Volkswagen призна: 3.0 TDI също е манипулиран

Компенсации за европейските клиенти обаче няма да има
23 ное 2015 13:30,
21
Volkswagen призна: 3.0 TDI също е манипулиран
Снимка: Volkswagen

Устройство за манипулиране на данните за вредните емисии е поставяно и на двигателя 3.0 TDI, призна Volkswagen of America. Американското подразделение на германския концерн обяви, че засегнатите в САЩ автомобили са най-малко 85 000.

Въпросният дизелов двигател се поставя на модели на Audi, Porsche и Volkswagen, като само преди месец Американската федерална агенция за защита на околната среда обяви, че е открила нередности и в този агрегат. Тогава от Volkswagen AG отрекоха информацията, но сега я потвърждават в официално съобщение.

Става ясно, че използваното при 3.0 TDI V6 устройство е различно от това, което е поставяно при 4-цилиндровите дизелови мотори от семейството EA189 - 1.2 TDI, 1.6 TDI, 2.0 TDI.

Към момента липсва допълнителна информация, не се съобщава нищо и за моделите с двигателя 3.0 TDI V6, които са продадени в Европа.

От Volkswagen обаче обявиха официално пред Automotive News Europe, че за клиентите със засегнати коли в Европа не се предвиждат бонуси. На американките си клиенти концернът предостави пакет "Добра воля", включващ предплатена карта с 500 долара, карта за безплатно обслужване на стойност 500 долара и 24-часова безплатна пътна помощ за срок от 3 години.

В Европа Volkswagen Group ще поеме разликата в данъците на засегнатите автомобили.

Още по темата четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито! Собствениците от Европа ще получат фафла Боровец от ФауВе.Американците си гледат интереса, а ние ядеме доматите с колците :(
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия ще се окаже не спасител а ликвидатор на Европа. Няма друга държава, която толкова да настоява да се приемат бежанци начело с дъртата крава меркел, която щяла да ги интегрира и най-много да лобират за канцерогенните дизели.
9
3
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
С какво "вредния газ" от ФВ е по-различен от тоя на Мерседецс, Рено, фиат, тировете или други?! Какво си се хванал за дишането?!Както казах, тотално неадекватно коментираш.Зора е, че не могат да си вземат парите във вид на данъци. С или без тея устройства, колите нямаше да пушат по-различно, само резултатите на хартия, разбирай еко-данъците които щяха да се дължат щяха да са други.
8
9
 
1
 
! Отговори
Бай Тошо преди 8 години
Абе лицемерчета защо карате сто годишни коли които замърсяват колкото стар дизелов икарус, а ревете за компенсации на чисто нови двигатели на VW. Немските коли са най-добрите, каквото и да пишат.
7
5
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Че ФВ да не са единствените, дето произвеждат дизелови коли!? Да не говорим камиони, трактори и прочие. А специално САЩ и замърсяване са като дyпe и ***.А прегрешението на ФВ, е единствено, че обявената степен на замърсяване е по-ниска от реалната, но все още отлкова, колкото и на другите. Т.е. единствения ощетен е държавата, че не си прибира парите от "екоданъка".Т.е. абсолютно неадекватен комнтар си извадил
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
остана ли мотор дето не е манипулиран?!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пакет "добра воля" за клиентите?!?!Не виждам с какво са ощетени клиентите. ФВ са им продавали коли, за които са плащали по-нисък данък. Фактически колите замърсяват колкото и останалите, но вървят повече.А при американските наглеци - всичко се движи около парите и как да съсият Европа и света.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете ги с 50% намаление тогава ! Ние в *** цепим дърва за огрев ,че някви промила над нормата ще ни дойдат като планински въздух.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от тая ракия брат не илюминати ами млечният път ще видиш
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това е удар на ФАЩ върху икономиката на Германия! К.раварите да си видят собствените псевдо-автомобили какви *** са!!!
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
iluminati madonite kroiha mrasna igra