Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата

Само в САЩ трябва да бъдат произведени 350 млн. автомобила, за да има ефект
2 окт 2020 21:12, Нели Христова
53
Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата
Снимка: БГНЕС

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата, съобщават от Automedia.

В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24По-вредно? Сори, ама вече има турбини с по 10 MW, като, ако са в морето, средно предавапо по около 42-3% от мащноста си. В ПЪТИ по-евтини са от вскяакви други електроцентрали, а скоро ще складираме енергията придобита от тях в дългосрочен план. Или твърдиш, че 20 години каране на нафта, замърсява по-малко от пропизводството на една батерия? Ок ...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Не знам братле. Един път комшията ми даде 100 лева, защото беше тряснал 15 к в казиното. Да ти кажа, не ги бях искал, ама щом ми ги дава ... халал ми бяха!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Не знаех, че преди 20 години имаше коли, дето минаваха по 460-70 км с едно рзареждане, а батерията им можеше да се зареди с 50% за има няма 15 минути. Ама щом казваааааааш ....
22
0
 
10
 
! Отговори
EARTH преди 3 години
Планетата Земя ако реши да се отърве от човешката популация може да го направи чрез своите инструменти - земетресения, тайфуни, цунамита, наводнения, пожари. Хората само населяват планетата както мравките, пчелите .
21
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
За Бога Братя Некупувайте! Това е Измама!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Учените ... преди 3 години
какво стои зад думата "учените" ... това е анонимна група от 10-40 индуса внесени с трудови или изследователски визи от Сорос или някоя друга юдо-масонска фондация, натикане в някое мазе наречено институт и готови да направят каквото "изследване" им заръчат от юдо-масонската фондация,който не добива резултатите за които му се плаща го товарят на "вимана" и "шастра" обратно в Гандилендтакива са "учените" на които юдо-масонската пропаганда се позовава ... - анонимни, гладни и наплашени
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените ще ни докарат дотам откъдето тръгнахме-пещерите.
18
1
 
6
 
! Отговори
евреиски лъжи преди 3 години
защо да се борин с глобалното затопляне - замисляли ли сте се !?Първо ще се отървем от гнисния сняг, от студовете и най вече от сметките за отопление,а щом не се нуждаем от отопление значи и въглеродните емисий ще спаднат и то драстичнопитам аз юдо-масоните толерастки защо да се борим с глобалното затопляне !?
17
1
 
8
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
какъв и смисъла, САЩ и Европа да са Еко, като 1 500 000 000 в Китай замърсяват повече от цялата останала планета?! докато САЩ и Европа са ЕКО, белият човек ще изчезне, а замърсяващите в Китай ще станат 4 000 000 000. това е поредният план за Геноцид над Бялата Раса от БогоИзраната Раса.
16
0
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Започна голямото надлъгване. Миналата година имаше изследване за замърсяването на Барселона и Мадрид и че корабите в залива замърсяват повече от всички автомобили в Барселона и че централното парно на нафта замърсява повече от автомобилите в Мадрид. Та дори да ги спрат , подобрението в глобален мащаб ще е нищожно.
15
2
 
13
 
! Отговори
учен преди 3 години
абе г л у п а ц и, вие знаете ли производството на батерии, колко замърсяваща индустрия е, вие да не мислите, че тия батерии капят от небето и че не се използват петрол и въглища при производството им, всички тези електрически коли, фотоволтаици и т.н. са безмозъчни и предназначени за безмозъчни з0мбита, които нито акъл, нито образование имат - ама истинско, а не индуктринация в неистини и догми!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Колко е живота на една батерия и на един двг двигател."Още не са изгорели първите батерии от 2008-а на родстъра, а някой от Телса S моделите от 2013-а, минаха по 350 000 километра и още имат 86-7% пробег, а това е технология на няколко поколения вече. Очаква се, продълбжителността на експлоатация да е 25 години. Разбира се, ако правиш пълни ремонти на ICE-то през 3 години и то ще изкара толкова ... като смениш всичките части многократно.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Не толкова. Е да, ако сравняваш VW Up, с Tesla S, която трябва да се сравнява с нещо средно между Mercedes E и S, да,така излиза.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Е вече е доказано, че ел автомобилите имат по голяма вреда за природата. Тази ел енергия да не идва свише?"Доказано? Доказаха, че замъсрсяваш повече, да направиш една батерия (по-старта техология, вече имаме нова и далеч по-добре!!!), колкото от една кола ... а след половин година, коалта се изравнява и за 20 години експлоатация, замърсява В ПЪТИ повече. А тази енергия,като идва, идва от далеч "незамърсяващ" ДВГ ...
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години подред: "Спрете да горите нафта, че затопляне ..."Учените сега: "Миии ак ше има затопляне! Трябват ни пари за проучвания!!!!"
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е вече е доказано, че ел автомобилите имат по голяма вреда за природата. Тази ел енергия да не идва свише? А рецеклирането на батериите?Колко е живота на една батерия и на един двг двигател. Виетнанки на по 60 години още вадят дърва от горите. Манипулации. Свободна енергия да, но за това убихс Никола Тесла и всички негови разработки в документи изчезнаха след смъртта му. Ел автомобилите са една уйдорма
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на хората се увеличава ...хората пардът и затова има газове.....забранете бобовите култури и проблема е решен..
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...но ще ни избавят от парички. От 2.5 до 4 пъти са по-скъпи от конвенционалните коли.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да , а тука герб чака америка да спаси света , Вселената и Природата , а ние да въвеждаме демокрация по света със 70 годишните си американски бойни самолети (ако въобще ги видиме някога на нещо различно от снимка) !
6
6
 
6
 
! Отговори
Гейтс, Бил Гетс преди 3 години
Хората са много по-вредни от колите, затова си поставихме за цел до края на столетието да намалим броя им под половин милиард