Русия забрани на транссексуални и травестити да шофират

Хората с ръст под 1,5 метра също нямат право да карат кола
9 яну 2015 21:56,
201
Русия забрани на транссексуални и травестити да шофират
Снимка: Ройтерс

Новосъздаден списък със "сексуални разстройства" забрани на транссексуалните хора в Русия да шофират автомобил, предава Дойче веле.

Забраната важи за всички хора, при които са наблюдават "медицински отклонения". Според новата наредба това са транссексуалните, асексуалните, травеститите и т.н. Хората с "психични разстройства", а за такива са обявени фетишистите, ексхибиционистите и воайорите, също нямат право да шофират автомобил.

Списъкът с хора, които нямат право на шофьорска книжка, включва също така всеки с ръст под 1,5 метра. Тези с наследствени очни заболявания също нямат право да карат кола, както и тези, които са диагностицирани като патологични крадци или комарджии.

Новите мерки се предприемат, за да се противодейства на високия процент пътнотранспортни произшествия, сочи информацията. Само през 2012 година почти 28 000 души са намери смъртта си по пътищата на Русия.

Асоциацията на руските адвокати за правата на човека остро разкритикува решението на правителството, описвайки го като "дискриминационно". И заяви, че ще търси помощ от международни организации за правата на човека.

Още любопитни автомобилни новини от Русия четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
А на руските войници ....... ще им оставят ли книжките или ?
54
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах какво общо има между транссексуалните и шофирането, ама явно в кремъл добре са се почерпили за да направят такъв закон. Даже не са помислили че медведев и путин могат да си загубят шофьорските книжки.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеално!!! А който го хванат,як бой.може и значки да им сложат и накрая заточение,във Сибир.да открият своя рай
52
10
 
11
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Русия-да не би това да е рая, на земята?
51
3
 
6
 
! Отговори
- преди 9 години
да шофират автомобил? Да управляват автомобил!
50
13
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
ЕС е възмутен ! Как може подобно нехуманно отношение към събратята !
49
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демек забраняват на турците да шофиран
48
6
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 9 години
До анонимкаНамери си смислено занимание, с което да оцветиш сивото си ежедневие. Така ще спреш да се занимаваш с въпроси, по които нито си компетентна, нито пък те засягат :-)
47
19
 
12
 
! Отговори
анонимка преди 9 години
Руснаците, първо трябва да забранят на самите руснаци да се качват и да карат автомобили (последните, впрочем, са замислени от самия Запад като средство за самоунищожение на руския народ). Второ трябва да спрат вноса на автомобили от Запада и трето трябва да им се спре водката. Тогава може и да има ефект от подобни инициативи....Успех
46
6
 
53
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Тази статия е доста свободен и украсен превод - сега четох източници на руски и английски език - касае се за хора със следните "психични и сексуални разстройства" - транссексуални, фетишисти, клептомани, както и ескхибиционисти, воайори, педофили и садомазохисти. Никъде не пише, че на хомосексуалистите ще бъде забранено да шофират, и никъде не виждам да се споменава за асексуалност - асексуалността е липса на интерес към секса, което в крайна сметка си е личен избор и не вреди на никого.
45
4
 
3
 
! Отговори
. преди 9 години
V tozi sluchai trqbva da se vzeme primer ot Russia pulno rezane na izvratenqcite otvsaqkude
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив много добре знам и знам защо горивата са на такива цени по-добре от теб, защото работя в сферата. Но фактите са си факти, руснаците произвеждат горива на себестойност и си коригираха драстично държавния бюджет, а за курса на рублата няма да говоря, защото е повече от очевидно. Та не знам кой крив и кой прав, не ме интересува. И не ме интересува кой какви манупалации прави, но е ФАКТ, че руската икономика гълта яко вода в момента.
43
2
 
6
 
! Отговори
Суджука преди 9 години
До до 69Не знаеш, защото си лесен за мнипулация. Не знаеш как да си намериш информация и затова си с промит мозък.
42
7
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
Абе като гледам цените на горивата и имайки предвид какъв е почти единствения поминък на руснаците, не знам на кого му влиза и от къде
41
16
 
9
 
! Отговори
Транссексолен ром преди 9 години
аве раша сие диктатура отсекаде и тоя *** там само с ксенофобиа са занимава ние тука в обединена европата одавна обичаме многообразието и сме толерантни към всички различни
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да забрани колите и книжките и катастрофите ще изчезнат. Какво се занимаваме с глупости? Има кола, има проблем, няма кола, няма проблем. Елементарно!
39
5
 
34
 
! Отговори
Западно ориентиран преди 9 години
Браво на руснаците!РАЗСТРОЙСТВА, и то на психична основа! Най-после някой да каже това открито, в наше време!И другото е важно - с ръст под 1.50 м представляваш опасност, ако шофираш! Спомнете си как преди време жителите на Катуница се оплакваха, че потомци на уж-"царя" Киро карат мощни коли като бесни по улиците на селото и че някои от тези внучета са още деца - "то едвам се вижда зад кормилото", така ги описваха! Никой не обръщал внимание на жалбите на селяните, докато не стана голяма беля!
38
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за малко и Путин нямаше да може да кара кола ахахаха
37
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво бе, а Путин сега като куфар ли ще го возят?
36
2
 
16
 
! Отговори
тя преди 9 години
Катастрофират ,защото карат много бързо.