Най-бързото кабрио в историята на Jaguar

Jaguar XKR-S Convertible ускорява до 100 км/час за 4,4 секунди
16 ное 2011 16:10, Красимир Ангелов
11
Най-бързото кабрио в историята на Jaguar
Снимка: AutoMedia.bg

Автомобилното изложение в Лос Анджелис ще бъде сцена за премиерата на най-мощното кабрио, което Jaguar някога е произвеждал.

Моделът XKR-S Convertible се оборудва с познатия от купето XKR-S – 5.0-литров V8 компресорен двигател, генериращ 550 к.с. и 680 Нм (8% повече мощност и 9% по-голям въртящ момент от XKR).

Jaguar XKR-S Convertible също така е и най-бързият кабриолет на компанията, способен да ускори от място до 100 км/час за 4,4 секунди. Максималната скорост на движение достига 300 км/час.

Автомобилът се оборудва с автоматична трансмисия с шест степени, която задвижва задните колела посредством активен диференциал с ограничено приплъзване.

Автомобилът разчита на мек сгъваем покрив, чието сваляне или поставяне отнема само 18 секунди. Теглото на XKR-S Convertible е 1800 кг.

Що се отнася до дизайна, той е почти аналогичен с този, който познаваме от XKR-S Coupe. Основните разлики се откриват в предната броня, която се оборудва с нов карбонов спойлер и в задната част на автомобила, където е поставено ново крило с елементи от карбон. Интериорът пък може да се похвали със спортни кресла и карбонова кожа.

Jaguar XKR-S Convertible се оборудва с оптимизирана версия на адаптивното окачване на марката Adaptive Dynamics, което се отличава с по-твърди настройки на амортисьорите и пружините, както и със специално настроена кормилна уредба.

Продажбите на Jaguar XKR-S Convertible стартират от началото на следващата година на цени, започващи от $138,000. 

Вижте още снимки на новия Jaguar XKR-S Convertible

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Jaguar
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ви ли прилича на тюнинг версия на ROVER MG ? От sovereign не са правили класна кола ... язък
10
0
 
1
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Kato sobstvenik na 1996 Jaguar XJ6 Vanden Plas 4.0 Litre engine v USA, bih kazal che prosto niama sravnenie na Jaguar s nikoia dryga kola koito sum karal do sega. Moiata kola yskoriva za 7.2 sec kato se ima predvid che e izduljena limuzina. Az sum dovolen ot Jaguar, i se radvam che XJ-series i XKR-S se sustezavat s marki kato Meserati i Mercedes. Razbira se- XJ 220 i XJS si ostavat nenadminati:)
9
5
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Просто повечето коментиращи тук са жени /може да има и някой от хомо малцинствата/
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия няма и не е планирано ограничение (най-малкото заради автомодилната им индустрия). Въпреки това катастрофите там са сравнително малко и доста рядко причината е висока скорост по магистралата.А който го е страх от мощна кола и не я владее просто да си кара бавно и няма проблеми. Но коментари от рода на "Очите на *** убийци на пътя вече са ококорени... " са малко смешни...
7
0
 
4
 
! Отговори
hmm преди 12 години
карбонова кожа?
6
1
 
21
 
! Отговори
A4o преди 12 години
Проблемът с катастрофите по магистралите не е в бързите автомобили, а в *** които ги карат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То само това им трябва на прокурорските синчета!
4
2
 
13
 
! Отговори
Гепард преди 12 години
Сигурно харчи като змей :-)
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като в почти цяла Европа има ограничение на скороста и в единствената държава без ограничение на скороста Германия също искат да въвеждат ограничение на скороста е добре всички новопродавани автомобили електроно да се ограничат на 150 км в час!300 км в час е пълна глупост и е само предпоставка някой гъзар да направи катастрофа по магистралите!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nice,a?
1
10
 
12
 
! Отговори
аман от глупости преди 12 години
Винаги се чудя що за идиотия е да се изтъква за колко секунди автомобила ускорява от 0 до 100км/ч...Особено пък ако е за 4 секунди.Е и?Каква е ползата?Очите на *** убийци на пътя вече са ококорени...