200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
50
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Добре де, как се правят застрахователни фирми в БГ?? Нали говореха, че трябва да има някакъв фонд гаранции?! Значи държавата пуска некви там мароканци, те си взимат парите от застраховките, после фалират (уж случайно) и накрая ощетени са водачите??!! Ами държавата къде е?? Значи излиза, че всеки може за си прави каквото си иска в БГ??!!Мноого нопомня на КТБ 2!!! Ама така е докато управлява 25 годишна мафия, ще е така!!!
39
45
 
2
 
! Отговори
СС преди 5 години
До Анонимен Изобщо не ги съжалявам тия 200+ хиляди дето за да спестят по 5лв са избрали по тънката гражданска в Олимпик. Съжалявам тия, които някой от горните е ударил с колата си и сега не могат да си приберат парите от тарикатите Гърци!
38
49
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
А га ядохте кИфтетата с ниската цена не ревахте, а бяхте тарикати, нали? И сега държавата ли е виновна?
37
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време тиквата и колегите му обикаляха нощем и "застраховаха" с бухалките който не ще доброволно да се "застрахова"!След като натрупаха добър капитал минаха на по горно ниво,създадоха си официални застрахователни компании и си сложиха лобита в НС да измислят начин съвсем законно да дерат кожите на народа с подкрепа от държавата!И вече работата е лесна,задължен си да се натискаш и да им даваш готови пари срещу НИЩО!И тая уж фалиралата компания е на някоя нашенска мутра,вероятно Тиквата и прия
36
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много интересно как ще се движат 200к коли?!?! Ами ще пият една студена вода и ще си направят друга застраховка, при друга компания!! Айде сега и от това национална трагедия да направим...!!!
35
2
 
55
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
До АнонименИха! 200 000 протестиращи пред парламента би била голяма сензация! Ще бие даже и румънците. Ама все от някъде трябва да се почне, нали?
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВтрещенЩе си платиш като поп.А пък ако имаш късмета да бутнеш някого ще те осъдят да платиш щетите.Катаджиите могат та ти спат колата ако те хванат.И можеш да се оплачеш на отец Гарабедян.А за помощ от държавата не чакай , защото просто няма държава.
33
1
 
8
 
! Отговори
жж преди 5 години
До НикиЩо се чудиш, вероятно са предложили най-ниски цени.
32
2
 
15
 
! Отговори
пери преди 5 години
До Втрещензнаеш ли как - като те спрат полицаите и като ти напишат фиш, че нямаш застраховка. И те ще кажат, че не ги интересува, щото, ако стане нещо на пътя, няма кой да ти покрие щетите.Голяма простотия е, ама все ще намерят как да ни изработят.
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално като за Тикволандия - територията населена с най овчото племе.
30
1
 
39
 
! Отговори
Изгорял преди 5 години
Според мен е безумие да си плащаме вече платена застраховка! Призовавам никой да не го прави.Ако се окаже, че искат да пием студена вода-пред парламента и да почваме милите ни избранници с шутове!
29
1
 
31
 
! Отговори
Водач преди 5 години
КХН са тези, които трябва да решат проблема. Ако някой надникне във ведомостта им ще види, че няма заплата под 3000 лв.
28
4
 
36
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
Смятам да си карам с редовно платената от мен застраховка. Ако милите рушветчийчета ми направят проблем ще се срещнем в съда. Да видим там на какво мнение ще е законът.
27
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То КТБ беше фалирана при Орешарски. "Винету" ако имаш предвид Борисов не беше на власт.
26
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е кфн за какво вземат заплати? Да броят жалбите ли! Утре регсистрирам в кипър Шипка иншуранс, правя клон в БГ работя 2 г и като дойдат плащанията затварям дюкяна, пил пил, кой ял ял.... Държавата работи денонощно в частна полза и то безнаказано, само схеми схеми схеми. Кфн да се закрие! Как може при 10 процента пазарен дял да фалираш? Значи да очакваме и останалите с 12 и 15 дял да затворят? Ами при банките как живеят някои от 5 или 3 процента пазарен дял?
25
0
 
14
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Учудващо много народ се е набил при тия ***...И то при наличието на къде, къде по-доказани компании.
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо като гръмна КТБ Винету изтегли милиарди и направи хора които нямаха пари там с другите дето имаха солидарни длъжници.... и забележете ,че големците държаха в КТБ страшни суми.Има един лаф --да го ...ухат бедните !
23
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В черепната кутия на нашите управници няма никой! След като държава със закон ни е задължила да даваме пари на частни дружества, нека поеме своята отговорност. Няма как да се прецакват хората и това да е без последствия. Нали се сещате,че всички прецакани може да излязат пред парламента и да си искат парите.
22
7
 
17
 
! Отговори
куртропович преди 5 години
До ЦиникКаква щяла да бъде реакцията на немец, ако се случи това? Ами пият една студена вода немците... Такава е реакцията им. Същата, каквато ще бъде на тези 200.000 баламурника.
21
1
 
34
 
! Отговори
:):) преди 5 години
поредната гавра с българите след КТБ, пак президента ли ви е виновен....