Porsche и Toyota – най-надеждните автомобили втора ръка

Немската техническа инспекция с доклад за надеждност на колите
Обновена: 20 дек 2010 12:36 | 20 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
64
Porsche и Toyota – най-надеждните автомобили втора ръка
Снимка: БГНЕС

Немската служба за техническа инспекция (TUV) публикува резултата за надеждност на автомобилите втора ръка.

Независимата институция подреди класацията на базата на прегледите на 7 253 709 автомобила, съобщава AutoMedia.bg.

Оказа се, че най-добрите марки за закупуване втора ръка идват от Toyota и Porsche, показва изследването за 2011 година.
 
Според него Porsche 911, произведено между 1997 и 2005 година, е начело по надеждност за употребявани автомобили.

Сегашната версия на Boxster (987) е на първо място при автомобилите на възраст 4-5 години заедно с Toyota Corolla Verso.
 
Актуалният модел на Porsche Boxster e на пазара от 2004 година.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako si mislite che nemskite koli gi praviat germanci... samo maimuni i gajali v zavodite
42
3
 
3
 
! Отговори
Рила преди 13 години
Да, прав си. Традиционно си има хора, които традиционно си купуват традиционни *** - френски и италиански квази-автомобили (не се напъвайте, не говоря за спортните италиански кончета, бикове и други). Най-важното е, че монтьори си купуват например Рено?!?!?!?! Е, само като го видиш това, и не трябва да стъпваш при този монтьор. Това говори достатъчно за него. Жалка история...
41
1
 
3
 
! Отговори
S CLASSE преди 13 години
И да не забравяме, че все пак тук е Европа и освен немски .. традиционно се купуват и много френски автомобили.
40
2
 
3
 
! Отговори
S- CLASSE преди 13 години
Не си прав. От немските коли тук се кара най-много WV които имат огромен дял на автомобилния световен пазар с също така BMW и Benz които са коли за богати хора и определено не могат да бъдат заменени от японските им братовчеди в класа си. Дори луксозните версии Лексъс и Инфинити не могат да конкурират Мерцедес и БМВ.... но това си е мое мнение. Инак съм съгласен че за масовата употреба японските автомобили са много практични.
39
0
 
2
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 13 години
хич не падат на Хонда цените, само където са пуснали коледна разпродажба с 30% надолу
38
0
 
2
 
! Отговори
S - CLASSE преди 13 години
Извинявай воден .. ама Калибрата е барака, а не кола... и всеки който може да си позволи повече знае коя марка и какъв модел спортна кола да си купи. ( Ако говорим за спортни коли ) Така, че не ми хвали опел.... Опел е народна колица за народни хорица. Но не и спортен автомобил. Шъ ме извиниш ама ако ще и съпротивление от 0.0002 да докарат .. Калибра ще си остане барака. А колкото до мен .. Аз карам Астра щото за това съм имал толкова пари и те първа ше си купувам други коли и марки.
37
1
 
2
 
! Отговори
loves2drive преди 13 години
Американският Consumer Report не е на това мнение, особено с поршовете. За издънките на тойота през тази година всички знаем. Е, виж, Хонда си стои на върха, цените им не падат, и хората си ги предпочитат.
36
4
 
4
 
! Отговори
Шеки преди 13 години
Калибра?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Абе,момчета,що се излагате,бе!?!? *** веселяците :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Но, то няма как да е друго яче. Като си нямате база за сравнение. Като се качите в един Мерц или БМВ и ще разберете, че Калибрата и всички друго подобни недоразумения са лагерници, а не автомобили.
35
1
 
2
 
! Отговори
uha преди 13 години
не знам за немските-освен шкода от новите-ако приемем,че е немска-просто в света се кара Форд и джапанки като практични коли,но ние нали сме си прусацитена Балканите-обичаме си немското))
34
0
 
2
 
! Отговори
uha преди 13 години
колкото до мнения за Рав или други,може да посетите сайта toyotabg.net.
33
6
 
7
 
! Отговори
YVA преди 13 години
Не знам за немските, но от германските коли по-добри няма! :)
32
1
 
6
 
! Отговори
водния преди 13 години
До S - CLASSE Много е несериозно да коментираме бараки като "калибра" Така наречените грешки на автомобилостроенето. Така ... Карай си счупената астра и не ръси мозък.... Калибрата е кола изпреварила времето си ! С най нисък коефицент на въздушно съпротивлени 0,26 .... Кат си много сериозен що караш Астра ?
31
0
 
2
 
! Отговори
uha преди 13 години
Версо се прави в Турция,Королла в щатите,Австралиа,Англия исамата Япония.В Турция корола не се прави.Колкото до турския завод-свръхмодерен е инивотона работа е по-добро отколкото при пиянките от Британ.качеството на тойота се провали от изваждане на производството от Япония и жаждата за нови печалби
30
1
 
5
 
! Отговори
S - CLASSE преди 13 години
Много е несериозно да коментираме бараки като "калибра" Така наречените грешки на автомобилостроенето. Тук говорим за сериозни автомобили приятел. Нищо лично .. и аз карам Астра, но тук обсъждаме по-сериозни марки и модели. А не псевдо "бегачки" с пластмасови спойлери на 1 см от земята чиито потребители са само прошляци антусиасти.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво по-точно не ти хареса? И защо "едва" го продаде? Много пари му искаше или имаше дефекти колата?
28
1
 
2
 
! Отговори
мини-ванер преди 13 години
Ако не се лъжа.. не бяха ли точно Toyota дето постоянно изтеглят коли заради проблеми в това.. и онова... *** не знам си кво... Или греша ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой си сменя колата след 3 години щото се чупи бе, ***?
26
3
 
2
 
! Отговори
Мини-ванец преди 13 години
Последно Корола или Авенсис ги правят в Турция ? Аз оглеждам да купя точнно в класа на Корола Версо кола ( демек в клас компактен MPV ) и последно се спрях на Opel Zafira ( B ) и VW Touran. Японските не бях ги гледал ама сега забелязвам, че Весо-то е фрашкано екстри. Принципно фаворит ми е Touran-a
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
динамичните показатели не следват непременно годината на производство. А и двете коли, които спомена, са бангии, особено Калибрата, ахахахахахахаха!!!
24
2
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Карам Москвич 407,останал ми спомен от....тати.Правен е от немски ...каскии е много як.Имам и парна...***,но действа когато двигателя загрее...лятото.Повече от 60-сет не вдигам,защото не го отчита километража,а и нямам талони шофьорска книжка;не мога да ги...намеря.Добре че...органите в Кривунделовоне ме спират,защото карам само на поляната,до нашата...улица.