Lada готви нова трансмисия и система за автопилот

Руският производител ще пусне и двигатели, отговарящи на Евро-6
15 сеп 2016 19:03,
30
Lada готви нова трансмисия и система за автопилот
Върховият модел на Lada - Vesta Signature. Снимка: Ladavesta.net

Най-големият руски производител разкри плановете си за развитие на марката Lada в близко бъдеще. Те бяха оповестени от изпълнителния вицепрезидент на компанията Харалд Грюбел на техническа конференция.

Първата задача пред АвтоВАЗ е създаване на нова автоматична скоростна кутия, която да отговаря на най-съвременните изисквания. Досега моделите на Lada използваха трансмисия Jatco, която по думите на Грюбел вече е остаряла и не отговаря на предпочитанията на клиентите. Новата скоростна кутия ще трябва да се съчетае със система 4х4, защото се оказва, че все повече от съвременните шофьори търсят автомобили с по-висока проходимост.

Освен скоростна кутия в АвтоВАЗ разработват и ново семейство двигатели, които ще отговарят на стандарта Евро-6. Едновременно с тях се работи и върху алтернативни силови агрегати – хибридни и електрически, които трябва да бъдат конкурентоспособни на предлаганите в Европа.

Най-големият руски производител отделя сериозно внимание и на автономните системи за придвижване. В АвтоВАЗ вече са създали комплекс ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), чиято цел е да подпомага водача по време на пътуване. В този комплекс влизат адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движение и др.

„Към момента създаването на автопилот не е сред приоритетите на компанията ни, но ние работим и в тази насока. Проблемът тук е състоянието на пътищата в Русия, което сериозно затруднява създаването на подобна система. На първо време автономните ни автомобили ще се движат само в големите градове, като те ще се появят, когато това стане наложително”, коментира друг от вицепрезидентите на АвтоВАЗ – Андрей Лихачов.

Още за новите модели на Lada - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВладиВлади се римува с бляди. Точно така се пише, а не с "ь", неграмотнико! Виж, оладьи се пише така. Ама ти не знаеш какво е това.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми омръзна - на всеки две седмици излиза "матрял" за продукт на Рено - Нисан с вицепрезидент на компанията на име Харалд Грюбел, с дизайнери от ранга на Стив Матин и една малка глутница крастави кьопеци започват вой. Абе мурджовци, хайде не се дерета толкова, нито ще купите, нито някой ви е опрял нож в гърба да купувате каквото и да е. Доброто е само, че забравихте за огняря и кюмюра и за дупката за манивелата!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хан КрумНе цапай името на великия български хан, ле-ке такова. Излез на улицата и виж колко западни и далекоизточни коли са боядисани в този цвят! Но ти едно си знаеш, едно обичаш, едно ядеш! Немците даже имат поговорка:"Селянинът яде това, което познава".
17
8
 
3
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Даже и миризливците- рубладжии, дето ще ми нацъкат 100 минуса, няма да си купят руска кола. А тези статии за Лада, дето ги пускате всеки месец са все фентъзи, так ведь блядьи?
16
0
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 7 години
AFFFTOPILOTA NA KUUMUUNIZAMA , RAZBI POLOVINATA ZEMNO KALBO !
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Читателю. ти пък недей да си я купуваш. То и никой не те кара. Купувай си произведеното в България. То и статията не е за да направи реклама на автомобила а за да генерира трафик
14
11
 
11
 
! Отговори
читател преди 7 години
В България ще се продават само на изявени участници от русофилския събор - други просто няма да ги вземат.Никой никога не влиза в магазина на Лада в София.
13
6
 
9
 
! Отговори
до пак аз преди 7 години
Много си зле приятел. Скрий се някъде.
12
16
 
16
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Руснаците вече създават хубави, красиви и здрави коли на достъпни цени.
11
14
 
11
 
! Отговори
пак аз преди 7 години
А бе мине не мине седмица две и пускат някаква статийка как видите ли руснаците щели да направят нещо велико .... Не разбрахте ли че тия нямат какво да ядат, последните си рубли хвърлиха в сирия под формата на бомби и сега се чудят какво да правят.До кога ще ни тролствате с измислени новини за една феодална страна с крепостни селяни и измислен император?!?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1Renault-Nissan предлагат XRay в България под името Dacia Stepway.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1Вземи си Дачия Сандеро или Дъстър. Същото е като Xray. Но не е сглобено от руснаци.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че са Рено-Нисан. 'Изобретението' на Автоваз ще бъде да използва техните технологии. Иначе, ако не бяха Рено, руснаците пак водка щяха да измислят.
7
9
 
5
 
! Отговори
123456 преди 7 години
До АнонименЯ да видим сега колко хора ще си купят ЛадаТи къде си виждал българска *** с повече от 2 лева? То верно, че ладите не са скъпи, ама чак толкова без пари не са.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това всичкото Лада ли ще го сътвори или Рено -Нисан
5
2
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Изключително важно е лада да има автопилот.
4
13
 
7
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
Ужас, Лада на автопилот. Тя сега не тръгва, представям си на автопилот.
3
1
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Аз, смятам да взема Xray.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много смешно.
1
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да видим сега колко хора ще си купят Лада Харесвам - значи ще си купя лада, не харесвам- няма. И без да лъжете :)