-пропадналите в Европа! За сравнение летището във Виена има ресторанти за бързо хранене, хранителни магазини на известна верига, и цените са им същите както и в останалите магазини. Летището в Прага също има ресторанти за бързо хранене, хранителен магазин, кафенета и т.н. Само в София цените са в тавана, все едно българите взимат по 10 хиляди евро заплата.
11
1
 
1
 
! Отговори
д-р Радев преди 1 месец
Това е най-безобразният паркинг. Сигурно 30% от колите са зарязани там с години. Отделно тарикатите спират на алеите както им падне и това пречи на останалите. 5лв/час, при положение, че обикновено влизаш да посрещнеш/изпратиш някого и 30 мин са ти повече от достатъчни, но въпреки това плащаш като за цял час.
10
0
 
1
 
! Отговори
Ццццц преди 1 месец
В България само концесии, държавата все иска някой друг да стопанисва обекти, които тя трябва да го прави
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Радой Ралин сина е много алчен нали той е шев на летището???
8
1
 
2
 
! Отговори
Климент преди 1 месец
Нормално,махнаха им за 10 години концесионната такса(пандемията отдаавна свърши),нищо не инвестират,след Още 6 години ще обявят фалит и пито- платено!
7
1
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 месец
Жътва е сега, дерзайте роби
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че има метро и човек може да стигне до там, нашите са супер алчни. Спрях да купувам каквото и да е от летището защото ме дразнят с наглостта си и безумните цени. Да не си в космоса, че цените на всичко са петорни.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даваха няколко автомобила зарязани там от години, сигурно дължат десетки хиляди ако не и повече.
4
3
 
31
 
! Отговори
Шофор на Юбер Мадрид преди 1 месец
Тук на летището Имаш право на 30 минути безплатен престой, който в много от случаите напълно достатъчен и през 2016 Fovs и insider определиха летището в София за девето най- грозно такова в света и е абсолютно недоразумение, но няма нито едно нещо в България направено като хората. Вие си мислите че хората бягат от България заради заплащане вече Това е последното нещо скъпи ми се народници заплащането всичко в България с главата надолу всичко е обратно на нормалната логика. Гето.
3
2
 
34
 
! Отговори
4oko преди 1 месец
Тия, не са наред с главите! Тука в Швеция е по-евтино. Е ба си държавата!
2
4
 
28
 
! Отговори
50 да го направят преди 1 месец
На новото летище на Истанбул, колата ти може да стои месец за 30 евро. Примерно, ако летиш за Малайзия и си отишъл с кола, навръщане те чака за 20 евро и си се прибираш. Нашите разбира се, са направи невероятно се пържените и следва да те доят на час. Ако стои два дни ще фалираш.
1
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА

Спонсорирани публикации