Mercedes-Benz CLS се превръща в конкурент на Panamera Turbo

Седанът ще получи двигател с мощност от над 600 к.с.
31 окт 2016 13:30, Красимир Ангелов
1
Mercedes-Benz CLS се превръща в конкурент на Panamera Turbo
Снимка: Mercedes-Benz

Слуховете, че Mercedes-Benz готви пускането на 4-местна суперкола, получиха неочаквано развитие. В компанията са решили да попълнят гамата си не с нов напълно нов модел, а с доработката на един от сега съществуващите, съобщава Aito Evolution.

Така в новата суперкола с 4 врати ще се превърна седанът, който в момента е известен като Mercedes-Benz CLS. След смяната на поколенията той вече няма да се предлага със стандартните силови агрегати, а ще бъде достъпен само в една модификация, доработена от подразделението AMG.

Според информациите новата генерация на модела ще бъде изградена на доработената платформа MRE, използвана и при други автомобили на марката. Силовият агрегат обаче ще бъде изграден от нулата, като това ще бъде 6-цилиндров мотор, развиващ мощност от над 600 к.с.

Основният конкурент на седана ще бъде Porsche Panamera във версията Turbo, който разчита на 4,0-литров битурбо V8 с 550 к.с. Автомобилът на Mercedes-Benz ще излезе на пазара през 2019 г., като ще бъде достъпен единствено като седан. Сегашната версия shooting brake (комби) ще отпадне, тъй като тя и в момента не се продава успешно.

Мястото на CLS в гамата на Mercedes-Benz обаче няма да остане празно. Там ще се настани нов модел с името CLE, който в момента се разработва от инженерите на компанията-производител.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Mercedes-Benz CLSPanamera Turbo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло прилича на новата ЛАДА, ако се изключат 200-300 неща