Африканци отглеждат доматите и краставиците у нас, българите - тези във Франция

За 21 работа на Запад работниците получават обезщетие цяла година
120
Африканци отглеждат доматите и краставиците у нас, българите - тези във Франция
Снимка: Pixabay

Африканци да отглеждат българските домати и краставици? Сценарият е напълно възможен и дори вече е факт в някои райони на страната. Причината - българите все по-рядко се захващат със земеделие.

Работната ръка я няма, защото много от традиционно заетите в бранша са намерили по-лесен начин да печелят пари в чужбина – основно във Франция. След 21 дни работа зад граница, сънародниците ни се връщали у нас, записвали се в бюрата по труда и така си осигурявали доходи за цяла година от социалната ни система, разказва Мая Попова, собственик на оранжеии, пред Нова телевизия

Така в българските оранжерии и полета хората вече са малко. Именно затова собствениците на оранжерии у нас се преориентират и започват да търсят работници от чужбина – главно от Африка и бившите руски републики.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: оранжериидомати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Защо си мислите, че преди 1 месец
африканците имат по малко мозък и не могат да мислят?
96
3
 
18
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Значи, африканеца или оня от руската република вместо да отиде във Франция или Италия или Испания и да отглежда ТАМ домати за ТРИ ПЪТИ по-висока заплата ..... ще предпочете България и живот в миззерията за мижави стотинки и муутра за чорбаджия дето ще го осигурява на 4 часа работен ден а ще го кара да работи по 10 часа ??? АХАХАХАХА . Вярвате ли си като го пишете ? п.с. А какво стана с африканците и тайландците дето щяха да наводняват пазара на труда и да работят в курортите ни? Дойдоха ли?
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Шишо, прав си! Отивай на полето!
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 96, всъщност турските зеленчуци са отврат. Изобщо не купувам. Гнусни, без вкус, пластмаса. По-д-бре български, пък и макар скъпи. И да, има български. Просто купувате от малките магазинчета, сприятелявате се с продавачите и те ви дават качествени и вкусни зеленчуци. Опция 2, да си ги отгледате.
93
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 90: Грешиш! Българите считат, че турските домати са свежи, хубави, качествени, евтини... за справка - погледни like/hate на коментара си!
92
1
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Африканците във Франция като не отглеждат домати и краставици след като наши ги отглеждат,защо да ги отглеждат тук.И какво "съжаление" от работодател,че хората са видели свят и ползват благинките на ЕС като от страна членка.Ако плащаха като във Франция нямаше да пътуват до там.
91
9
 
20
 
! Отговори
Шишо преди 1 месец
А колко лесно беше едно време... Докарваш два автобуса със студенти/ученици на бригада, даваш им по две филийки хляб и парче салам и всичко е точно. Нямаше заплати, нямаше икономически емигранти. За какво ни беше този ЕС другари? Затваряйте границата и който избягал, избягал. Не може да караме внуците на партизаните да работят. Има си пролетариат за това!
90
4
 
22
 
! Отговори
Партиен секретар преди 1 месец
Заръчайте на Киро Домусчиев при следващия курс в кораба да натовари и два синджира роби. Само с дрога няма да стане.
89
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът е след като и афринканците опознаят щедрия и справедлив нрав на българския работотадел и хукнат обратно с 300, марсианци ли ще поканят да работят?
88
5
 
11
 
! Отговори
:)):)) преди 1 месец
Какво значение кох къде отглежда домати?? Важното е, че все ще какво да ядете, в магазините все още има нещо, а не както по Луканово време всички магазини бяха празни, докато беше социализъма! :)):)):))
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас домати и краставици има само през юли и август, всичко останало е внос от Турция (2-3-4 категория, хващат мухъл за 2-3 дена). Може и от Македония да има представяни като турски, гръцки и испански полуразвалени домати.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо говорене, голямо нещо. Тази новина има пропаганден характер. Трябва да я четете: ако не дойдете да ни робувате за жълти стотинки, ще докараме африканци. Толкова иди0тски е този подход, че трябва да си имбе цил за да се хванеш. Просто им казваме на тези експерти: Хайде давайте! Е-колите вече са по улиците ни, нека видим и африканци на полето :)
85
2
 
13
 
! Отговори
:)):)):)) преди 1 месец
При капитализма имало експлоатация на човек от човека, а при социализма обратното!! :)):)):))
84
2
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Ще копат колкото гостите на денков и баце ще копатНо да ги пуснат в бг поне и те хората да получат -помощи като другите бежанци
83
2
 
28
 
! Отговори
Джипко преди 1 месец
Африканци да работят доброволно на полето срещу българска надница и условия на живот? Това някаква шега ли е? Или нашите червени олигарси са се разбрали с хутите и сомалийските пирати да им изпращат синджири с роби?
82
3
 
11
 
! Отговори
КГБ преди 1 месец
Супер Експерт....нали ти е ясно че с тези темпове на измиране след 20 години БГ ще е празна. Няма нужда да воюват с нас. Ние си заминаваме по естествен път. Умните ни комшии, които са вече 90 млн. Чакат този момент. И за съжаление ние сме много далеч от нашите деди.
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В чужбина съм работил с африканци и мога да кажа, че са страшно мързеливи, пр0сти и тарикати и няма да изкарат и 2 месеца тук и ще забягнат. Даже шоуто беше, че на една работа точно черен беше женен за българка и тръгнали из Европа да работят. България е място само от където да вземат паспорт и да забегнат. И мак3тата ни мразят в червата си, но драпат за български паспорти, за да хукнат из ЕС.
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Африканците не са глупави, защо мислите, че ще копат домати в България???
79
2
 
21
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
На полето е доста не оживено, няма кой даже да те напсува, само чат пат някой чакал. Днеска всява ПаНиКАААА!!!
78
7
 
18
 
! Отговори
Е , КАК Е ? преди 1 месец
Добре ли е ? Дойдоха ли африканци и киргизци да ви робуват , А РОБОВЛАДЕЛЦИ ? Вместо да сте учили за висшисти , да бяхте учили за среднисти за да знаете как се работи , да обработвате лично земята си а не да експлоатирате чужд труд ! ! Сега запретвайте ръкави , и показвайте дипломата за висшето си образование на чужденците които щели да ви робуват и им казвайте че сте им мениджъри - за да ви работят за без пари . Ще се напълни с африканци !!!