Таксиджийски драми: Стоянките им куци, тарифите им – малки!

Подготвят протест в столицата, готови са да стигнат и до премиера
22 ное 2018 09:15,
61

Таксиметровите шофьори в София на бунт срещу частните автомобили, които използват техните стоянки.

Легалните таксита започнаха наказателни акции срещу нарушителите и предвиждат протест пред Столичната община.

"В четвъртък миналата седмица беше първата акция. Състои се в действия, които целят да покажат на обществото, че таксиметровите стоянки са предназначени за спиране на таксиметрови автомобили, а не за спиране и паркиране на частни коли", обясни председателят на Националния таксиметров синдикат Рени Димитрова.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че проблемите в бранша са много. По думите ѝ сериозен проблем е въвеждането на минимални тарифи от страна на Столичния общински съвет. Въведена е само максимална и тя не е актуализирана, отбеляза Димитрова.

"Стоянките са на неподходящи места и неизползваеми. Поставени са на абсолютно непрактични места", настоя тя.

Таксиметровият шофьор Малин Господинов посочи, че в момента максималната тарифа е тази, която трябва да бъде редовната. По думите му Столичната община абдикира тотално от проблема.

"Ще протестираме следващата седмица пред Столичната община. Ако не се разберат и задействат, ще помолим г-н Борисов, защото проблемът е национален", заяви Господинов.

"Това е действие, с което целим да обърнем внимание върху нашия проблем и да накараме институциите да заработят. Имаме разбиране само от "Градска мобилност", започнахме да работим с тях", коментира колегата му Красимир Цветков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кочините е така на Турция газ и Аец а на булгария мандалото на попа
16
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Претенциите на хора с начално образование не вълнуват никого.
15
3
 
26
 
! Отговори
sas преди 5 години
а как обичам да си ползвам убер като пътувам в чужбина. Но тук държавате се управлява от улицата, така че е нормално да го няма
14
2
 
30
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Спирането по стоянки - ами така е. Кое в паркирането в София е наред? Тука може и да имат право да искат от общината да вземе мерки. Все пак плащат на общината и тя трябва да потдържа стоянките.Цените - Ако искат по-високи да си ги вдигнат. Не разбирам проблема - пазарна икономика. Няма как да се меси държавата. Максималните цени знаем защо са - имате много колеги дето една заплата не стига от центъра до летището...
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'защото проблемът е национален' ААХХАхАхХАХАХАХСелски, ти и приятелите сте проблемът на България,а не това, че ви паркирали на седянката
12
0
 
29
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
На определени прослойки трябва да бъде забранено сдружаване - политици , лекари , индустриалци , бакшиши. Като им е трудно много защо се увеличава броят им , нали не е яко да си бакшиш не е изгодно. А те като са спрели на пешеходна пътека ще си понесат ли наказанието или ще викат колегите по станцията. Сега по Коледа пак ще почнат да се рпавят на луди че няма таксита че им е къс курса.
11
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Частните автомобили имат право да спират на стоянките на такситата. Все пак таксиметровите фирми не си асфалтират сами.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек, за да мрънка, че не му се зачитат правата, първо трябва да си е свършил задълженията. По-просто и нагло нещо от бакшиш- няма.
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кого мразя повече, бакшишите, контрольорите или полицаите. Май са бакшишите. Това е държавата на бакшишите и злобните лелички, 90% от населението е именно такова. Като са недоволни да си хващат миризливите трошки и да емигрират.
8
2
 
29
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Стегнете си колите ,защото приличат на шведски каруци , и ходете с костюми ,а не с потури !!!
7
3
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
След политиците единодушно българския народ би избесил и тая *** бакшишите.няма да наблягам на прилагателните.Всеки ползвал услугите им знае.Но да не лъжат.Всяка фирма може да си сложи цени,каквито иска.Никой не ги спира.Тези цени от общината са регулаторни,не и задължителни.Те могат да направят 3 лв. км ,*** няма кой да се вози!!!А така искат да имат оправдание.Една о причините да си взема кола са именно тая с.м.р.а.д!!!Няма такива просто ,като тях!!!
6
14
 
5
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
Че возим на колко си сакам нема ми казва фандакова на колко? От летището до младос 40 ойро до орлов мос 60 ойро! Кой не му харесва да оди пеша:
5
0
 
24
 
! Отговори
oli преди 5 години
А какво ще кажете, че спират на места, които не са установени за таксита и правят колони и няма как нормален човек да паркира. Дори и да е зона. Преди не повече от две седмици някой беше паркирал на стоянка и едва не го биха, а се изгавриха с автомобила му. 80% от таксиджиите не става *** за зеле от тях. Преди 3 седмици таксиджията, който возеше жената и майка и до автогарата минал на червено и едва не блъснал кола в крастовището. Коментара му бил - Е нали сме живи.
4
2
 
27
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
Жалки, ненаяли се бакшиши. Това, че други коли спират по стоянките е резултат от всеобщата наглост и простащина, на които вие сте първопроводници.
3
1
 
8
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Мога да кажа само,че още не сме дораснъли за свободата,матриала не е готов за права и свободи.
2
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 5 години
А карането им идиотско.
1
3
 
23
 
! Отговори
sport преди 5 години
А когато няма такива "седянки", къде спирате, бе? Кресливи г***довЕ! Задръствате движението, карате с несъобразена скорост, гуми сменяте само при нов лизинг, т.е. нова кола. Хванали се за 5-те им ГАРАНТИРАНИ "седянки" да бият тъпана.