Tesla S – по-бърза от Porsche 911

Автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/час за 4,5 сек
Обновена: 7 ное 2011 11:36 | 7 ное 2011 11:36, Красимир Ангелов
40
Tesla S – по-бърза от Porsche 911
Снимка: AutoMedia.bg

"Петролните компании твърдят, че електрическите автомобили нямат бъдеще, но истината е, че не искат те да имат бъдеще".

Думите са на основателя и президент на Tesla Motors Елън Муск, който показа електрическият автомобил пред публика във Фримонт, Калифорния.

Пет години след като дебютира на пазара с електрически двуместeн роудстър, Tesla показа на своите клиенти една напълно нова кола – модела S, който е със 7 места и струва 50 000 долара.

Елън Муск бе категоричен, че най-високата версия на модел S ще бъде по-бърза от Porsche 911 Carrera и ще ускорява от 0 до 100 км/час за 4,5 сек.

Изявлението на Муск направо подлуди публиката, като сред нея бяха стотици клиенти, дали депозит, за да притежават електрическия автомобил. Неговото производство ще започне в същата фабрика, в която бе представянето на модела, но през лятото на 2012 г.

„Петролните компании биха казали, че тази кола е еквивалент на еднорог. Добре, тази вечер вие имате възможността да се возите не еднорог”, закачливо обяви Муск.

След като изкара модел S на сцената, той демонстрира и неговите възможности. От автомобила наистина излязоха 7 души, като двама се появиха от багажника, а един дори се измъкна от предния капак.

Вижте видео и снимки от представянето на новата кола в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Tesla Motors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
8
 
! Отговори
ДО 17 преди 12 години
Изглежда не разбираш ама хората искат да покажет че освен електрически, автомобила е по бърз от някой други бензинови коли който струват 3 пъти и нагоре цената на този и + това свободното пространство в колата е двойно повече.Това че излезе човек от предния капак не означава че някой ще се вози там, а че има предостатачно място да се ползва като багажник за 2-3 сака.Колата е направена освен със спортни характеристики а и с достатачно място за багаж нещо с което много спортни коли нямат.
18
1
 
1
 
! Отговори
redordead преди 12 години
това, че ел. нобилите харчат ток и са вредни за средата е вярно, но мислете в перспективата, че когато станат популярни по цял свят, най-вероятно ще имамае алтернативни източници за прозивеждане на ток от сега съществуващите - слънчева енергиия...
17
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси *** представяне. И кво са се подлудили толкова, че ускорява бързо, щом всяка нощ трябва да си го зареждаш вкъщи (да мъкнеш батериите ли, да опъваш кабели ли) или да чакаш поне половин час на някоя колонка (при положение, че няма опашка).От автомобила наистина излязоха 7 души, като двама се появиха от багажника, а един дори се измъкна от предния капак мерси за такъв 7-местен автомобил, не ми се вози под предния капак.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трудно ще изчезнат авомобилите зависими от петрол, в света става дума за пари големи ПАРИ, водят се войни за петрола убиват се хора за него.Да не мислите че всичко това ще бъде изместено толкова лесно от някакви си електрически коли.Има хора готови на всичко за да запазят петрола ако трябва и до 3 та световна ще стигнат, ще върнат технологичния свят век на зад но ще опазят черното злато, като основен източник за горива на автомобили камиони самолети и т.н.
15
1
 
5
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Добре де от векове с каручки е най-екологично и евтино.Нека започнем от парламента да се движат на каручки депутатите.Нали имали нужда от нови превозни средства!!
14
15
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
А защо не се споменава нищо за пробега, които е от 30-40 км. !?!?
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдададамммм...електромобилите по малко ги рекламират и ни създават впечатление, че ей сега на още малко и почваме да караме на ток....*** уви. Няма инфраструктура. За да караш нормално елекромобил трябва да го направят така, че да смениш направо акумулаторите при зареждане. Иначе кво прайм кат спре на пътя ? Ток в туба за разлика от нафта не можеш занесе...Но трябва да се прави вятър на хората...Иначе с разни водороди работата се замаза нещо....
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парадокса е, че най икономичните коли в света са най-скъпи. Така излиза, че само богатите съсловия могат да си го позволят и да пестят от него. Останалите ще продължим да гледаме снимчици и да си купуваме коли 2 ръка внос от по ниските класове.
11
3
 
34
 
! Отговори
ЕлТабло преди 12 години
Това, че автомобил с електродвигател ускорява по-бързо от ДВГ може да учуди само тенически незапознат човек.Бъдещето е на електроавтомобилите.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8Тук дори не става въпрос за конкуренция, а за самоналагащ се избор. Как може да се конкурираш с ресурс, който просто е изчезнал? Със сегашните технологии тея електромобили имат същото, че и по-високо ниво на консумация на ресурси. Електроенергията произведена за зареждането им е зависима от горива, батериите са огромни и екологично катастрофални, медта за електромоторите също е рядък елемент. Просто тая концепция със сегашните технологии е тотална грешка, но се печели време с нея, прах в очите
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бъркайте скорост с ускорение!!!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6Напротив. Въпрос на време и конкуренция е елмобилите да станат реална алтернатива на скапаните ауспуси!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва си е живо мазерати на външен вид
6
11
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Друже, то още преди десетилетия направиха и хладилник от соя, но тук възниква същия проблем, който стои и пред биогоривата - можеш ли да засадиш 3 континента с рапица или царевица, за производството на гуми и гориво? По мое мнение електромобилите са недоразумение, което продължава традицията на съществуващите автомобили. Те не са решение, а са просто кръпка, вероятно предложена ни от същите онези, които продават коли в момента. Концепцията е същата и ограниченията и са същите - скок на място.
5
2
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Още преди няколко години измислиха каучук от царевица от който правят автомобилни гуми
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
300 мили пробег с едно зареждане е доста добре.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятен автомобил, но все пак - автомобил. Действително петролната зависимост е много страшна, особено пред перспективата петрола да се изчерпа. Екологичния проблем, който поражда също е значим, но не виждам, с какво е по-щадящ един автомобил наблъскан с гигантски акумулатори (в които също има ценни ресурси на изчерпване) и все така се придвижва с автомобилни гуми, вредата от които е по-голяма и от петролната. Как за 10хил години не измислихме алтернатива на колелото?!?
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бавно, но сигурно електромобилите напредват! Въпрос на време е градовете от градовете да изчезнат шумните и замърсяващи въздуха коли с двигатели с вътрешно горене!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, да! Това е тесла :-)