СССР - Клубът на соц колите в САЩ

Състоя се първата среща на Classic Car Club of Pacific
15 юни 2016 21:53,
13
СССР - Клубът на соц колите в САЩ
Снимка: Instagram

В началото на юни се състоя първата среща на собствениците на социалистически автомобили в САЩ. Местният клуб, създаден преди едва няколко месеца носи името Classic Car Club of Pacific, или накратко CCCP.

Във въпросния клуб членуват собственици на такива машини от щатовете Вашингтон и Орегон. Самото събитие се състоя на брега на Тихия океан, като в него се включиха десетки коли.

"Старите американски коли определено привличат вниманието по пътищата на Европа и Русия. Същото е със социалистическите автомобили в САЩ", споделя един от участниците пред изданието auto.mail, което отрази срещата.

От информацията става ясно, че повечето от старите руски автомобили в САЩ са внесени от страни от Европа, тъй като така се спестяват редица такси, мита и главоболия. Повечето от машините са на възраст над 25 години, но въпреки това изглеждат като нови.

"Такива коли не се използват като ежедневни возила. Караме ги през уикендите и на събития, тъй като частите и поддръжката в Америка са скъпи", казва един от участниците. И уточнява, че повечето от собствениците са хора от бившите социалистически държави, но не липсват и американци.

Всички снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60рznachi sega si 60 godishen dartak
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"уточнява, че повечето от собствениците са хора от бившите социалистически държави,"Свинята /руснака/ и да я извадиш от *** и да я оставиш да живее и в най-луксозния апартамент.... пак си остава ***.
6
1
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"щатовете"... без думи..
5
10
 
13
 
! Отговори
Джукър преди 7 години
Как сте се хванали за гушите все едно колите са руски :). Всичките са ики крадени, или продадени и после с малки промени (към по-зле разбира се) стават руски. Точно както всичко руско - все крадено.
4
4
 
18
 
! Отговори
нн преди 7 години
Ало, какви бяха колите на 1970 год. Помня, а и професионално казвам, Буйк, Ситроен, Мерцедес и всички други, следваха времето си, та и жигулата за времето си беше в крак. Руснаците платиха яко на италиянците , в злато, знаете ли това?
3
27
 
30
 
! Отговори
сър Пичук преди 7 години
Американците си правят майтап с тези руски курници, а чугунените глави се кефят :D :D :D
2
23
 
37
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
Ехеее ши плачите вие за старите руски возила ама ще е късно. Е ги след 25-40 години още движат, а я си купете нова щайга, след 5-8 год. тропа като джагалска каручка. А един електронен блок струва колкото две руски возила!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уау