Таксиджийски драми: Стоянките им куци, тарифите им – малки!

Подготвят протест в столицата, готови са да стигнат и до премиера
22 ное 2018 09:15,
61

Таксиметровите шофьори в София на бунт срещу частните автомобили, които използват техните стоянки.

Легалните таксита започнаха наказателни акции срещу нарушителите и предвиждат протест пред Столичната община.

"В четвъртък миналата седмица беше първата акция. Състои се в действия, които целят да покажат на обществото, че таксиметровите стоянки са предназначени за спиране на таксиметрови автомобили, а не за спиране и паркиране на частни коли", обясни председателят на Националния таксиметров синдикат Рени Димитрова.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че проблемите в бранша са много. По думите ѝ сериозен проблем е въвеждането на минимални тарифи от страна на Столичния общински съвет. Въведена е само максимална и тя не е актуализирана, отбеляза Димитрова.

"Стоянките са на неподходящи места и неизползваеми. Поставени са на абсолютно непрактични места", настоя тя.

Таксиметровият шофьор Малин Господинов посочи, че в момента максималната тарифа е тази, която трябва да бъде редовната. По думите му Столичната община абдикира тотално от проблема.

"Ще протестираме следващата седмица пред Столичната община. Ако не се разберат и задействат, ще помолим г-н Борисов, защото проблемът е национален", заяви Господинов.

"Това е действие, с което целим да обърнем внимание върху нашия проблем и да накараме институциите да заработят. Имаме разбиране само от "Градска мобилност", започнахме да работим с тях", коментира колегата му Красимир Цветков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 5 години
Супер нагли изверги! Те нарушават правилата повече от всички!
36
0
 
8
 
! Отговори
Цецо Копърката преди 5 години
зимам лесно клиенти вечер в центара пияни дрогирани от кръчми и барове дават добър бакшиш оделно ги напомпвам здраво щото апарата аз съм си го слагал и настройвал нема данъци лицензи простотии права по 100-150-200 кинта от 11 до 4 и се прибирам да спа
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нощно време като се наредите на Раковска и Неофит Рилски (на това място няма стоянка, ама има хора, излизащи от кръчмите) мрънкате ли?И цените ви са не като за София, ами като за Лондон, а колите все едно са от Индия.
34
1
 
17
 
! Отговори
Очите преди 5 години
Един такъв ми се фалеше, че можел само да **е и да кара. Такива му били талантите. Няма пп-просто и нагло същество от бекша.
33
1
 
15
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
Миналата година наех един такъв, карал 15 години такси да ми кара едно бусче с разнос. На 1000лв стартова заплата. Колегите му правеха по 3-4 курса дневно, той на втори курс вече се сърдеше. Накрая взе системно и необяснимо да закъснява за не излезе втори път за деня, докато не ми се обадиха, че спи всеки ден на обяд в буса на един паркинг, след като е разтоварил. Едвам се отървах от него.
32
6
 
2
 
! Отговори
До 30 Cccc преди 5 години
Разликата е голяма. Ако беше шофьор, щеше да я знаеш.
31
1
 
13
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
тия бастуни да се научат на нещо друго освен да въртят колана и да *** в колите си ...
30
1
 
13
 
! Отговори
Георги Иванов преди 5 години
Към номер 1 Какво уважение те гони бе пич ,този процес е двустранен Да си видял уважение от таксиджия ,или да не те е врътнал с поне 2лв с които после се хвали на колегите си И за какви права ми реват точно такситата ,колкото права имат те на пътя толкова имам и аз -сиреч няма ущетени нали сме под един закон там.
29
4
 
4
 
! Отговори
Сссс преди 5 години
А каква разликата между спирката на автобуса и на таксито?
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще ми обясни ли как знак Е20 Такси, от група Е даващ допълнителна информация, забранява спирането и паркирането на автомобили различни от такси? Това не е забранителен знак, а в Закона и в Правилника за прилагането му, няма никакви текстове, с които да се забранява паркирането при наличието на такъв знак, освен едно в Правилника: (6) Пътен знак Е20 има син фон и бял надпис. Той указва мястото, предназначено за престой на таксиметрови превозни средства.Което означава според мен 1 място.
27
17
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
четейки коментарите се убеждавам за пореден път, че българина не уважава никой и нищо. няма бранш който да си е поискал някакви прав и всички да не го оплюем дружно. ами затова братя щом си трайкаме и си пишем само анонимно по разни форумчета, ще ни се качват по главите и ще дишаме праха на извоюваните с кръв европейски демокрации.
26
3
 
18
 
! Отговори
Георги Иванов преди 5 години
След като недоволстват ,че им спират на стоянките защо не се замислят къде спират те когато им прикючи деня Огледайте се и ще видите поне по 5 таксита на паркинга пред дома си Дали тези паркинги пред домовете ни също са стоянки и трябва ,и тях да им освободим Като искат стоянките си аз искам да не ги виждам пред дома си ,да са така любезни и да си направят граж за таксита Нали искат ето ,че и ние можем да искаме
25
1
 
8
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До Оня Хич няма да е зле да им се спретне поне месечен бойкот,и който оцелее!
24
3
 
21
 
! Отговори
Az преди 5 години
Когато започнат бакшишите да спират по точно определеният брой на стоянките им тогава и хората ще спрат да паркират там. На стоянка за 3 коли обикновенно има 20 от които 17 са неправилно спрели до сфетофар, кръстовище, пешеходна пътека... Аман от тъпотии с които ни занимават.
23
2
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
И на морето само се оплакват, но не сенят "проФесията" !!
22
3
 
24
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Нема такива умирисници и мушенници като бакшовете в София. Единствено Максим, които ползват частни необозначени коли, като юбер са ок. Жълтите са напаст, нагла и повечето от тях доработват със сутеньорство - развозват *** по поръчка и продават дрога.
21
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам им да,станат лекари и инженери, така няма да висят по стоянките и ще имат твърд доход
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден едни бакш ми каза че прави между 100 и 200 кинта на ден... само е така да се похвали.
19
0
 
32
 
! Отговори
Оня преди 5 години
То така или иначе не ги ползвам. Само в краем случай. И да вдигат цените - все тая. По - полезно е да се ходи пеша.
18
2
 
34
 
! Отговори
Некой си преди 5 години
Като не им харесва да сменят професията.Примерно миньори или програмисти.