Преподаватели на показ

Откриват изложба на преподавателите от Катедра „Изобразително изкуство” в СУ „Св. Климент Охридски”.
11 мар 2008 10:38,
Преподаватели на показ
Картина на Драган Немцов - Доцент по "Методика на обучението по изобразително изкуство“. Снимка: Шипка 6

На  11 март в Национален център за изобразително изкуство Шипка 6 ще бъде открита изложбата на преподавателите от Катедра „Изобразително изкуство” към Факултета по начална и предучилищна
педагогика към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Катедрата приема студенти по специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”. Тя се осъществява в три степени: бакалавър, магистър и доктор с възможности за следдипломна квалификация или специализация по свободно избрана учебна дисциплина.

Учебната програма обхваща учебни дисциплини в най-широк спектър на визуалните изкуства – рисуване и композиция, живопис и цветознание, скулптура и художествени конструкции, графика и технологии, декоративно-приложни изкуства и комбинаторика, графичен дизайн и визуална комуникация, неконвенционални изкуства, анатомия, перспектива.

Има модули по история и теория на изкуството, по методика и педагогика. Отделено е място на компютърната грамотност и на многообразието от извънкласни форми на преподаване на
изобразително изкуство.

Философията на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” е фокусирана върху хармоничното пропорционално съжителство на трите основни аспекта на обучение – художествено-практически, историко-теоретичен и педагогико-методически.

Тя избягва тясното профилиране, като същевременно се стреми да осигури фундаментални познания на студентите, да формира у тях професионално отношение към изкуството и висока изобразителна култура.

В изложбата участват преподавателите: Александра Бугаева, Буян Филчев, Златка Пентова, Лаура Димитрова, Майя Чолакова, Румен Захариев, Анна Цоловска, Димитър Сотиров, Мая Димчева, Снежина Бисерова, Стефан Алтъков, Милка Белева, Добрин Атанасов, Атанас Василев, Бисера Вълева, Драган Немцов, Иван Ямалиев, Мария Вутова, Орлин Дворянов, Явор Грънчаров.

Изложбата е включена в честването на 120-годишнината на СУ. Тя продължава до 25 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание