Покупката на е-кола не е най-доброто решение срещу парниковите емисии

Количеството им в момента е най-голямото в човешката история
29 юли 2021 10:05, Анисия Иванова
44
Покупката на е-кола не е най-доброто решение срещу парниковите емисии
Снимка: Bulgaria ON AIR

С климатичните промени наводненията и зоните с горски пожари се разрастват. Защо има все повече убийствени горещини и опустошителни пожари?

Това са промени и следствия, които ако не променим, честотата им ще се увеличи. Трябва да видим кои са основните производители на парникови газове. Много държави в ЕС се ангажираха с крайна дата за излизане от зависимостта от въглища. Надявам се това да стане и в България до края на годината. Това каза за "България сутрин" координаторът на кампанията "Енергийни решения" към "Грийнпийс" Балин Балинов.

И добави, че от много време насам "Грийнпийс" изследва въздействието на въглищата върху околната среда.

"Решението трябва да бъде взето скоро. Покупка на електромобил не е най-доброто решение - вероятно много хора знаят, че електричеството у нас идва от остарели електроцентрали и производството се случва по стари методи. Имаме нужда да се вслушваме повече в учените, в момента количеството парникови газове е най-голямото в човешката история", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Според Балонов Парижкото споразумение е важно, за да се правят навременни отчети за взетите мерки за подобряването на климата.

"Възможно е да се случат промените, но всичко зависи от държавите членки и това е игра на дипломация. Едно е какво се говори в Брюксел, друго е, когато тези политици се върнат в страните си и стане дума за отговорност за чистотата на въздуха. Трябва да се види и кои са политиците, които ще изпълняват тези политики", заяви координаторът на кампанията "Енергийни решения" към "Грийнпийс".

Балинов акцентира на факта, че имаме достатъчно време, за да предприемем промени. Много различни компании насочват вниманието си към промените и към това да обучават, да образоват децата, за да са наясно те какво се случва.

"Нужно е, когато гледат новини, да знаят кое и защо се случва", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като е-кола не е решение , кое е - може би 20-годишен дизел ?! Еко-ненормал.ници !Глобални затопляния и застудявания има от хиляди години !
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа, която всъщност оглави зелената революция, рязко увеличи потреблението на най-мръсния енергиен носител - въглищата. Причината е, че от Газпром заявиха, че ще спазват стриктно договора си с ЕС и ще гарантират договорените количества газ, но няма да увеличават доставките със заявените нови обеми газ от ЕС.
17
3
 
2
 
! Отговори
798099 преди 2 години
До 13.Ако ти е любопитно, виж в мрежата какво се случва в Русия. Китайците секат и изнасят огромни, колосални количества необработени дървесина.И ако някой си мисли, че това е далеч от нас и няма влияние, горко се лъже!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е платен от еко-фашистите, и не разбира какво говори! Ако всички минем на Е-коли няма да има толкова ток за батериите, а соларните панели и вятърните електроцентрали произвеждат само една малка част и то само когато има вятър и слънце. А вечер като се зареждат колите трябва въглищата да горят на макс за да има ток да се заредят, и трябва да се построят нови електроцентрали само заради е-колите. Планетата ще запуши от изгорелите въглища.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай и САЩ и пет пари не дава за екологията, също и Русия.Защо трябва на наш гръб/джоб да ни заблуждавате, че се борим с екология като реално просто ни вдигате цените на колите двойно?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общият дял на възобновяемите енергийни източници в общото производство на електроенергия не може да бъде повече от 10-15%. Слънцето грее, когато грее, а вятърът дyxа, когато дyxа, не можете да разчитате на генерирането от такива източници по време на пикови натоварвания в енергийната система. Затова фашистите от Брюксел ще наложат санкции и глоби на Слънцето и на Вятъра ако не греят и не дyxaт когато им наредят еко-фашистите от Брюксел, за да спасим планетата!
13
2
 
9
 
! Отговори
Спрете преди 2 години
Сечта на горите и ще се възстановят много неща в климата. Не може да унищожаваш непрекъснато белия дроб на планетата и да искаш да е чист въздуха. Крайно време е зелените и малката Грета да пледират за това, а не да ми говорят за зелена енергия. Зелената енергия не е по-малко вредна за планетата, отколкото енергията от газови и ядрени централи. И Да напомним да бъдещите управници - имаше РЕФЕРЕНДУМ за АЕЦ-Белене и крайно време да се зпълни волята на народа
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте чули фашистите от Брюксел да ви говорят за залесяване? Горите имат нужда от СО2 емисии за живеят и чрез фотосинтеза да превръщат СО2 в кислород. Такава система е по-екологично и по-добра за световната икономика и екология, отколкото система, в която няма нито въглищни електроцентрали, нито гори, абсорбиращи СО2.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перките на вятърните електроцентрали след като приключят жизнения си цикъл трябва да се демонтират и унищожат. Енергията за преработката на отпадъците от една перка е съизмерима с цялата енергия която е произвела по време на съществуването си ? Ефективност нула.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че за производството на една литиева батерия за електромобил се отделя повече СО2 /плюс консумация на вода/ отколкото отделя един дизелов автомобилен двигател за десет години ? Знаете ли че подземните въглеводороди - нефт , газ СЕ САМОВЪЗОБНОВЯВАТ !!! Достатъчно е да се поддържа темп на добив съизмерим с темпа на самовъзстановяване и петролът и газа ще са ВЕЧНИ !
9
0
 
5
 
! Отговори
798099 преди 2 години
Ами кое е най-доброто решение, многознайко? Велосипедите ли? Да те видя как ще качиш баира на бул. Цариградско шосе! И кой им плаща заплатите на такива, и защо ги пускат да се изказват по медиите?Този сигурно няма в къщи пералня и съсомиялна, къпе се със студена вода и яде само студени сандвичи. Да ле, да!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 20 години силово налагане на религията гретатунберг, електрическите коли в света са по малко от 1%. Толкова за зелените технологии.
7
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Щом е-кола не е решение, тогава пийте "винаги ледено-студена, винаги Кока Кола". По изключение се допуска и Пепси кола, а в краен случай колата може да е както печатна, така и издателска.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цели полета във Франция са пълни с закупени автомобили Тесла и други подобни, знаете ли защо? Защото хората не знаят какво да правят с тях след това! Жизненият цикъл на акумулаторите им е кратък, а рециклирането на тези акумулатори е реален и скъп проблем. Не е прието да се говори за това на глас, но тези технологии нанасят несравнимо по-голяма вреда на екологията и околната среда, отколкото традиционните двигатели с вътрешно горене.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е-колите са по вредни дори от бензиновите, а свърши ли батерията почват да горят бензин като ламя. И не може да се зараждат от нормалната мрежа, трябва да инсталираш специален контакт за тях. И струват безумно скъпо, никой не ги купува, по малко от 1%, били няко много защото преди са били 0%.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер е, стига електричката да е включена в контакт, до който токът идва от водни или слънчеви източници, а не от въглищата на Марица Изток. Наистина някой ден, в някоя друга държава... Тук ще караме електрички, за сметка на изгорените отпадъци на западни държави.
3
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
7 милиарда немат пари за е-кола... Ама много боб плюскат ей ти го парниковия газ :)))
2
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
Абсолютно неуместно поднесена информация...По такива публикации по-добре да не работи Анисия Иванова. Очеваден copy-paste без никакъв смисъл...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от еко талибани като тоя.