Газ с 200 км/час, докато горивото свърши

Спирачките на французин отказали, колата сама ускорявала
14 фев 2013 19:44,
90
Газ с 200 км/час, докато горивото свърши
Снимка: Renault

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с увреждания.

Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Белгия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: спирачкиrenaultкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
4
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
при скорост от 200 разхода скача 3-4 пъти над нормалното ,затова му е свършил бързичко резервоара ....НО все пак е имал 200 км магистрала (почти като у БГ)
74
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
начетох се на глупости, спирам да чета, специално до 70, ти, маи не си вдигал капака на кола изобщо, значи *** на спирачките не е механично свързан със спирачната помпа ???? и скоростите на автоматика ги сменя потенциометър ??????? многоо си зле.
73
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
85, ти кво караш та се отваряш, малко статистика, защото виждам, че си много светнат, относно троиките, са наи надждните коли доказано и наи-много продаваните втора ръка в германия, няма електроника, няма проблеми,
72
1
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
евтина реклама на френските ***. сорри рено фенове, ама не струва рендето. преди години може и да са били успешни коли, но не и в днешно време.
71
3
 
5
 
! Отговори
от 62 преди 11 години
Значи сега разбирам защо има война по пътищата в БГ..вие сте мега *** почти всичките дето пишете тука..селяци вие разбирате ли от електроника и коли?? 100 % съм сигурен че 90 % от пишещите тука сте Голфаджий и сте мега *** селяци..карайте си двойките и тройките бараки или опелите и не се обаждайте..колата в такъв момент като на тоя веднага трябва да се изключи и до 2-3 секунди да се включи--така се прави рестарт на бордовия и на цялата система..карл съм кола с бутон старт и с ''пера'' на волан
70
3
 
3
 
! Отговори
Мусолини преди 11 години
до ха ха хаРено са много добри автомобили, а пък аз трябва да ти кажа, че с Рено 5 бензин 1.4 съм вдигал скорост за проба от близо 170 км, а какъв е проблема за една Лагуна да поддържа 200 км.
69
4
 
4
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
До ХА ХА ХА!! 81Ха ха. Че за моята Лагунка 220 км/ч не са никакъв проблем.
68
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 11 години
Рено си имат взимане-даване с Формула 1,а и правят камиони и оборудват доста марки с двигатели!Освен това за съвременен автомобил 200 км не са никакво предизвикателство!Е,с голф 2 тунингован в Перник не могат да се мерят де!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че му е бил празен резервоара....
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не се учудвам все пак кабелите за рено ги правят в язака в Ямбол където наемат само ***
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До гошо сетратаТо няма контактен ключ. Той стои в джоба ти и паищ и гасищ двигателя с бутон. Което ме подсеща че ако е изхвърлил кключа през прозореца евентуално алармате ще угаси двигателя.
64
0
 
10
 
! Отговори
с. преди 11 години
Откакто смениха жилата с потенциометри така се получава!Няма спиране!На разбирачите,които плюят френските коли ще кажа,че и ауди правят тоя номер!Опел също,а в Щатите имаше такъв случай с Лексъс!Автомобилните производители ползват еднакви компоненти защото пестят разходи и нито една марка не е застрахована от подобни проблеми!
63
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 11 години
В България е имало същия случай преди няколко години с Опел, полицията пак е отбила движението, но е имало прекалено остри завои. Водачът е катастрофирал и починал на място.
62
0
 
7
 
! Отговори
брей преди 11 години
Сигурно Порше снабдява френската магистрална полиция - за решаване на проблеми като този.
61
1
 
3
 
! Отговори
mdaa преди 11 години
Компове-момпове, ключове-бутони, скоростни кутии прочие. Ако спирачките работят няма как да не спреш. А шансът да не работят спирачките е доста малък, но все пак говорим за пригодена за инвалид кола, не знаем какви са промените.Искам да кажа, че дори при "забил" компютър, при работещи спирачки се спира!
60
0
 
17
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Според мен му се е прецакал круиз контрола, не само спирачките... Глупава електроника, колкото повече електроника в колите, толкова повече издънки могат да се случат...
59
1
 
3
 
! Отговори
ASI преди 11 години
nedai boje danese sluchi tova tika1 magistrali i patishta niamame2 edvali date razberat policaite 3 vnimavai na tesnia zavoi4 ako se zapatish kam granicata niemojesh da preminesh ot zigzagovea predi parvoto avtomobilat shtese spre samo zashtoto po tia patoshta s malkite iami shtemuse otkachatprednicata i zadnicata taka che spoko :)
58
2
 
5
 
! Отговори
zver4etoo преди 11 години
ами дали ако врътне ключа тя ще изгасне?!!
57
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 11 години
До АнонименТи за електронна автоматична скоростна кутия чувал ли си ?Ако забие компа не можеш да сменяш скоростите и остава на "D".Отделно *** газ и спирачка движат потенциометри, а не са с механично въздействие, както при по-старите коли.Прочети изцяло коментарите и статията преди да пишеш наизуст.
56
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи фантасмагории рано сутрин. Върло съм скептичен, дали това е вярно. Няма автомобил, който да не можеш да изключиш от скорост. Пък после двигателя да си реве колкото си иска.