Land Rover представи най-мощния и бърз модел в историята си

Range Rover Sport SVR разчита на мощност от 550 к.с.
11 авг 2014 14:00,
2
Land Rover представи най-мощния и бърз модел в историята си
Снимкa: Land Rover

Компанията Land Rover официално представи най-мощния и най-бърз модел в историята си – всъдехода Range Rover Sport SVR. Първата поява пред публика на машината ще бъде на стартиращия на 14 август ежегоден конкурс в Пебъл Бийч (САЩ).

"Горещият“ модел е оборудван с 5.0-литров V8 двигател с механичен компресор. Аналогичен агрегат вече се използва при новото поколение на Range Rover Sport, но за версията SVR са променени програмата му за управление, както и всмукателната и изпускателната системи. Резултатът от това е увеличение на стандартните 510 к.с. и 625 Нм до 550 к.с. и 680 Нм при Range Rover Sport SVR.

Двигателят на Range Rover Sport SVR работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, при която времето за смяна на предавките е намалено с 50% в сравнение със стандартната. Трансмисията на всъдехода предлага цели 25 варианта на работа в зависимост от пътните условия и начина на шофиране.

От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4.5 секунди, като може да развие максимална скорост от 260 км/ч. Още преди официалната си премиера Range Rover Sport SVR стана най-бързият всъдеход, преминал Северната дъга на „Нюрбургринг“. Моделът на британците постигна 8 минути и 14 секунди, което е с 10 секунди по-бързо от резултата на BMW X6 M и с 3 секунди над постижението на Porsche Cayenne Turbo.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Land RoverRange Rover
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Значи вече чакаме да го видим по нашите улици, управляван от вятърничава блондинка!