Поскъпва годишният технически преглед, от 90 до 120 лева ще е

Около 50% е скокът в цената
12 апр 2024 14:03, Анисия Иванова
122

Двойно увеличение на годишния технически преглед. Цената му ще стане около 90 лв., за камиони и бусове цената е от 100 до 120 лв. Покачва се и цената за прегледите на джипове.

"Като сложим инфлацията, подмяната на техническото оборудване при някои пунктове, минималната работна заплата, се получава поскъпване от около 50%", коментира автоекспертът Роберт Любенов за "България сутрин".

В сервиза, в който той работи, цените за прегледите на автомобили започват от 80 лв. и стигат до 100. По думите му клиентите са изненадани от поредното увеличение.

"Неочаквано, но като се сложат трите фактора, хората проявяват разбиране. Сумата е за една година. Една автомивка струва 40-50 лв. Но тук двама експерти, завършили това нещо, си искат съответното възнаграждение", каза още Любенов за Bulgaria ON AIR.

Автоекспертът подчерта, че техническият преглед е важен на първо място за безопасността при движението.

"Не сме сами на пътя. Трябва да знаем в каква кондиция е автомобилът. Съветваме хората да си преглеждат автомобилите. Безопасност, превенция", обобщи Любенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
27
 
5
 
! Отговори
А бе нали искате преди 1 месец
високи заплати? Е как да стане с ниски цени? За да получите 2000 лв. Трябва да си ги изкарате + данъци и осигуровки + данъци и осигуровки платени от работодателя + да платите оборудването, което използвате. Значи седите тук по цял да мрънкате за заплати, но искате цените да са ниски.... в коя икономическа реалност съществува това?
83
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На въпроса ЗАЩО, ще отговорят както винаги - МИ ВСИЧКО ПОСКЪПВА И ЗА ТВА. Гaвpa c народа :)
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кошничката с инфлацията влиза ли поскъпналият технически преглед и мн др. или само хляб и мляко.:))
81
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парадокса е, че нови коли с пълна гаранция напр. 7 години по договор всяка година минават на сервизно обслужване в лицензиран за марката сервиз, но след третата година по закон трябва да минават и ГТП в гаража на бай Пешо ?!?
80
1
 
8
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Ба аз никога не съм давал повече от 55 лв за преглед
79
1
 
50
 
! Отговори
ТИР преди 1 месец
Автомивката до нас за комплексно измиване взима 25 лв. Като дам 100 за ГТП поне да ми направят пълна диагностика. А те гледат дали фаровете ми светят, дали двигателя пуши и дали спирачките държат, което и без тях си го знам. Дране на пари за нищо !
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб и Дпс създадоха една икономическа и политическа номенклатура, подобна на комунистическата, но по-крадливи и безскрупулни
77
5
 
31
 
! Отговори
Автоексперт преди 1 месец
Автоексперти, който се правят, че правят нещо около колота и пускат всички таралясници. Без катализатори и DPF филтри, дори без спирачки. Нека вдигнат цената, но държавата, като хване пенкт пускащ нередовни автомобили, да ги затваря и да им отнемат лиценза. Не ревете искахте промяна. Това е промяната. Всички цени са нагоре, доходите на Кире, кокоре и лорерчо, също са нагоре.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой има ли в тая страна дето не е *** ло умен? Тоя седи и вика веднъж на година да прегледаш колата е за безопастност щото така знаем "в каква кондиция е автомобила". Абе бай-дедов аз въртя по 30 000км на година. На всеки 3 месеца колата минава пълно обслужване. С веднъж на година какво точно проверяваме? Отчитаме дейност! Никаква сигурност няма освен че в рамките на 1 седмица преди и 2 седмици след прегледа колата няма да се потроши катастрофално. УРА 100лв за 3 седмици "спокойствие"
75
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей добре че само 1 нещо е поскъпнало та хората ще могат да си го позволят без проблем. От както ПП дойдоха на власт цената на всичко падна 5000000% и със 100лв карам вече 2г. И аз като другите обикновени Българи се чудех какво да си правя милионите с които забогатях откакто дойде ПП. Асен Василев скоро ще го обявим за светец щото Икономиката на България сама е 99.99% от глобалната икономика. Затова няма протестиращи по площадите. ПП ни направиха най-великата страна в историята на човечеството!
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсят оправдание за вдигането на цените на ГТП. Един ГТП за около 10 минути не трябва да е повече от 50 лв . Пунктовете ти губят времето с бръмченето на колата около половин час. Господа няма кой да ви плати 100 лв. за ГТП на колата. Какво ще правите тогава и ако полицията не проверява за ГТП? Помпате инфлация на държавата и народа.
73
3
 
17
 
! Отговори
ghgh преди 1 месец
Затова масово хората трябва да спрат да ходят на технически преглет. Бойкот.
72
0
 
32
 
! Отговори
Хюго Капет преди 1 месец
Двойно поскъпване значи 100%, а не 50.
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега всички които ползват транспорт в бизнеса си ще вдигнат цените с някоя стотинка и те и на това му се казва инфлация. Която в България, ако слушате политиците е просто пренебрежимо малка :D
70
1
 
7
 
! Отговори
Гришата преди 1 месец
Ми и аз да ви таковам бащите.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като вдигнат още веднъж минималната заплата, може и 300 лв да стане :)
68
0
 
10
 
! Отговори
ващо мамиии преди 1 месец
Ааааа......малко е, нека да е между 150 и 200 лева!
67
3
 
30
 
! Отговори
Той преди 1 месец
Поредния обир!За никаква услуга,само 20 минутен престой в пункта!
66
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължаваме промяната
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом дигат прегледа че дигнат и гражданската ,мушеници,то за тва една приятел от Германия когато дойде в България си идва с кола които струват по 400 евро точно заради високите данъци германците си подаряват евтино ,но и тук че стане така гадовете от ПП дигнаха от догодина и данъците за имотите ,ако влезем и в еврото вероятно и имотите че скочат още