Готова е! Новата руска лимузина на Путин

В направата на автомобила са участвали инженери на Porsche
15 дек 2015 13:07, Красимир Ангелов
94
Готова е! Новата руска лимузина на Путин
Снимка: AutoMedia.bg

Първият екземпляр на новата лимузина, предназначена за руския президент Владимир Путин, вече е готов и ще бъде показан на специално събитие в близките дни, съобщава изданието "Carexpo".

Луксозният автомобил е изцяло руско производство и е част от проекта "Кортеж", който правителството на страната финансира. Според информациите в основата на лимузината е чужд модел, чието име не се разкрива, но пък почти всички агрегати са руски и са създадени специално за това возило.

В разработката на автомобилите от проекта "Кортеж" е била включена и компанията Porsche Engeeniring. Самата лимузина ще бъде задвижвана от двигател с обем между 6,0 и 6,6 литра, развиващ 800 к.с. За останалите машини – представителен седан, всъдеход и микробус, са предвидени турбомотори с по-малък обем.

Седанът и всъдеходът ще бъдат пуснати в серийно производство и ще могат да бъдат закупени и от частни лица. Планираният обем е 5000 единици годишно, като при съответния интерес той може да нарасне до 20 000. За всъдехода вече е известно, че ще се произвежда в завода на компанията УАЗ.

Очаква се автомобилите от цялата гама да се продават под марката "Мономах", която наскоро бе патентована от НАМИ – научно-изследователския автомобилен институт в Москва, на който бе възложен проекта "Кортеж".

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
8
 
! Отговори
питанкович преди 8 години
Защо двигателят е на загубила 2-рата световна война държава? Победителите не могат ли да измислят един свой двигател?
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да се мери с колата на Бойко ! Той си я поръча със шнорхел, та като минава тайно, тайно по дъното на Перловската река, и иска никой да не го види, да може да диша ! Путин ряпа да яде !!! Даже миналата седмица я изпробва в езерото Ариана !!!
8
9
 
5
 
! Отговори
hahahahahahaha преди 8 години
hahahahahahahah izcqlo ruska - porshe injenering - hahahaahahahahahahhahahaedna kola ne mogat da napraqt sami hahahahaha kva kola te toster ne mogat da napravqt ahhahaahhaah
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще е готов и мавзолея ?
6
7
 
12
 
! Отговори
мухахахахаа преди 8 години
Според информациите в основата на лимузината е чужд модел, чието име не се разкрива, но пък почти всички агрегати са руски и са създадени специално за това возило..............Сега очаквам да прочета:"В основата на новия руски изтребител е Ф-16 но антената и колесника са изцяло руско производство" Бах ти и смеха.
5
4
 
10
 
! Отговори
Видя ли бе Бойко ! преди 8 години
А наш Бойко всеки месец ходи в Бавария да се моли да кръстят тамошното БМВ на БМБ ??? И им вика - така трябва да се казва, защото само АЗ ви копувам бронираните БМВ-та ! Никой друг !!!
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички цивилизовани страни имат дългове. Гордостта на колхозника е че няма дълг, беден но честен !
3
15
 
5
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Толкова е готова , че се вижда само рисунчица :)))) палячовци
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквато държавата такава и лимузината - смесица между менте,копие и реплика.....блатньй колхоз
1
5
 
7
 
! Отговори
Баданк преди 8 години
Като е готово, що не дадете снимки? Смешковци.