Въпреки кризата Great Wall гради завод в Русия

Инвестицията в новото съоръжение на китайците възлиза на ?500 млн.
1 апр 2015 17:58,
67
Въпреки кризата Great Wall гради завод в Русия
Заводът на Литекс Моторс край Ловеч, в който се сглобяват модели на Great Wall Motor. Снимка: Automedia.bg

Лошите перспективи пред автомобилния пазар на Русия накараха редица компании да се изтеглят или да намалят инвестициите си в страната. Китайският производител Great Wall Motor обаче не се притеснява от икономическата обстановка и ще построи завода си в Тулска област.

През последните седмици в медиите в страната се появиха опасения, че китайците ще изтеглят инвестицията си, но това бе опровергано. Представители на Great Wall Motor посетиха Тула и след среща с местното управление обявиха, че проектът няма да бъде спрян.

Общата инвестиция на Great Wall Motor в новото предприятие ще бъде за близо 500 млн. евро. Целта е в завода да се произвеждат всички модели от бранда Haval, като работата на завода ще стартира през 2017 г. Предвиденият годишен обем от 150 000 бройки трябва да бъде достигнат през 2020 г.

Китайската компания обещава да създаде 2500 работни места. Работата по строителството на завода ще стартира още в началото на май. Предприятието няма да отговаря само за финалното сглобяване на колите, в него ще се произвеждат над 60% от необходимите компоненти.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
"След като имаме китайски компютри, телефони, и всякаква друга техника..."Те не са китайски, просто се сглобяват и опаковат в Китай.Колите са много по-големи и не си заслужава да се мъкнат от Китай.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24, коя година е при теб, 2005-та ли? :D
20
3
 
2
 
! Отговори
радио Ереван преди 9 години
Е, по-добре е да минеш от Мерцедес на Ролс Ройс, отколкото от Голф на Грейтуол!
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеална симбиоза - едните правят пълни ***, спрямо останалите производители в кажи-речи целия свят, а другите толкова обедняха, че и това трудно ще си купят, а за хубаво да не говорим..
18
4
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
по-добре Голф на старо отколкото чисто нов китайски джип--Разбрахме те веднага - по-добре беден, отколкото богат! Е, не всички сме съгласни с тебе и искаме чисто нови коли, пък били и китайски. След като имаме китайски компютри, телефони, и всякаква друга техника, какъв е проблема?
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоКарам служебна такава от около година, и мога да ти кажа че е пълне ***, тропа треска навсякъде, а няма и 50 хил км, преди това карах Дачия около 4-5 години, като съм и минал към 260 хил безпроблемни километра, 100 пъти по-качествена кола е
16
9
 
5
 
! Отговори
и по-лошо иде преди 9 години
Да минеш от Ауди на Грейтуол докато дори българите-последни-бедняци-в-ЕС минават от Дачия на ФВ... падението на една "велика" държава...
15
1
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
При 5 години пълна гаранция или 100 000 км пробег какво значение има дали е китайска, българска или даже ***. Голфа може да е много добър, но като гледам закъсалите по улиците коли и тези дето ги бутат по кръстовищата са предимто Голф-ове.до Васо 14Те, ако можеха да минат преглед там, хората вероятно нямаше да ги изхвърлят и нашите да ги изкупят на цени като за скраб.
14
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо8 Ами то това е идеята-караш и като почне да се скапва,хвърляш и купуваш нова!И аз бях противник на тая система-ама на,живота ме опроверга!Едно време всички Мерцедеси ставаха милионници,ама сега всички искат постоянно нови модели с всякакви изгъзици вътре и резултатът е налице-малък живот и ниска надеждност!Дори при водещите производители....
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоу , "експертите" , да не бъркате Китай с Япония или Южна Корея?
12
3
 
14
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Колите ни втора употреба от Европа, ако минават европейски технически преглед, улиците на София ще са пусти като 1950г. От време на време някоя Победа с другари от ЦК.
11
4
 
22
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Не се напълни България с нови китайски коли щото е пълна с бръкми от Европа, втора, трета, четвърта употреба. Нямаме джоб за ново, дори и китайско. В Русия ще си ги купуват като топъл хляб със сиренце от Македония. Щото там няма вече и бг сиренце, а нашите производители реват за компенсации. Рев ще има и от много други. Но не от тия дето фъркат с Фалкона и пият 12г уиски. Зер, додето са тичали подир козите бабите им все това са пили.
10
4
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ха познайте какво и е на Баба Меркел сега!Ако Русия спре вноса на немски коли,колко ли работни места ще фирясат?Китаеца където влезе-не мож го изгони!
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В света има два вида коли - немски и всички останали.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбонамери ми китайска кола, която да е изкарала 200 хил км и да не е тотална гробница, това е пълен ***, ама като се има предвид проблемите пред Русия, явно през следващите 5-6 години само такива евтини ковчези ще се продават
7
6
 
11
 
! Отговори
Ха преди 9 години
Браво на Китайците. Време е да бъдат спрени англо-саксонските вируси които без да жертва от която да смучат не могат да съществуват.
6
6
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Хората строят завод за проидводство на коли, не цех за сглобяване на коли, което е нещо доста по-различно. Пък и цената им ще е 3-4 пъги по ниска от аналогичните западни модели така, че има по-голяма вероятност да се продават.Между другото, китайската рейтингова агенция дава висок рейтинг на Русия и я препоръчва като място за инвестиции, за разлика от САЩ например.
5
4
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименДа не живееш още в 90-те!?Отдавна мина времето,когато Голфовете изкарваха по 500хил км!На 300 хил са вече развалини(като двигател и електроника)!А китайците си правят по 200-250хил от нови,което е напълно достатъчно за повечето хора.Кой иска да прави тежки и скъпи ремонти вече?Това не е едно време-с 1000лв ремонт да караш още 100хил.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на китайците!Как е тръгвало до 10г. ще си върнат изгубените територии от 16-17 век!Давайте китайците!Вие поне не сте толкова агресивни и човек може да се разбере с вас!А ватника с неговия имперски манталитет трябва да изчезне от лицето на Земята!
3
4
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Карайте си трошките, никой не ви спира...