Готова е! Новата руска лимузина на Путин

В направата на автомобила са участвали инженери на Porsche
15 дек 2015 13:07, Красимир Ангелов
94
Готова е! Новата руска лимузина на Путин
Снимка: AutoMedia.bg

Първият екземпляр на новата лимузина, предназначена за руския президент Владимир Путин, вече е готов и ще бъде показан на специално събитие в близките дни, съобщава изданието "Carexpo".

Луксозният автомобил е изцяло руско производство и е част от проекта "Кортеж", който правителството на страната финансира. Според информациите в основата на лимузината е чужд модел, чието име не се разкрива, но пък почти всички агрегати са руски и са създадени специално за това возило.

В разработката на автомобилите от проекта "Кортеж" е била включена и компанията Porsche Engeeniring. Самата лимузина ще бъде задвижвана от двигател с обем между 6,0 и 6,6 литра, развиващ 800 к.с. За останалите машини – представителен седан, всъдеход и микробус, са предвидени турбомотори с по-малък обем.

Седанът и всъдеходът ще бъдат пуснати в серийно производство и ще могат да бъдат закупени и от частни лица. Планираният обем е 5000 единици годишно, като при съответния интерес той може да нарасне до 20 000. За всъдехода вече е известно, че ще се произвежда в завода на компанията УАЗ.

Очаква се автомобилите от цялата гама да се продават под марката "Мономах", която наскоро бе патентована от НАМИ – научно-изследователския автомобилен институт в Москва, на който бе възложен проекта "Кортеж".

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
11
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До АнонименЯпония ще стигне до Москва по-бързо от Германия ако започнат война с технологичното джудже русия.
49
6
 
11
 
! Отговори
Блядко преди 8 години
Нещата които произвеждат Швейцария и Германия са с качество, което русия никога няма да достигне.Германия е икономически и технологичен гигант а русия е една бензиностанция, която и цените не можа да си определя сама.А и компютри и самолети има кой да произвежда и този някой не е русия.45 години бяхме длъжни да храним руските пияници като им продаваме селскостопанската продукция под себестойност.Именно поради тази прична и България е фалирал 3 пъти за 15 години под руко иго.
48
6
 
5
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До АнонименА бе, 1 евро като е два лева вързано стабилно, защо така сте затънали и се давите и гълтате мизерия в евроатлантическата кочинка. а?В евроатлантическата кочинка си ни е много добре.И още по-добре ще стане ако се отървем от газовите доставки на братска русия.Ако купуваме от друго място пък и петролни продукти още по-хубаво ще стане.Все пак всяка година от България изтичат 20 000 000 000лв в посока русия.Писна ми русия да ограбва Родината.Смерть России!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товариш Путин ще влиза през задния калник в тази кола !??? А може би "Порше" са се съобразили с размерите му ???
46
2
 
5
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До АнонименА колко е една японска йена?Сега Япония с русия ли ще сравняваме?И сигурно ще ми обясниш че русия притежава 40% от земните блага пък Япония 0,4%?Слушали сме ги тези работи бе другарю.Ако не виждаш разликата между русия и Япония аз не мога да ти помогна.Има си специалисти за тази работа.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личи си че пиян руснак е правил тази "кола" !!! Пак ви казвам - ВИЖТЕ ДРЪЖКАТА НА ЗАДНАТА ВРАТА И КАЖЕТЕ ТЯ КАКВО ОТВАРЯ ????
44
3
 
4
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Не мине седмица и руснаците показват нова кола. Проблемът изглежда е, че не могат да произведат повече от една бройка от модел.
43
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Ох, ах, прекрасно, невероятно, само руснаците могат да направят такава красавица, достойна е за Вова Човека от народа
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46От 70 години чакаме Русия да започне да произвежда всичко сама ама все не започва.Все чакаме да минат няколко години уж и работата да е готова ама е на, че нищо не става.70% от спирта за водка консумирана в Русия се прави в Турция.Защо и спирт за водка не си произвежда велика Русия?
41
2
 
3
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Много разбирачи се извъдиха, ама не мога да разбера защо оплакват руснаците. Идеята е, по-голяма част от бюджетните разходи да остават в държавата и местните производители да имат някаква работа. И това е достойно за уважение у дин държавен ръководител, за разлика от наште **** дето само гледат екстрите на бмв-то купено от нашите данъци.
40
2
 
3
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До Анонимен 36Да сте живи и здрави братя злобни и гладни българи!Не лай!Една рубла е 2 стотинки.
39
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдателни ли сте? преди 8 години
Вижте дръжката на задната врата и отговорете на въпроса - тя вратата ли отваря или калника ?
38
3
 
7
 
! Отговори
руски хайван преди 8 години
Президентът Владимир Путин подписа закон, позволяващ на Русия да отхвърля решения на международни съдилища, включително на Европейския съд за правата на човека.Законът дава правото на Конституционния съд на Русия да не приема решения на чужди съдилища, ако те противоречат на конституцията, съобщават руските медии.Честито на крепостните селяни..ха..ха
37
2
 
3
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
До Анонимен 9До sostinте и руските ракети бяха ужким само на картинка, ама....Ами наужким са де, няли израелците им таковаха мамата.Явно не са знаели, че С-300 са неунищожими и над тях нищо не може да прехвръкне.Прочети още на: dnes.bg/cars/2015/12/15/gotova-e-novata-ruska-limuzina-na-putin.286647,2
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е най-богатата страна и има ресурс и потенциал да си проузвежда всичко сама. Скоро и това ще стане ако санкциите и ниската цена на петрола се задържат още няколко години.
35
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
OMG ! Тежи живеят в някаква илюзия. Вече дори не е смешно....
34
3
 
8
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Къде сте ми сложили дръжката на задната врата бе?
33
2
 
5
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
Изобщо не прилича на Ролс Ройс Фантом и инженерите на Порше са ходили на стаж в Русия да гледат как се прави, не че някой им е давал да пипат нещо, ако сте е разбрали обратното.
32
5
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Гума *** плешивото джудже! :D
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се продава само в Корекома и то с дясна дирекция :)