Бензин почти за без пари. Някъде го има и това

Във Венецуела хората плащат едва $0,05 за литър
Обновена: 13 мар 2012 11:39 | 13 мар 2012 11:39,
151
Бензин почти за без пари. Някъде го има и това
Във Венецуела плащат най-малко за бензин. Снимка: Reuters

Протестираме, блокираме пътища, но въпреки това цената на петрола не спира да върви нагоре.

Всеки ден бензинът и дизелът са с нови, по-високи цени и както изглежда Европа не е в състояние да се справи с този проблем.

И докато тук на Стария континент плащаме една от най-високите цени за литър гориво, която в момента в България е около 2.63 лева за литър бензин А-95 и около 2,68 лева за литър дизел, в държавите, от където петролът идва, плащат жълти стотинки.

Най-евтин е бензинът във Венецуела, където цената е само $0,05 литър. Това означава, че 45-литров резервоар се пълни за смешната сума от $2.25. В Саудитска Арабия пък плащат по $0.13 за литър, а в Либия - $0.14.

Подобно е положението и в Туркменистан, Бахрейн, Кувейт, Катар, Египет, Оман и Алжир, където цената за литър бензин не превишава $0.32.

Десетте държави с най-евтин бензин в света вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: евтин бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
22
 
! Отговори
ПРОТЕСТ !!! преди 12 години
ИСКАМЕ $0,05 литър !!!
63
18
 
3
 
! Отговори
Юдеомасон преди 12 години
Венециела е част от Оста на Злото.
62
8
 
1
 
! Отговори
от 80 преди 12 години
Айде бе, няма ли желаещи? Очаквах, че за 5 мин ще се съберете поне 100-тина, съдейки как се прехласвате по "хубавата и уредена" страна ...
61
0
 
11
 
! Отговори
до 81 и 79 преди 12 години
Фирмата собственик на златна мина в България е Геотехмин !!! Имат потенциал да копаят , проучват и извличат злато и то в много големи количества !!! Техниката с която разполагат е модерна и доста напреднала ... жалко че са банда стари негодници , комунисти ,капиталисти , които само мислят за собственото си благосъстояние !!! Работниците им взимат по 400 лева сигурно с 3 месеца закъснения !!!
60
0
 
1
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
youtube/watch?v=2GLLJMfNBME Ето ви 7 серийки на Джон Перкинс ....гледайте внимателно , и си гласувайте после за Станишев , Първанов , Бойко , Костов , Доган , Цар и царица ако щете !!!
59
0
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Това не е пречка сега да се внедри техника като се пратят хора на специализация някъде и да се добива за България, а не за някакви канадци и тия хора ще имат работа.
58
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плащам еднопосочен билет до Венецуела /неограничени количества/ на всеки, който иска да заминава, но с условието никога, ама никога повече да не му стъпва крака в Българя и никога, ама никога да не гласува за каквито и да било избори, провеждани в България!Ще оставя координати в случай, че се намерят 2-3 милиона желаещи!
57
2
 
27
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Венецуела - безнин за 0,05 лв/литърБългария - 2.60 лв/литър + синя зона, снимки за неправилно паркиране , смс-и изцеждане, глоби за паркиране. Кой да глоби тези, които не са направили и не правят достатъчно паркинги ?А да видим кой е по-напред. България или Венецуела ?
56
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 12 години
Така е като има монопол в държавата. Трябва да се отвори пазара и да се внася от различни места. Всеки път като вдигат цената на горивото им пожелавам на тия дето ни ограбват да изпият по един литър от течното им злато , а аз само да минавам и да драскам клечки с кибрит.
55
5
 
27
 
! Отговори
ФБР преди 12 години
Сега нас ще ни надупчат за шистов газ , Американците ще го купуват на жълти стотинки , защото ще ни уредят кредит за инфраструктури, кредита ще го ползват пак те за да си направят инфраструктури , да им е още по евтин газа !!! Ще си доведат техни инжинери , а наще българчета ще са робите , които ще тровят собствената си земя за мизерно заплащане!!! Бойко колкото и да лае или Станишев и Първанов да се дърпат ....Шеврон ще ги купи !! Тя Клинтън за какво идва , да си вземе мартеничка за здраве ли !
54
0
 
16
 
! Отговори
гошо преди 12 години
Не искам да споря със никой,но просто искам да си кажа и моята гледна точка.Ако в дадена държава има залежи на петрол то те не са ли на всички в тая държава,защо например държавата да не разпределя печалбата от него на всички .Давам за пример: ако имаш къща/държава/ и копаеш за кладенец за вода/петрол/ нали всички пиете и ползвате тази вода,Защо да не е така? А тук за България например чета ,че имало доста злато,Защо държавата не го разработва в полза на своето население например?
53
2
 
20
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
А България не беше все още комунизъм и взимахме като Германия 3000евро средна работна заплата тогава бензина можеше да е 1евро както в Испания е 1.2 евро . Ние с труда си произвеждаме европейски заплати но камуфлажната демокрация на капиталистическите комунисти ограбват печалбата и хвърлят трохите на народа - роби от Спарта Булгари
52
3
 
29
 
! Отговори
9999 преди 12 години
Плюят го американците, понеже не им е удобен. Чавес се бори за самостоятелноста на Венецуела и постига своето с цената на здравето си. Много има да се учат нашите мили родни управници, за да могат да провеждат политика в името на народа, а не "во имя овца и свина" в съгласие със своите господари отвън. Те са некадърни да свалят цената на яйцата, та камо ли на ГСМ.
51
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
където мине комунизма после и трева не никне
50
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде плювайте сега по Чавес! Един Уго Чавес ни трябва на нас,ама де го?
49
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
през 2010 г. бях във Венецуела ,прекрасна страна и отлично уредена социална държава ,там хората са усмихнати и щастливи и боготворят Уго Чавес,който като идва на власт заварва една изостанала бедна страна и първата му работа е да разгони юдо-масончетата и да национализира важните икономически отрасли и днес виждаме резултата Венецуела е една просперираща и уредена държава
48
2
 
13
 
! Отговори
име преди 12 години
0.05 за литър????!искам да живея там!
47
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КЪДЕТО НЕ УПРАВЛЯВАТ ЦИОНИСТКИТЕ АМЕРИКАНСКИ *** ИМА РАБОТА,СИГУРНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ
46
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Ами след като толкова години са плащали по 0.14, сега ще трябва да наваксват...
45
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Грешка в Либия до сега плащаха - $0.14. за литър ,но паради наличието на хамереканска демокрация нулата и и десетичната запетая ще се премести зад 14ската