200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината е, че компанията "Олимпик е в процес на несъстоятелност.--------Обявявянето на фалит днес е често срещана легална форма на измама или пране на пари.А, клиента на дадена фирма или компания не е "застрахован" от подобни измами.Резултата?????Ами клиентите на "Олимпик" ще си платят два пъти!
59
2
 
43
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Няма такава държава, няма толкова задръстен народ.....
58
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забранят офшорките. Компания, която иска да оперира в България да се регистрира в България, а не в Панама, Кипър и т.н.
57
4
 
47
 
! Отговори
Антон преди 5 години
Няма да видите нищо от гаранционния фонд. Просто парите от там са източени да попълват разни дупки в бюджета. Толкова от боковото управление.
56
1
 
12
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Четох, че щом дадена компания е лицензирана в друга страна членка на ЕС /според европейското законодателство/, нейн клон не е длъжен да иска лиценз в друга страна членка. И тъй като "Олимпик" нямал издаден лиценз в България, затова и Гаранционния фонд нямало нищо да гарантира, защото ЗК не е внасяла пари в него, а в кипърски такъв. Сега трябвало кипърския фонд да постанови как трябва да се възстановят платените застрахователни премии и обещетенията по щетите. Май ще пием по една студена вода!
55
2
 
54
 
! Отговори
Адолф преди 5 години
Изчакаха народа да замине по почивки и почти тихомълком сервираха това баш в разгара на сезона, в типичен стил, всеки път едно и също...
54
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плащайте още фалшиви застраховки, фалшиви винетки и фалшиви тол такси.
53
2
 
46
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всеки ден видими резултати
52
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че е време нашата мафиотска държава да започне да ни граби по домовете. Ей така, на случаен принцип. Може да създаде отряди от мутри (това е единствената позиция, за която тук няма да има недостиг на кадри) и с някакви карти или значки да нахлуват в къщите и апартаментите и да грабят каквото намерят.Защото иначе е излишно сложно и заобиколно.Да го направим пряко и ефективно!
51
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не 2, над 14 милиона са внесли "Олимпик" в Гаранционния фонд. Но сега от там отказват да изплащат щетите.
50
0
 
30
 
! Отговори
SS преди 5 години
А защо Гаранционен фонд прибира 10-те лева които си ги плащате Вие в полицата а когато стана проблем неможело да ги плати?Нали плащате 10 лева гаранзионен фонд към всяка полица.200 000 x 10 са си 2 мильона.
49
1
 
50
 
! Отговори
Гербав темерут преди 5 години
Естествено фалита на 'Олимпик' налага да се увеличи цената на полицата 'ГО' за останалите водачи с поне 25% - за да има кинти за вожда ('За къде без кинти'). Ще се разберем с КФН. Те може да не проверяват никого, ама пък изпълняват поръчките много бързо. Цена нямат де се вика...
48
0
 
63
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Докато мафията ни управлява ще е така! Всички знаете, че наред са пенсионните фондове! Да са ви честити, червени, сини, бели и зелени + винету! Пак им дайте властта!
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора вие на сте ли чували, че от грък пари не можеш да вземеш.Дето има един виц.Де се е чуло и видяло евреин да върви по улицата и от джобовете му да падат пари.А след него да върви грък да ги събира и да му ги връща?
46
0
 
33
 
! Отговори
До Кривондел преди 5 години
Не точно. 1.Когато застрахователна компания оперира на българския пазар е логично да минава през регулации за България. Имаш КФН, икономическа полиция НАП и т.н. които си получават заплатите. Да си свършат работата.2. Дори и да пренебрегнем 1 - остава ситуацията при ПТП със автомобил застрахован в 'Олимпик'. Тогава опцията на ударения макар да не е бил 'тарикат' както ти казваш е да пише писмо до арменския поп. Или как?КФН са за оставки. Те са още от КТБ де...
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам 3 коли и ползвам "Амарант" за застрахователен брокер. Сега едната ми се оказва в "Олимпик". Изобщо не съм избирал нищо за никакви 5 лева по-малко, просто не съм се задълбочавал, защото винаги досега е било все едно.
44
0
 
31
 
! Отговори
Шишарката 90 година преди 5 години
Пирамидии..фараонии!И балъции за мильонии,,!Човека взе паритее,,казаа чакай малкооо,,!И излитна за Америикааа :-) :-) :-)
43
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ние сме виновни, че сме платили малко по-ниска цена, а държавата, чрез хилядите си комисии, надзори и всякакви служби не е? Заради сънародници с такова мислене вече съвсем не е възможно да се живее в тая държава. Наистина терминалите ни зоват.
42
8
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
Евтина гражданска от сигурно място.............нали се сещате ;)
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правете си изводите какво се случва с банките!Има няколко които са собственост на мутри подобно на Аркус С. на Митьо Очите!