Немските коли са най-надеждни и в 6-те категории на ADAC

Японските автомобили обаче бележат сериозно отстъпление
28 апр 2012 13:02, Бойчо Попов
105
Немските коли са най-надеждни и в 6-те категории на ADAC
Германските коли са най-надеждни. Снимка: Ройтерс

Германските автомобили за първи път бяха признати за най-надеждни във всичките 6 категории на Общогерманския автомобилен клуб ADAC. Общо за миналата година специалисти от ADAC са отстранили над 4 млн. аварии на автомобили в Германия.

За съставянето на класацията организацията е анализирала общо 230 000 случая на повреди през 2011 г. След проведеното изследване те са на мнение, че местните марки са най-устойчиви, без значение дали машините са произведени на територията на страната или в други държави.

В най-малкия клас победител е Ford Ka, следван от Renault Twingo и Toyota Aygo.

В следващия първото място е за MINI, който изпреварва единствения друг японски представител, попаднал в тройката на някоя от категориите - Mitsubishi Colt, и Opel Meriva.

В последния от ниските класове победители са Mercedes-Benz A и B-class, следвани от BMW 1-Series.

В средния клас на първо място е Audi A5, който с голяма разлика изпреварва Audi Q5 и BMW X3. Бившите безспорни лидери по качество като Toyota Avensis и Mazda6 този път не са попаднали дори в първите 10.

При автомобилите от „бизнес-клас” на първа позиция отново е Audi, този път с модела си А6. Второто и третото място съответно са за BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-class.

Последната категория е за товарни автомобили, където лидер е Volkswagen Transporter T5. Германкият ван се е справил с конкуренцията на сънародника си Mercedes Vito/Viano и италианския Fiat Ducato.

От ADAC обясняват резултатите с новата програма на стойност милиарди евро, която гарантира високите стандарти на германската автомобилна индустрия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ADACгермански коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
НАДЕЖДА преди 11 години
Надеждата умира последна :))))
77
1
 
0
 
! Отговори
димитър преди 11 години
гути слнината
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то германците пройзвеждат истинските коли,всичко останало що го има по света като кола е само бегло подражание на немеца!
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пунтото е велика кола! Малка,евтина и супер икономична. Карам я вече 5 години от нова,сменям само маслото и е супер. На 67 000 км и е още оригиналните накладки. Не е мръднала. А и струва наполовина на прехвалените японки,а за германките...там пък на 1/3. Икомонична,евтина и много практична!!!
74
3
 
1
 
! Отговори
Audi A3 1,8 20v преди 11 години
Хехех.. те открили топ;ата вода тез пичове бе :Д
73
2
 
2
 
! Отговори
audi fen преди 11 години
И все пак който е решил да си взима Ауди нека да са А4-1,9тди, А4 1,8т.От шестаците забравете 2,5тди пълен дефектен автомобил.Или най-добре купувайте си 4исто нови:).Обичам АУДИ:P.Но никога сигурно няма да си взема такава кола:(
72
1
 
11
 
! Отговори
Х6 преди 11 години
В БГ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА КАРАШ КАРУЦА С ЕДНА КОНСКА СИЛА!НАШИТЕ ПЪТИЩА СА КАТО СЛЕД ВОЙНА.
71
2
 
9
 
! Отговори
ss преди 11 години
Имал съм Ауди- раздра ми джоба, колегата е прав за аудита-та. Не струват само марка. А BMW е кола, която се сглобвява само в Германия- всички части идват готови от Китай, а това се отнася за всички коли. Знам го, защото работя до заводите на BMW в Мюнхен, а и работя и с един човек, който преди е работил там. Също каза, че БМВ си правят частите в Китай от 10 години. Така, че смятайте какво караме. Затова подкрепям Свилко със Saab.
70
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига *** спорове. Най-хубавата кола, ако имаш пари, е Мерцедес. Ако нямаш пари най-хубавата е тази за която имаш пари. Дори да е 13 годишна Шатъл :)
69
8
 
18
 
! Отговори
audi fen преди 11 години
Това ауди А6 е пулен ***.Кви са тия класации кви 5 лева?Взимам си вече японче и толкоз аман от аудита.Пълна порнорафия.
68
5
 
10
 
! Отговори
Меркел преди 11 години
Хихи, само че европейците копираха от Американските коли и климатици,и автоматици,и АБС, само коланите ги въведоха европейци от Волво. Иначе сега отново европейците копират, но този път от японците. Тотално копиране на японските хибриди, немските фирми се мъчат да изкарат хибрид,но не им се получава, все са неефективни. Дали един Nissan GTR,дето върви повече от всички немски коли не докосва душата.Я си помисли пак. Може би Гоуф докосва душата,или Пасат,а??
67
15
 
3
 
! Отговори
Дер Вааген преди 11 години
Грозни и скучни са японските - вече 50 год копират от Европа и Америка, но не се научиха да направят продукти да ти докосват душата. А, това, че ходели статистически 5% по-рядко на сервиз не ми дреме - аз ако съм такъв *** да не мога да поема едни 5% разлика, щях да си ходя пеша, хаха...
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От новото по хубаво няма
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък съм съгласен само за телевизора.Колата трябва да е японска- най-модерните като техника коли и най-здравите.За какво му е на човек немска кола като отстъпва на японската?За телевизора няма голям избор- или японски или южнокорейски.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
emi normalno, ADAC sa nemci... a za golfa , forda i renoto gi znaem kolko sa nadejdni hahaha ai stiga vicove, ot qponeca po durakoustoichivo nqma ( i tova mnenie ne e bazirano samo zashtoto karam ISUZU CAMPO i MAZDA 626...
63
6
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 11 години
За първите две съм съгласен, но това за телевизора вече не важи - купи си Южнокорейски Самсунг и ще забравиш за японските телевизори.
62
2
 
9
 
! Отговори
Свилко преди 11 години
Момчета стига сте се карали за глупости. Аз в момента живея в Германия и карам Корса 1.0, но наскоро с купих 5-ца. От Корса-та съм адски доволен, гори малко, надеждна е и т.н. с две думи това е кола, която не се нуждае от много поддръжка, иначе от всички, коли, които съм имал съм най, най- доволен от Saab 9-3, независимо с какъв двигател е. Това е желязна кола за мен
61
5
 
26
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Ти па кога си карал Мазда, че коментираш?Хайде, големи разбирачи...Опел и Фолксваген изобщо не си произвеждат колите вече в Германия, с изключения на няколко модела, частите на които се внасят от Индия, Китай и Виетнам. Мерцедес имат заводи в Египет,Индия и Китай. Ауди сглобява основно в Индия. Какво качество, какви 5 лв!! Не остана качествена стока вече никъде - ни коли, ни перални, ни дрехи...нищо!!Алчността ни направи безгласни букви и консуматори на китайски ***.
60
3
 
5
 
! Отговори
^3DAttack преди 11 години
Айде стига с това Пунто .. особенно ако е на старо по добре си вземи за малко пари има сносно Стило .. а ако ти трябва кола която да е супер ефтина има хубави Мареи за по 2500 и си гледай кефа.. но аз не бих .. :( бих си карал Ланча или Алфа например Алфа 166 от 2004 би ми носила голяма радост от шофирането ..
59
3
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 11 години
ei ta toq pat nishto ne kaza