Най-скъпата автомобилна марка отново е Toyota

Компанията изпревари BMW и Mercedes в класацията BrandZ Top 100 (обновено)
28 май 2015 11:47,
47
Най-скъпата автомобилна марка отново е Toyota
Серийният водороден автомобил на Toyota - Mirai. Снимка: Toyota

Японският автомобилен гигант Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света, става ясно от публикуваната днес ежегодна класация BrandZ Top 100.

Подреждането, съставено от американска консултантска компания Millward Brown, оценява японската марка на 28,9 милиарда долара, което я извежда пред конкурентите от BMW и Mercedes, оценени съответно на 26,3 млрд долара и 21,7 млрд долара.

В топ 10 на най-скъпите автомобилни марки през тази година попадат още Honda, Ford, Nissan, Audi, Volkswagen, Land Rover и Lexus.

От Millward Brown посочват, че повечето автомобилни компании в топ 10 са увеличили стойността си спрямо предходната година. Колкото до Toyota, тя печели отличието за осми път в класацията, която се провежда от 2006 година насам.

"Това е единственото изследване в света, което измерва репутацията на компаниите, базирайки се на проучвания, проведени сред над два милиона потребители от цял свят", споделят от Millward Brown. И поясняват, че за лидерската позиция на Toyota роля са изиграли редица фактори, сред които първото място по продажби в света и серийната водородна кола, която японската марка вече пусна на пазара.

Пълната класация вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидним не съди за другите по себе си пич.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз карам Лексус, а приятеля ми има БМВ GT3. Не е лошо. просторно е, голямо е, но комфорта в Лексуса е много по-голям.
8
5
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
До 9какво по точно работиш в "автоиндустрията" ?Изчукваш ламарини или правиш километражи в Джонсъна за ВАГ и имплементираш на Ц ниско ниво с поинтери към функции емулирате виртуалност в структури представяйки си че са класове или ня някакъв още по извратен език на французите?Всъщност не е важното е каде работиш а какви са ти доходите
7
3
 
4
 
! Отговори
do 7 преди 8 години
Като човек работещ в автоиндустрията мога да ти кажа, че си страшно ама страшно заблуден! Всичко се диктува от целта, каква кола искаш да произведеш и за каква аудитория. И не забравяй, че всичко струва пари. Качеството струва пари и то много повече пари от един Мерцедес! Японки, корейки, дрън дрън. Хора като теб трябва да проумеят какво се крие зад едно производство и колко струва в действителност една кола и как и се формира цената изобщо!
6
10
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
дам, *** на Марс може да отиде ама само на приказки колко е велик по форумите, ама реалноста дори не може да си позволи да живее в Западна Европа където аз съм живял камо ли тук в Сидни да живее хахахГаня винаги ще бъде в гетото Балканско но по форумите и на Марс ходи затова ще му пратя поздрави от Сидни
5
8
 
2
 
! Отговори
Любител преди 8 години
Най добрите автомобили са японските, плътно зад тях са корейците . Мисля че до 5 години корейските марки ще изпреварят японците по качество .
4
1
 
4
 
! Отговори
zlatko преди 8 години
Sidni shte kajesh li kakva e toyotata i na kolko km e? Az ti vqrvam. Ama vse pak 5 godini po 20000 km sa 100000 km. Nikoq kola ne dava problemi za tolkova malko. Samo na VAG boklucite.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте го яли тоз Сидниту бре! Той толкова си може чиляка. Като е в Сидни пък големи яйца. Бай *** си е все същи и на Марс да иде. :)))
2
13
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
нямам Сивик и никога не съм бил фен на хонда. Ако си заинтересован заповядай в Сидни да се пазариш за тойотата но първо ми покажи че имаш парите за да не ми губиш времето
1
19
 
5
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
аз карам Тойота средния клас от $30 000 и съм доволен много въпреки че стана на 5 години не бързам да я сменям защото няма нито 1 дефект, затова съм я пуснал на висока цена защото не бързам да се отърва от неяВ европа карах Волво но сега не бих си купил Волво защото имат само 2 магазина в Сидни, а Тойота има магазин в квартала ми малко преди Мосман на Милитари Роуд