Факт е първата бензиностанция в новия участък на "Тракия"

Намира се след 273-тия километър в посока Бургас
Обновена: 18 дек 2013 19:49 | 18 дек 2013 12:07,
32
Факт е първата бензиностанция в новия участък на "Тракия"
Снимка: OMV

Днес бе открита първата бензиностанция на новия участък на автомагистрала "Тракия". Високоскоростното трасе между София и Бургас функционира от средата на месец юни тази година, като общата му дължина е 368.5 км.

Досега обаче на отсечка от почти 200 км. от магистралата нямаше нито една бензиностанция.

Новата бензиностанция се намира след 273-тия километър в посока Бургас, преди пътен възел Ямбол. Тя е от веригата OMV, като разполага с магазин, закусвалня и кафене, безплатен безжичен интернет, детска площадка и съоръжения пригодени за хора с увреждания. А асортиментът от горива включва бензин и дизел. Зареждане с пропан-бутан ще бъде възможно към края на тази година. Това е 89-ия обект на австрийската верига в България.

Очаква се до началото на летния сезон да бъдат изградени още няколко бензиностанции в новия участък между Стара Загора и Бургас.

Припомняме, че строителството на автомагистрала "Тракия" започва от далечната 1975 г. През 1985 г. влиза в експлоатация участъкът София - Пловдив, а към ноември 1999 г. трасето има дължина от едва 173.5 км. През следващите 14 години магистралата на няколко пъти бива удължавана, а на 15 юли тази година бе напълно завършена от София до Бургас.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Хайде се спрете с тая политика бе. Ама и сайта,само политически новини бълва. Еми хубаво е ,че са открили нова бензиностанция. Пууу,баси тъпотията,идва Коледа,а само виждам мазните мутри на Боковци,Серговци и т.н. Dnes.bg-абе хора,пишете малко за Коледа бе,вече ми се е доповръщало от рекламата на всякакви лъолъовци,като им давате мазните мутри
26
9
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
"Досега обаче на отсечка от почти 200 км. от магистралата нямаше нито една бензиностанция"200 км отврат - все едно че пътуваш в пустиня.Отврат и за околните селища, през които преди това минаваше пътя и кипеше живот.Но важното е че мангизите са изхарчени и комисионните - прибрани.И че баровците стигат до морето с дебелите си джипове за три часа. Без да се съобразяват с нищо по пътя.
25
1
 
3
 
! Отговори
matao преди 10 години
ОМЖ е един от факторите да се раздвижат и околните села. Като видят, че има бензиностанция, ще завалят желанията за крайпътна кръчма/кафе/ресторант. Друг е въпроса колко струват тези места, а съвсем трети кога ще има нови места за отдих...
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-гнусната бензиностанция. омв е селяния
23
2
 
21
 
! Отговори
баничар преди 10 години
МНОГО ХУБАВИ БАНИЧКИ СЪС СПАНАК ИМА В ОМВ. НА ВСИЧКИ ЧЕСТИТЯ ПРИДОБИВКАТА,БЕШЕ ОТ" ГОЛЯМА НУЖНА " И ЗА "МАЛКА НУЖДА " РАЗБИРАСЕ.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Еко ТойДа та ива ф мяхкия г.з пък теб да та ива
21
2
 
24
 
! Отговори
Петър Асенов преди 10 години
Зареждах дизел само от бензиностанцията на Лукойл намираща се близо до разклона за аерогарата в София.Нямах оплаквания.Преди 20 дни,по време на пътуване в Гърция,поради наличието на вода в горивото се повреди ГНП на колата.Нанесени ми бяха материални щети за 800 евро,а за моралните такива нямам думи.Никога през живота си не съм се чуствал по безсилен и смачкан.Докато не се намери начин за истински контрол над печалбарите -мародери от бензиностанциите,вероятно случаите като моя ще са доста!
20
0
 
9
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Рекламка.
19
1
 
23
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Новата бензиностанция предлага бензин на атрактивната цена 0.80 лв.за литър
18
2
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Мадафаказ
17
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не си прав,ГОГОостави го да й се радва.За три и половона години и толкова стига.Щото за тези години , другите цялата икинимика на България затриха.
16
12
 
11
 
! Отговори
Гого преди 10 години
МАГИСТРАЛИ ПУСНАТИ В ЕКСПЛОТАЦИЯ ПРЕЗ ПЕРИОДА 2004 - 2008 Когато фактите говорят ,и Бойко Борисов трябва да мълчи. 1. а 30 декември 2005 г. е открита отсечката Шумен - Каспичан с дължина 12,8 km 2. / Карнобат Бургас/ Участъкът е с дължина от 35,2 km. Той започва от края на 325-ти km и стига до края на магистралата при последния 360-ти km, където тя свършва при пътния възел на бургаския кв. Ветрен и първокласния път гр. Бургас Участъкът е в експлоатация от 2 ноември 2006 г. 3.Лот 1 - между Оризово и Чирпан .Участъкът е с дължина от 38,7 km. Първият подучастък e в експлоатация от 1 юли 2006. 4
15
5
 
27
 
! Отговори
мама преди 10 години
Стига с омразата!Всички,и Станишев и Доган и Бойко ,са строили и са крали.Какво значение има кой колко.Да омразната тр.коалиция построи повече км. и по качествено /Оризово-Ст.Загора и Карнобат-Ямбол не са мръднали за разлика от творението та ТРЕЙС - груп/ но това няма значение на фона че имаме магистрала.Цялата ни работа е такава кат кучето на нивата.ЕС ни построи магистрала,защото и парите и сроителите основно бяха техни , а ние се чепкаме за Боко кумуняги и т.н.Такъв народ и *** не заслужава
14
2
 
12
 
! Отговори
БГ+ преди 10 години
Дано да са предвидили големи тоалетни, че ще се пикае и зад бензиностанцията...
13
9
 
15
 
! Отговори
ЕкоТой преди 10 години
Сега на сичкото шоп, дето плака лятос, че нямало де да се.ат - ЧЕСТИТООО!
12
9
 
11
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Bai tosho postroi Sofia - Plovdiv, posle troinata koalicia postroiha magistralata do stara zagora i malko sled tova, nakraq bat boiko dovarshi oshte 120 km i oreva ortalaka che e postroil toi magistralata, jalko che ne uspq dori da q otrkie :) a se naloji pravitelstvoto na oresharski da go napravi !! :) Taka ili inache vsichki stroqha osnovno zaradi komisioniite vklu4itelno i vashia lubimec BOKO :)
11
11
 
37
 
! Отговори
Без коментар преди 10 години
Как кои са тези километри построени от ДПС , БСП-то ...От много години насам БСП е неспособна да управлява сама.Само един месец бе нужен на кабинета на Орешарски да построи Дунав мост 2 , само 2 месеца бяха необходими да построят незавършената магистрала Тракия, участък от магистрала Струма и магистрала Хемус при Богоров .... и май дотам и ще си останат защото в момента нищо не се строи и няма как да се откриват нови неща , като харчиш парите от бюджет за помощи на многодетни роми
10
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 6 месеца са изтеглени кредити за 4,8 милиарда лева. А какво ни чака през следващите 6 пъти по 6 месеца ?От тези близо 5 милиарда лева ,са раздадени на пенсионери 100 милиона и на майки с деца(основно ***) още 70 милиона.Другите ,къде са ?Световната история не познава комунистическо правителство ,което да е довело страната си до възход !
9
4
 
12
 
! Отговори
Bandit преди 10 години
До 1_българинКолега, търгове не се пускат защото ОП "Транспорт" е затворена, а тя е главният спонсор на тези обекти. Догодина влизаме в следващия програмен период 2014-2020, за който се подават предложения от страната ни, кои обекти би финансирал ЕС. Весели празници
8
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Третият лъч на метрото не е включен в програмата за европейско финансиране за следващия програмен период. Отново правителството на тройната коалиция ще се опитва да цака София.Тунелът под Шипка отпадна, Струма ще бъде спряна,няма никакво развитие по транспортните проблеми на България.След 4 години ще е много късно, просто няма да има кой да ги ползва тия пътища.Вървим към пропастта много бързо !В момента се харчат пари ,които очакват да бъдат факт през 2014 г.