Renault и PSA се обявиха срещу мерките за дизела

Компаниите смятат, че увеличението на цената на горивото няма да повлияе на екологичната обстановка във Франция
3 дек 2014 22:40,
3
Renault и PSA се обявиха срещу мерките за дизела
Снимка: Ройтерс

Най-големите френски автомобилни производители - компанията Renault и групата PSA Peugeot Citroen, разкритикуваха властите в страната за желанието им да съкратят броя на дизеловите автомобили с цел подобряване на екологичната ситуация. Това съобщава изданието Automotive News.

"Дизеловите двигатели са основен фактор за намаляване на количеството парникови газове и в борбата срещу климатичните промени. Новите данъци, които се готвят за автомобилите с такива мотори, ще поставят Франция в неизгодно положение спрямо Германия", се казва в изявлението на PSA Peugeot Citroen.

В Renault на свой на мнение, че вътрешните данъци върху дизеловото гориво няма да окажат влияние върху състоянието на околната среда, тъй като властите нямат намерение да направят разделение между самите автомобили в зависимост от тяхната възраст. Според компанията промените в цените на горивото също няма да окажат съществено влияние, тъй като дизелът ще се увеличи с 4%, а бензинът с 2%.

За плановете на френското правителство да намали броя на автомобилите с дизелови агрегати стана ясно в началото на декември. Тогава бе съобщено, че чиновниците искат да увеличат данъка за употреба на енергийни продукти (TICPE). Така в хазната ще влязат 807 млн. евро повече. В момента колите с дизелови мотори във Франция представляват 80% от автопарка.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Orido преди 9 години
..Както се доказа и че слушайки политиците на човек нервната система се баталясва и даже не дочакваш да разбереш вреден ли е дизела. Това потребителя, тези европейски политици го направиха на ***. Плазмите харчели забранихме ги, климатиците незнам си какви били, то щото сеченето на дървета за огрев е най природния начин за отопление... сега дизела им мърсел. Тия некадърници заминаха нашите по безочие и ***..Айде да се разтуря таа пародия че ми писна.
1
4
 
2
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Швейцарците карат по малко дизели и природата им е по-чиста!