Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Шеф на Skoda: Избира се между 3 локации, две от тях - в Турция
20 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
175
Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на октомври. Това съобщи директорът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той допълни, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в ЕС, но не пожела до посочи за коя държава става дума. Вече е ясно обаче, че това е България.

Още по темата
Новият завод ще се ръководи от Volkswagen, но в него ще се произвеждат основно модели на Skoda и Seat.

"Ние значително увеличихме капацитета си през последните няколко години в съществуващите заводи, но вече наистина сме препълнени", коментира Олжеклаус. И допълни, че липсата на допълнителни мощности струва на Skoda около 100 000 продажби през 2018 г. Толкова ще бъде и минусът за 2019 г.

Изданието допълва, че според последните информации предпочитаното място от VW за местоположение на завода е Турция, но все още се обсъжда и варианта за България. В концерна са притеснени от високите данъци върху по-големите автомобили в Турция, където двигателите с обем до 1,6 литра заемат около 96% от пазара през 2019 г.

Правителството на Турция вече е провело разговори с германския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат заводи в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои автомобили да бъдат произвеждани в новия завод едва след като стане ясно къде ще се намира той. Окончателното решение за производствената гама ще бъде взето през ноември, а фабриката трябва да започне работа през 2023 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
селянин преди 4 години
до 23ами щом толкова са ти уменията какво да кажа не съди за всички гледайки себе си
22
4
 
5
 
! Отговори
отг: преди 4 години
ще успеем на куково...
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До селянинМи да!...колко му е! Малко дъски и пирони ... и хоп! Български завод за автомобили дървен
20
5
 
8
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ами не ви ли е хрумвало в България да си построим завод за наши автомобили инженери бол или хайде да не е автомобили една моторетка да направим наляво и надясно има фирмички дето произвеждат автомобилни части включително и за фолксваген
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо мислене му фърлят тези велики германски меринджеи. Поне година ни разиграват....безкрайно досадно стана.Ясно е, че завода ше е в Турция по чисто икономически съображения.Ако по някакво галактическо стечение на обстоятелствата все пак изберат нас, ще е единствено по политически причини. Но не мисля, че са толкова прости. Все пак това е концерн, воден от печалбата.
18
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
не желая западът да си изнася мръсните производства в българия тъкмо сеотървахме от кремиковци и сега ново дваисет да си строят завода в алпите отарабите които наводниха европа
17
19
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
VW в момента избира между два кандидата. България и Турция.Дотук преборихме Румъния, Сърбия, Словения...Не искам да се приема като политическа агитация - но България наистина се развива.
16
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно ли някои си правят илюзии, че завода може да е в България ???? В провинцията даже баничарниците фалират, а кафевите ни братя масово емигрират - толкова е нетърпимо положението. Сигурен съм, че ГЕРБ и лицето Бойко Методиев Борисов са оведомени официално от Германия преди месеци, дори година. Както каза колегата по-долу, в следващите седмици се очертава да ставаме и лягаме с приказки за газови хъбове и ръстове на заплати.
15
8
 
7
 
! Отговори
Корадо Катани преди 4 години
Германските Унтери защо правят услуга на Ислямския талибан Турция и на варварския турско племе ? ТОВА Е САБОТАЖ срещу ЕВРОПА , И НА ГРЪЦКО-РИМСКОТО НАСЛЕДСТВО .ИСКАМ ДА ОКУПИРАМЕ ТУРЦИЯ И ДА Я ПОДЕЛИМ МЕЖДУ ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ . А ТУРЦИТЕ ДА ИЗСЕЛИМ В ПАКИСТАН .ТОВА ИСКАМ. А НЕ ДА ПОМАГАМ НА ТУРЦИТЕ .
14
2
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Скъсахте се да пишете че Фолксваген отива в Турция , а се не били решили... Що ни баламосвате ?
13
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Пак почнахте с това ... заради изборите ли го правите - писна ми от това!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сделката е - Германия прави завод на Турция. Турция праща бежанци на Германия. А ние лапаме мухите
11
1
 
22
 
! Отговори
mn преди 4 години
Б*си, тея решават за тоя завод от поне две години - периодично през седмица-две излиза статия, в която пише, че решават за новия завод в края на декември, после януари, после март и т.н, и така от година-две насам.
10
5
 
36
 
! Отговори
На Иван брат му преди 4 години
Защо Фолксваген иска да произвежда извън ЕС? Нали средата за бизнес била добра, нали има регулации, закони и т.н. Нали за това сме в ЕС - за да имат фирмите повече възможности? Всичко е лъжа - ограниченията в ЕС станаха толкова, че самите фирми от държави като Германия - основоположници на ЕС - не искат да произвеждат тук и предпочитат държави извън ЕС.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сметни как трият пак коментари който няма нито обиди или нецензурни думи предполагам тия дето трият ходят на протеста за гешев заедно със ц***те скинари нацисти и разни тоалетни кат вас
8
9
 
20
 
! Отговори
8bits преди 4 години
както се шегуват във фейсбук - Турция ще прави фолксвагени, а България прави "фолк с вагини"!Най-добре ще е VAG да направят тук завода си за "марсоходи", "луноходи" понеже цялата ни пътна инфраструктура отговаря максимално на полевите условия на Марс, Луната и т.н.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Пише го в служебните им характеристики. Ти с каква квалификация си? Какви коли си сглобявал?
6
9
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Фолксваген явно чака изборите в България да минат, за да обяви своето решение, че заводът ще бъде в ... Турция.Това е личната молба на Борисов към Меркел.
5
8
 
24
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Решението вече е взето. В момента VW уточнява детайли с турското правителство.
4
4
 
16
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ преди 4 години
си гледа интереса, а не като наш БОЙКО МУХОБОЙКО да слуша началниците.. А те на ТОЯ кой ли не му е началник. Жалък, страхлив зависим човечец