Представиха руския убиец на Smart-ове

Цените на Mirrow Provocator започват от 4000 евро
17 май 2016 11:30,
51
Представиха руския убиец на Smart-ове
Снимка: Mirrow

Руският производител Mirrowcars ще представи по време на автосалона в Париж през есента концептуален четириместен автомобил с размерите на SmartForTwo и напълно иновационна схема за достъп на пътниците до салона.

При Mirrow Provocator, както се казва автомобилът, стандартните странични врати са заменени с отварящи се един срещу друг отвори, които са разположени високо над земята. Задните врати са аварийни и се използват единствено, когато спешно се наложи да се напусне купето. Влизането в него се осъществява от задната част, където има отвор с височина 170 см.

Според авторите на проекта, подобно разположение увеличава вместителността на салона, като свободното пространство при предните седалки е съпоставимо с това на Mercedes-Benz E-Class. Самата конструкция е достатъчно здрава, като в нея са внедрени допълнителни защитни елементи.

Около 50% от каросерията на сити-кара е направена от преработени полимери, които са по-леки, но същевременно по-ефективно поемат удар и разпределят енергията от него. Дължината на Mirrow Provocator е 2695 мм, височината – 2045 мм, а широчината – 1890 мм.

За автомобила са предвидени 4 типа силови агретата. Два от тях са стандартни – бензинови и дизелови мотори с обем до 1,5 литра. Ще има още хибриден вариант, както и напълно електрическа версия. Модификациите със стандартни двигатели ще бъдат с предно предаване, като агрегатът ще е поставен в отсека между шофьора и пътника до него.

От руския производител твърдят, че бензиновата версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди, а максималната скорост ще е 140 км/ч. Хибридната и електрическата версия ще бъдат с разположени под пода батерии, като вторият вариант ще може да измине около 350-400 км. с едно зареждане.

В момента в Mirrowcars работят върху прототипи на модела и търсят инвеститори, за да може той да се появи на пазара най-късно до 2 години. Предвиждат се няколко версии на колата, като една от тях ще бъде „плажна” – без покрив и странични прозорци. Ще има и бизнес-версия с удължена със 70 см. каросерия.

От компанията твърдят, че базовата версия на автомобила им ще бъде 3500 – 4500 евро, което ще му позволи да се наложи над всичките си конкуренти на пазара и най-вече над SmartForTwo.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: SmartавтомобилиMirrow Provocator
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Това от чертожната дъска ли е снимано...??!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са нарисували дръжки на вратите. Нищо. Така е по-сигурно, може някой генерал да си появи...
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Найс, а! Браво!
38
1
 
1
 
! Отговори
До Компетентен преди 7 години
Им.потентен, имаш компютър, влез в руски сайтове и виж и телевизорите, и пералните, и ай-фоните! Смешнико, това че у нас няма руски стоки, не значи, че не произвеждат! Всъщност има - най-добрата водка в света, часовници от висока класа "Буран", "Слава", "Авиаторские", "Победа". Даваш хилядарка и е твой до живот! Новите им машинки от Петрозаводск са по-добри от тезе от класа "Брейтлинг". Можеш да пиеш разтворима цикория с жен-шен или боровинки, а ловните им пушки стрелят добре и са за малко пари.
37
3
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
До чичо ТиквичкаEee ama topli ushanka i vatenka lesno ne se zabravyat! Celi 45 godini sa tova!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за всички ли пътници има отвори в пода на колата, където да си пуснат краката за да бутат колата?
35
0
 
9
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Това руско чудо е по-голямо отвътре отколкото отвън.
34
4
 
14
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Велики, велики руснаци. За съжаление могат да произведат от всичко максимум по един концепт, а да настроиш конвейер е съвсем друга работа.
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиец на Смарт? По-скоро поредния самоубиец от Русия.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е свръхдържава е мишоци.Ще видите вие сега като си асфалтира улиците.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая табуретка за ритници става
30
8
 
15
 
! Отговори
Компетентен преди 7 години
И аз искам да ни покажеш нещо руско конкурентно на западни стоки.Я пералня, я телевизор, телефон, велосипед........хайде да не е цял велосипед, велосипедна гума да е.
29
4
 
8
 
! Отговори
Предположение преди 7 години
До 11. Ладата е почти готова. Мислят как да направят боята ,да не се вижда на пазара.Така ще имат достоверно обяснение защо я няма.Русия е велика...!
28
2
 
7
 
! Отговори
Носталгия по соца преди 7 години
До ПсиходиспансерРуската *** е номер едно, нея я изпусна
27
13
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Боже-е-, боже-е-е...Това кубче на картинката е само блясък в очете на рашките , без никакъв шанс да се роди изобщо , камо ли да бъде убиец на Смарт.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слепият няма как да види.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Дай да видим пример все пак :)
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28, и да ти дадем примери, ти нищо от тях не си виждал и ползвал.Защото у нас винаги е имало монопол. Преди - източен. Сега - западен.Монопол на всичко - на стоки, на мислене, на дупене и на посока на метаните.
23
11
 
16
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Бихте ли ми дали пример за конкурентен на световния пазар руски продукт, без калашници, нефт, водка и хайвер. Благодаря ;)
22
12
 
13
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 7 години
Изумителна е скоростта, с която феновете на руската техническа мисъл цъкат минуси на всеки не величаещ нея (руската техническа мисъл) коментар .....