Свалиха Джеръми Кларксън от ефир след пореден скандал

Водещият на Топ Гиър ударил един от продуцентите
Обновена: 12 мар 2015 14:48 | 11 мар 2015 10:34,
23
Свалиха Джеръми Кларксън от ефир след пореден скандал
Снимка: Ройтерс

Пореден скандал забърка водещият на поредицата Топ Гиър Джеръми Кларксън, който доведе до свалянето му от ефир, съобщава британската обществена телевизия Би Би Си, която излъчва автомобилното предаване.

Информацията е ограничена, но става ясно, че в момента тече разследване, до приключването на което Кларксън остава временно отстранен. Планираният за неделя епизод на Топ Гиър няма да бъде излъчен, а съдбата на цялото предаване е под въпрос.

Британският всекидневник Daily Mail разкрива, че по време на снимки Кларксън е ударил един от продуцентите на предаването, тъй като вечерята му не била поднесена навреме.

От изданието дори са успели да открият водещия в лондонско заведение, където той заявил: "Имам хубава студена бира и чакам всичко това да отшуми".

Припомняме, че 54-годишният британец получи последно предупреждение за уволнение от Би Би Си, след като през миналата година нанесе обида на расова основа по време на снимките на един от епизодите на поредицата, излъчвана в над 200 държави по света.

Малко след това обаче Джеръми Кларксън се забърка в още един скандал, този път международен. При снимките на един от епизодите на Топ Гиър в Аржентина британецът разгневи жителите на страната, след като се появи с провокативна табела на колата си, навяваща асоциации с войната между Великобритания и Аржентина за Фолкландските острови. Тримата водещи на предаването бяха замеряни с камъни, като се наложи полицията да ги ескортира.

През 2011 година Кларксън отново бе санкциониран от BBC, след като при тест на мексикански автомобил заяви: "Мексиканските спортни коли са като самите мексиканци - мързеливи, безотговорни и пръдливи дебелаци, които по цял ден гледат кактуси, облегнати на оградата и облечени в одеяло с дупка за главата".

Договорът на тримата водещи на предаването Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд изтича след около месец. Запознати твърдят, че поредната издънка на Кларксън може да се отрази на по-нататъшните отношения с Би Би Си.

Още по темата вижте в Automedia.bg

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Me преди 9 години
До bobyТи си бил много *** бе!!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Целия скандал е заради това, че Нисан ги съди за лъжливо предаване в което казват, че електромобила на Нисан издържа 2 часа, оказва се, че от предаването са пуснали колата с 40% заряд, а казват, че е била на 100%... ТОВА Е ДОКАЗАНО и за това ги махат.... прекалено много скандали станаха.......
16
2
 
10
 
! Отговори
10 преди 9 години
Е какво като Кларксон е "типичен" англичанин. Ами французи и германци имаш ли идея как те се отнасят с чужденците. Колко българи са горди, че България е била империя на 3 морета (аз също). Ами македонците и гърците и тн. Новият термин за цензура е "политически коректен"- колко са БГ журналистите, които ще си позволят да нарекът някой министър ***- Кларксън може и да не е прав винаги, но пък в крайна сметка това си е неговото мнение!
15
6
 
25
 
! Отговори
me преди 9 години
Не знам какво толкова се възмущават от BBC, този е типичен англичанин от по-старото поколение с мания за имперско величие. Тук плюем по руските туристи, че се държали като окупатори, но който си е имал взимане-даване с по-възрастни англичани от средно и ниско ниво знае каква са напаст. Презират всички, гледат те все едно си *** и си мислят, че като са англичани са най-великите на света. Казаното за мексиканците, можеше да го каже за българи, французи или кой да е. Просто са такива, гнусни.
14
3
 
11
 
! Отговори
10 преди 9 години
BBC=BringBackClarksonДа Кларксън е англичанин и е горд от това- няма нищо лошо! Не е вярно, че всички марки, които не са английски се оплюват и всички английски според тях са супер. Да Топ Гиър не е обикновено шоу за автомобили и точно затова е най-гледаното.Кларксън много пъти е груб, но в повечето случай е и прав.Гледал съм всички серии на UK, USA и австралийския формат- всички имат огомен бюджет, но ангийския е пъти по добър. Тримата правят шоуто и без, който и да е от тях ще е зле!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го вземат в американски топ гиър, само заради забележката му за мексиканците, абе типичен "великобританец"
12
0
 
21
 
! Отговори
1111 преди 9 години
Заради мъжът ми започнах да гледам предаването, наистина тримата прекрасно си го водят, с такава лекота, харизма, този прекрасен английски хумор, чудесни са. За разлика от американската версия, там да не би да имат по-малки екипи, бюджети? Ами не, изобщо не им се получава, просто водещите не могат да стъпят на малкият пръст на Джеръми и дружина, т.е. лицата на предаванията ги правят успешни, не е само до пари и идеи.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Те могат да правя всякакви гнусотии да убиват да поробват народи да правят преврати"........какво нещо е да си обясняваш света единствено през призмата на съветската пропаганда.За тези хора няма книги, култура, история, пътуване в чужбина ... има единствено първи канал на съветската телевизия или телевизия алфа.
10
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честно казано, рядко ТЪПО предаване! Основната идея е възхвала на британското автомобилостроене, всички останали са *** производители, и нищо не разбират от коли!!!Закривам!
9
7
 
26
 
! Отговори
TOP GEAR преди 9 години
Джереми е велик!!!
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така е като целия свят е толкова лицемерен, малко са хората които останаха да казват нещата такива каквито са, със истиските им имена, и названия.Казва неща които всички знаят, но премълчават да не би да обидят някои. Евалата на хора като него които не се притесняват да казват нещата такива каквито са.Да понякога е вулгарен, да понякога прекалява малко повече но винаги има поне 90% истина в думите му. А ББС само ще загубят ако го махнат!
7
8
 
38
 
! Отговори
nobi преди 9 години
ако ще и *** да си съдерат, предаването е печелившо заради тия трима образи. В която и телевизия да отидат, хората ще гледат тях, а ббс да го духат
6
7
 
36
 
! Отговори
Канев преди 9 години
Аз харесвам предаването Топ Гиър . Има готини коли водещите са супер и въобще интересно е . Аз какво е направил Кларксън си е негов проблем той ще си му мисли . Но предаването не е лошо а и водещ не е само той .
5
8
 
17
 
! Отговори
дедо Йов преди 9 години
"Двуличието на англичаните а и на западняците особено на бившите колониални империи е заложено в ДНК-то им."Говориш за политиците предполагам, защото имам добри другари от Англия, Шотландия и Уелс което ми дава възможност да бъда част от живота на Велика Британия вече 30тина години! Миналата година си пием питието с Биг Джон в Дъфтаун, а над главите ни ръми, тъкмо си мисля какво вълшебство е живота, но вместо това в главата ми се завъртяха мисли защо сме такова робско и търпеливо "племе"!!!
4
3
 
36
 
! Отговори
niki преди 9 години
До До L.Интересен е фактът, че предния път като го махнаха от Топ Гиър и предаването буквално залезе, рейтинга му падна ужасно и го спряха. Те сценаристи нямат, сценаристи са 3мата *** от предаването.
3
28
 
61
 
! Отговори
До L. преди 9 години
Каква институция е Кларксън бре. Предаването му ако не беше по BBC колко хора щяха да го гледат? Ако не бяха продуцентите му сценаристите му и огромните средства колко от нещата да съществуват.Топ гиър отдавна не е предване за коли . То е някакво шоу в което има и коли
2
21
 
86
 
! Отговори
А де преди 9 години
Джеръми Кларксън типичен представител на англичаните тези които все още си мислят че са империя. Нагъл безпардонен, двуличник. Двуличието на англичаните а и на западняците особено на бившите колониални империи е заложено в ДНК-то им. Те могат да правя всякакви гнусотии да убиват да поробват народи да правят преврати ,но в момента в който някои почне да играе тяхната игра срещу тях почват да врещят за международно право, закони итн.
1
38
 
42
 
! Отговори
L. преди 9 години
Кларксън е институция, а BBC е информационна агенция.