"Калашников", но не АК-47, а електромобил – за "гражданския" пазар

Оръжейният концерн представи модел на ток, както и хибридно бъги
23 авг 2018 21:03, Красимир Ангелов
50

Снимка: kalashnikov.media

Концернът "Калашников" използва изложението Армия-2018, което се провежда в Москва, за да покаже своите разработки не само при оръжията, но и при автомобилите. Производителят на легендарния автомат явно гледа към бъдещето, тъй като залага на електрическо задвижване.

Първата машина е малък електромобил – UV-4, чийто размери са дължина 3440 мм, широчината – 1530 мм и височина – 1730 мм. Теглото на електромобила е 650 кг., като той е предназначен не само за специални клужби, но и за "гражданския" пазар.

Машината донякъде напомня на Renault Twizy, като задвижването е поверено на електромотор с мощност 68 к.с., който се зарежда от литиево-желязна-фосфатна батерия. Електромобилът може да развива максимална скорост от 80 км/ч, а пробегът му с едно зареждане е 150 км.

Втората машина на "Калашников" е бъги със задвижване на четирите колела, което е предназначена за нуждите на армията. Автомобилът се казва OV-2, като разчита на хибридно задвижване и може да вози до 4 човека, в това число и шофьор.

Задната ос на машината се задвижва от двигател с вътрешното горене и мощност 57 к.с., а предната – с електромотор със 75 к.с.

Военния всъдеход е получил пружинно окачваве с хидравлични амортисьори. Размерите му са по-малки от тези на UV-4 – дължината е 2900 мм, широчината – 1800 мм, а височината – 1500 мм.

Концернът е готов и с електрически мотоциклет – SM1, който също е разработен по поръчка на Министерството на отбраната на Русия. Машината развива до 90 км/ч, като с едно зареждане изминава 150 км. Задвижването става с помощта на мотор с постоянен ток от литиево-йонна батерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
SELJANIN преди 5 години
Nie u Lom pravehme electrocari predi 40 godini . . .
23
4
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
А тракторист наш, капитан Литвинов,Взглянул на карту и включил форсаж,Спокойно отбомбился над ПекиномИ заложил на родину вираж.Он над Амуром выключил реактор,Чтоб не пугать родных овец и коз.Пронсся в небе наш советский тракторНа дозаправку в свой родной колхоз.И, если враг опять предпримет меры,Чтоб помешать собрать нам урожай,Приказом Агропром СССР-аУ нас на поле вылетит комбайн(С вертикальным взлтом).
22
3
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Нидей разваля хубавото стихотворение:СОВЕТСКИЙ МИРНЫЙ ТРАКТОРЯ расскажу о вопиющем факте:На берегах Амура, средь полейПопался наш простой советский тракторВ прицел шести китайских батарей.Ударил залп, снаряды полетели,Но тракторист был парень с головой:Он жмт педаль - и вот не видно целиВ поставленной завесе дымовой.А трактор взмыл над милой стороноюИ в тот же миг агрессору в ответ,Чтоб постергся нас пугать войноюУдарил залп тактических ракет.А тракторист наш, капитан Литвинов
21
7
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ха на бас че това са някакви прототипи сделани в някой ръждясал цех.Такива и ще си останатЗа този мотор бях чел и преди година.Още ли не го произвежда серийно
20
2
 
6
 
! Отговори
БЕзопасни фарове преди 5 години
КАлашников от Брегович и от НЛО София са НАЙ ДОБРите..
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Ако ти е жал за,децата намали малко годините че инъче всичките ще ги избия. :)
18
9
 
19
 
! Отговори
ined преди 5 години
Толква са грозни, че могат да кандидатстват за Гинес
17
13
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Издялано в России................
16
8
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
...никъде не пише колко струва монтирането на теглича за прицепа с акумулаторите.
15
9
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ergen4evто тва добре, ама инсталацията му е от али експрес и общата и себестойност е оценена на малко под 500 долара, а "перспективният" електродвигател е ревърс инжинеринг на мотор на сегуей. предполагам ще ти се наложи да го регистрираш като "недвижима собственост"
14
3
 
4
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
веднага правя бартер за москвича дори транспорта ще си платя
13
8
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
отворете руския печат и вижте коментарите на запознати за новия боен робот, армейски екзоскепет (пасивен) и електромобил, дето е събран в купето на иж412 комби. и това, е трета година, в която концерна калашников минава с тия "нововъведения", както се оказва.
12
2
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Коридор номер едно ОТНОВО!
11
2
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
На тази кола ако и инсталират една голямо калибрена картечница или оръдие.ще има голямо търсене!?
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако руснаците бяха пуснали в производство само половината от нещата, които са представяли като бутафорни макети по изложенията, щяха да минават и за почти технологична нация.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без врати, много подходящ за тропическия руски климат.
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше една руска машина,подобие на кола,дори и забравих името.Използвахме я по времето на поземлената реформа.Беше модифицирана от военна машина за пренасяне на снаряди за далекобойни оръдия(хвърлящи до 120 км).Пълна семенна торбичка ви казвам.Не ща никаква техника от Русия.Не могат.
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на контейнер за отпaдъци с колела.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига коли и танкове за военни цели. Пилеете и малкото си пари. Правете автономни машини за всякякви условия, да могат да изпълняват различни задачи в реални условия. Вече могат да разпознават образи и звуци, трябва и да се придвижват по суша, въздух, вода и под вода. Това са оръжията на бъдещето, те ще изпълняват мисии в населени места. Наричайте ги дронове и каквото щете, но умните машини са бъдещето - и на армията, и на индуустрията, дори и в бита.
5
11
 
11
 
! Отговори
Дедо Пич преди 5 години
Грозноватички са!