Бензин почти за без пари. Някъде го има и това

Във Венецуела хората плащат едва $0,05 за литър
Обновена: 13 мар 2012 11:39 | 13 мар 2012 11:39,
151
Бензин почти за без пари. Някъде го има и това
Във Венецуела плащат най-малко за бензин. Снимка: Reuters

Протестираме, блокираме пътища, но въпреки това цената на петрола не спира да върви нагоре.

Всеки ден бензинът и дизелът са с нови, по-високи цени и както изглежда Европа не е в състояние да се справи с този проблем.

И докато тук на Стария континент плащаме една от най-високите цени за литър гориво, която в момента в България е около 2.63 лева за литър бензин А-95 и около 2,68 лева за литър дизел, в държавите, от където петролът идва, плащат жълти стотинки.

Най-евтин е бензинът във Венецуела, където цената е само $0,05 литър. Това означава, че 45-литров резервоар се пълни за смешната сума от $2.25. В Саудитска Арабия пък плащат по $0.13 за литър, а в Либия - $0.14.

Подобно е положението и в Туркменистан, Бахрейн, Кувейт, Катар, Египет, Оман и Алжир, където цената за литър бензин не превишава $0.32.

Десетте държави с най-евтин бензин в света вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: евтин бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
до 125 от славянин преди 12 години
Аз затова ти написах, че не ползвам ПРЯКО тези неща, естествено че непряко ги ползвам както всеки, само че ти като четеш явно не можеш да четеш между буквите! А за да бъде евтин въпросния шистов газ на нашия пазар трябва да го добива БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА фирма, а не ЧУЖДА и ЧАСТНА, защото тя ще ни го продава както и е изгодно на нея, а не на нас, достатъчен е примера с ЧУЖДИТЕ ЧАСТНИ електроразпределители!
103
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е,показателен е фактът, че срещу Уго Чавес има доста атентати и опити за преврати( слава Богу все неуспешни), като зад тях стои не кой да е , а именно ЦРУ.
102
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124В момента България ползва газ за 550$ на 1000 кубика. Най скъпия газ в ЕС! Шистовия газ се оценява на около 200$ за 1000 кубика - почти три пъти по евтино. В САЩ шистовия газ е стигнал цена от 80$ за 1000 кубика !
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124Индириктно ползваш газ, както и всички ние. Но явно си доста глупав.
100
1
 
10
 
! Отговори
до 122 от славянин преди 12 години
Явно ти не знаеш и откъде идват тези високи цени на газта и бензина у нас! Идват от посредниците и акцизите, които ги слага нашето правителство! Освен това не ползвам пряко нито газ, нито бензин, нито нафта, но вода ползвам!
99
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
119Но те разстрелваха на границата, щото си решил да избягаш от този рай.
98
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
121Пий една студена добруджанска вода и плащай безмислено скъп руски газ.
97
1
 
13
 
! Отговори
до 117 от славянин преди 12 години
А ти газирана с отрова вода можеш ли да пиеш, такива като теб са готови да унищожат и последното ценно нещо на България - природата, за да бъдат ''независими'' от лошия руски газ! Само, че понеже си изпран от пропаганда мозък и не си в час не знаеш, че най-ценната суровина на бъдещето ще е ЧИСТАТА СЛАДКА ВОДА! Това го казват и учените и пророците от древността до днес, но трябва да си умствено в ред, за да го разбереш, а ти не си!
96
1
 
17
 
! Отговори
муспи преди 12 години
При "колонизаторите" беше 4 стотинки литър.
95
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даааа от Рубладжиите не можем се оттърва лесно ,те ни *** мамата заедно с техните червени протежета на местна почва ,сега спекулират с цената на всичко и обвиняват правителството ловко избягвайки факта че са частни тези бизнеси и държавата не може да направи почти нищо.
94
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
115Имаме вероятно шистов газ, но за съжаление, рубладжиите са доста.
93
0
 
25
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Жалко, че ние си нямаме нефт и един Чавес, който да изгони чуждите хиени от България!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11466% от БВП на Германия е принос на малкия и среден бизнес. Така, че да - всеки може и трябва да пробва да прави бизнес.
91
0
 
1
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 112Нали не мислиш сериозно,че всички наши сънародници могат да станат...спекуланти,мениджъри,брокери,министър-председатели(така и така)или поне да влязат в някой борд,агенция,министерство,фонд или дружество,макар че и в момента дал Бог достатъчно тунеядци в тази държава???И нали не мислиш сериозно,че това са предпоставките,които движат една нация напред???Защото само допреди няколко години едни други умници си помислиха,че строителството на коптори под път и над път му е майката!!!
90
0
 
2
 
! Отговори
марти преди 12 години
А отделно от това,в най-скоро време родната ни и мила нам държавица ще започне да ни сурвака,и с такси за така наречените"вредни емисии от газове",тъй като ще надхвърлим границата,която е предвидена за нашата държава!!!Всъщност,то това вече е заложено и е влязло като обосновка за увеличаването на цената на тока от 1 юли тази година!!!Да ни е честито тогава новото увеличение и дано да сме живи,и здрави,че да можем да плащаме,и следващите,които вече се задават!!!
89
0
 
1
 
! Отговори
107 до Марти преди 12 години
Добре 1. книги, 2. развиване на умения за общуване, 3. поемане на отговорност, 4. създаване на контакти, 5. търсене на възможности/ мрежов бизнес, акции, облигации, препродажба на апартамент от ЧСИ на свободния пазар, пренаемане на имот/взимаж го под наем за 3 г. за 200 лв. и го преотдаваш за 300, консултантски бизнес, вкарване на стоки от Англия, Турция, Китай, ако щеш бутка за бърза храна и т.н. и т.н.......занимавам се само с мрежов бизнес и консултантски бизнес другите неща са примерни.
88
0
 
1
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 109Няма да издребнявам много и да задълбавам в цифри,изчисления и прочие,а само ще го кажа,за да могат да ме разберат по-голяма част от обикновенните хора в тази държава!!!А това,която искам да кажа е,че производителят Лукойл(с всичките му там производствени разходи)и държавата ни(която няма и стотинка разход)прибират почти поравно,т.е по 50% от цената на всеки продаден литър гориво!!!Това значи,че половината от цената на всеки литър гориво,който ние зареждаме е за...милата ни държавица!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 107С наострен слух и ококорени очи много от нашите сънародници очакват да им посочиш останалите скрити за тях области в България,в които да се потопят,и да започнат да водят един що-годе нормален,и отговаряш на критериите за стандарт живот в държава,която се води член на ЕС!!!
86
0
 
3
 
! Отговори
До Марти преди 12 години
Какво прибира държавата от 1 л. бензин - 40% акциз и 20% ддс + 10% плосък данък + % осигуровки на заетите в сектора или грубо с косвени и преки данъци около 75-80% от цената на бензина, или 2.1 лв от 2.62 цена на бензина. Така стоят сухите цифри.
85
1
 
9
 
! Отговори
марти преди 12 години
Искам да кажа на всички,които си мислят,че Лукойл ги ограбва да се понапънат малко и да се поусведомят каква част от цената на горивата за всеки закупен от нас литър са такси,и акцизи,които милата ни държавица,в лицето на разните му там тунеядци прибира без да си мръдне дори,и...***!!!И после да не се чудят как разни тунеядци преяждат с бонуси,хонорари,ДМС-та и други такива...лакомства,а някои от тях дори измислят,и нови думи за получените от тях рушвети!!!